Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mada20000

jak przechodzilyscie druga ciaze?

Polecane posty

Gość mada20000

jestem obecnie w drugiej ciazy, prosze podzielic sie doswiadczeniami czy inaczej przechodzi sie kolejna ciaze niz pierwsza?mam niestety straszne wspomnienia z pierwszej ciazy- calodniowe wymioty,bole miesni i okropna sennosc,opchniete nogi,mam nadzieje ze teraz to sie nie powtorzy....

kazda ciaza jest inna... ja w pierwszej czulam sie rewelacyjnie, gory moglam przenosic... wszystko robilam co chcialam i nic mi nie bylo ani dziecku... przy drugiej ciazy niestety tak kolorowo nie bylo bo chcialam takjak w pierwszej robic wszystko i w efekcie od polowy musialam lezec bo bylo zagrozenie przedwczesnym porodem... malo tego ruszac sie nie moglam bo spuchlam jak balon i bolalo mnie doslownie wszystko (od czubka glowy do palcow stop), normalnie koszmar i katastrofa... jesli chodzi o mdlosci to na szczescie nie bylo zle bo pomdlilo mnie troche na poczatku i w pierwszej i w drugiej ciazy a pozniej juz mialam z gorki... dodam tez ze przy pierwszej ciazy nie bylo zadnych problemow a przy drugiej od groma bo jeszcze cukrzyca ciezarnych i nadcisnienie... ale nie ma tego zlego-w zamian za wszystkie cierpienia mialam baaaardzo lekkie porody...

witajcie ja każdą ciążę dobrze znosiłam....robiłam tak jak moja mama mówiła:rób w ciązy to na co masz ochote-ale też i z głowa" :) nie miałam złego samopoczucia,wymiotów,żadnego puchniecia nóg itd... a jeśli chodzi o porody to 2 pierwsze po zawiezieniu do szpitala w ciagu 30 minut a w ostatnim to przeleżałam cała noc aż do momentu przebicia pecherza-wtedy można powiedzieć uroddziłam od razu :) pozdrawiam