Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alusia25kw

widywania z dzieckiem

Polecane posty

Gość alusia25kw

witam mam taki problem. jestem po rozwodzie,mąż ma ograniczone prawa do synka który ma 21 miesięcy i widuje małego co dwa tygodnie zabiera go do swoich rodziców. jednak przez ostatnie dwa razy mały po przyjeździe od ojca zwracał i teraz już się nie zgodzę na zabranie małego tylko na widywania w mojej lub moich rodziców obecności. i moje pytanko brzmi czy mam do tego prawo bez jakichkolwiek problemów ze strony byłego???

no wiesz powinnas z nim o tym pogadac bo nie powinnas go odcinac od dziecka pewnie go przekarmil czy cos wiesz ma go tylko co dwa tygodnie i jestnadopiekunczy

Przede wszystkim dowiedz się co się dzieje z synkiem. Ktoś go krzywdzi tam, czy po prostu stresuje się do tego stopnia rozstaniem z mamą? Czy rozmawiałaś o tym z byłym mężem? Ile mały ma lat? Jeśli sąd nie wskazał miejsca spotkań, ani nie nakazał przeprowadzać ich w Twojej obecności, nie wolno Ci samowolnie tego ustalać. Bez względu na to jak według Ciebie reaguje dziecko. Możesz przez sąd spróbować zmienić postanowienia, to oznaczałoby też badanie dziecka przez psychologa. Ojciec jest ojcem i ma prawo widzieć własne dziecko, zawozić je do dziadków również! Spróbuj pogadać najpierw z nim. Raz na dwa tygodnie to niewiele, może małego stresuje ta sytuacja bo prawie nie widuje się z tatą- jeśli to jest powód, to raczej wolałabym dla dobra dziecka częstsze kontakty.

Gość onanista nie z tej ziemi
czy mogę zwalić kapucyna ?

Gość Damian T
Biedna Alusia pokrzywdzona przez los