Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamiczka9763

KAMICA NERKOWA I ZWLEKANIE Z LECZENIEM

Polecane posty

Gość kamiczka9763

Witam. jestem mamą 3 miesięcznego chłopca, którego karmie piersią. Kilka dni temu dostałam okropnych bóli podbrzusza i ogromnego krwiomoczu (co chwila sikałam żywo czerwoną krwią). Oczywiście natychmiast pojechałam na pogotowie, gdzie po ogólnych badaniach podano mi środki przeciwbólowe, rozkurczowe i przeciwkrwotoczne (lek o nazwie CYCLONAMINA). Wstepna diagnoza to kamica nerkowa. Potwierdziło to badanie USG. na lewej nerce mam dwa kamienie, 7mm i 10 mm, a na prawej jeden o wielkości 5mm. Pan radiolog zalecił wiztyę u Urologa. jak myslicie, co mi zrobią? dostane jakieś tabletki? Może rozbija mi te kamienie ultrafalami?a może klasyczna operacja? Dodam że wszystkie kamienie znajdują się w miedniczce nerkowej.proszę o pomoc. Czym grozi zaniedabanie leczenia? Przy tak małym dziecku nie mam czasu na leczenie siebie. Czy mogę z tym leczeniem zwlekać? Czy nie grozi to tym że nerki przestana funkcjonować?

Gość kamiczka9763
pomocy, nikt nie wie??

Gość P.p
Moj dziadek mial takie cos i mial rozbijane laserem te kamienie . Lekarz powiedzial ,ze z tyum nie ma zartow i nie ma co czekac.

Gość kamiczka9763
dzieki. A może ktoś jeszcze coś wie na ten temat?

Gość P.p
I jeszcze mojej mamy znajoma tez miala rozbijane z rok temu , miata wtedy 32 lata. Pamietam jak mama mowila ze po tym zabiegu to ona prawie po scianach chodzila taki bol byl jak te rpzbite kamienie schodzily z moczem.

Gość cbadef
pij wodę JANA, a karmisz piersią ?

Gość cbadef
pij wodę JANA, a karmisz jeszcze piersią ?

Gość wiem bo mam
ttylko klasyczna operacja przy tak duzych kamieniach

Gość gość
radze udac sie do dobrego specjalisty, ja mogę polecic ci urologa z Wrocławia, to jego strona www.urolog-gorecki.wroclaw.pl im szybciej pojdziesz tym lepiej, pamiętaj!

Gość gość
Wizyta u urologa to najrozsadniejsze wyjscie. Osobiscie moge polecic Ci tego www.urolog-gorecki.wroclaw.pl

Gość gość
absolutnie nie można zwlekać z leczeniem bo skończyć się to może operacją, napisz do specjalistów z http://hh-life.pl/uslugi/, powiedzą Ci co robić

Jak najszybciej do lekarza i jeśli zaleci operację to koniecznie się jej poddaj, a jeśli stwierdzi że jest szansa wypłukania ich samoistnie to prawdopodobnie zaleci diete, urocal lub inny lek i picie dużej ilości wody i piwo. W razie kolek możesz zrobić gorącą kąpiel albo wziąć coś przeciwbólowego.

Gość gość
lepiej nie zwlekac z leczeniem, sama mialam taka kamice, ale na szczescie trafilam do www.urolog-gorecki.wroclaw.pl i szybko sie wyleczylam

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość pixor0
Nie rozumiem dlaczego ludzie zwlekają z leczeniem a potem nie moga wyleczyc sie z dolegliwosci... sami jestescie sobie winni. W moim przypadku leczenie zaczelo sie szybko, a w bólu pomagał mi lek Nefrostone - dostepny jest bez recepty poszukajcie w aptekach mam nadzieje ze ta informacja komus pomoze ;)

Gość reniaczek923
Mój tata miał tą chorobę bardzo ciężko jest ją wyleczyć, na chwilę obecną bierze Nefrostone i troszkę mu ulżyło, bo ciężko było

Gość gość
Ja miałam dwa kamienie.Przepis ani mi nospe na kamienicę nerkowa i mialam iść do kontroli ,ale nie poszłam Lekarz powiedział że jak przestanie boleć to znaczy że się wysikaly,jakby bolało I ciągle by tam tkwily to zabieg

Gość gość
Lekarz ci da tabletki po których wysyłasz,jak nie da nic się zrobić to będziesz mieć zabieg robiony z usuwaniem kamieni

Gość renia87
Oj zwlekanie z leczeniem jest najgorszym co może być, im dłużej zwlekasz tym będzie coraz gorzej. Ból przy takich atakach jest ogromny także polecam Nefrostone na łagodzenie bólu

Gość midas90
To prawda jeżeli farmakologiczne leczenie nic nie da to potem będzie zabieg na usuwanie kamieni nerkowych, ale nie ma co się łamać od razu. W moim przypadku przyjmowałem Nefrostone tak jak pisał poprzednik faktycznie pomogły te tabletki ;)

Gość mateii
Potwierdzone info z tym Nefrostone przy regularnym stosowaniu kamienie nerkowe się pomniejszają jeszcze pół roku temu też cierpiałem na to schorzenie a dziś jestem zupełnie zdrowy i wierzę, że w dużej mierze to właśnie dzięki działaniu Nefrostone także również polecam! :)

Gość Sandraa23
Nie miałam pojęcia o tym leku Nefrostone, a niestety z kamicą nerkową zmagam się już od kilku lat. Jest to choroba którą ciężko jest wyleczyć, a czasami ataki są nie do wytrzymania

Gość oiwww
kamica jest chorobą wyleczalną także jak najszybciej powinniśmy się udać do specjalisty z leczeniem tego, bo będzie coraz to gorzej. Na łagodzenie bólu mogę Ci polecić Nefrostone pamiętam że moja siostra to brała bo też się zmagała z tym

Gość gość
Nie ma co zwlekać, bo kamień sam się nie wydali, nie rozpuści. Trzeba działać. Moja mama twierdzi, że na kamienie tylko urocal... Poleciła go cioci i też jest zadowolona :)

Gość patiii34
W tym przypadku nie warto zwlekać każdy dzień się liczy. Nefrostone łagodzi ból w przypadku kamicy nerkowej także polecam osobom cierpiącym na kamicę zawsze mieć go pod ręką.

Gość mathhias
Zgadzam sie tez znam ten lek Nefrostone i faktycznie widac poprawe zmniejsza dolegliwosci zwiazane z kamica nerkowa szkoda bo sam jestem sobie winny ze cierpie na taka dolegliwosc ale dobrze ze istnieje cos co pomaga z tym walczyc!

Gość mańkaańka
Kochana nie powinnaś lekceważyć objawów i odwlekać leczenia bo nie wytrzymasz tego nieprzyjemnego bólu. Pij dużo wody z witaminą C i soki żurawinowe. Możesz też sobie kupić tabletki Nefrostone które będą zapobiegały nawrotom choroby

Przy tak dużych kamieniach prawdopodobnie będą rozkruszane. Jeżeli chodzi o profilaktykę - osobiście polecam zbadanie przyczyny problemu, można to zrobić w wielu miejscach w Polsce np. w Instytucie Euksi.