Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabka123451

Ciąża. Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zabka123451

Witam!! Mam pewien problem, gdyż okres spóźnia mi się od 7 dni robiłam 2 testy ciążowe i wynik jest negatywny, a okresu jak nie było tak nie ma nadal. Czy jest możliwość żebym jednak była w ciąży, a testy się mylą?? Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

Gość BeJjBi
Witaj, test może wykryć ciąże już 6 dni po zapłodnieniu. Kiedy robiłaś test ?

Gość zabka123451
W sobotę i wczoraj

Gość BeJjBi
Bardzo ważne jest to aby test był robiony z porannego moczu. Wtedy stężenie hormonów jest największe. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąż ? Starałaś się ? Bo wiesz miesiączki może nie byc z wielu innych powodów, np stres ? zmiana klimatu ? choroba ? jakieś lekarstwa ? Może być też tak że jesteś w ciązy ale test jeszcze tego nie wykrył. Moja koleżanka była w 3 miesiącu ciązy, potwierdzonej przez lekarza, na pamiątkę chciała zrobić test żeby były 2 krechy :) Zrobiła go będącą w 3 mies ciąży i otrzymała jedną kreskę , ja osobiście za testami nie jestem :) Mierzysz temperature ?

Gość zabka123451
Więc tak temperatury nie mierze, o dziecko staramy sie z mężem od jakiegos pol roku. A jesli chodzi o stres, zmiane klimatu, lekarstwa itd to raczej malo prawdopodobne. Ehh czyli pewnie do lekarza musze sie udac zeby zobaczyl co sie dzieje...

Gość BeJjBi
Skoro się stracie to może to akurat to :) No najlepiej do lekarza, wtedy będzie wszysko jasne,ale powiem Ci że lekarz chyba nie wykryje jeszcze tak wczesnej ciązży. Powtórz test jutro rano, z porannego, zobaczymy co wtedy wyjdzie :)