Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemmmm w szokuuuuuuuuuu

Ile miesiecznie wydajecie na zywnosc?

Polecane posty

ja juz niewiem.Mi kasa leci jak woda.Albo ja jestem taka rozrzutna albo zywnosc jest taka droga. Niemam juz pomyslow na obiady i kolacje?

czasem jem same kanapki, od czasu do czasu ugotuje obiad np. ziemniaki z kotletem, albo z jajkiem sadzonym. Przeciez można ugotować zupe na korpusie z kurczaka , który kosztuje 2 zł :) krupnik czy kapusniak to tanie potrawy ;)

my wydajemy ok 500zł na 2 osoby, ale kurczaki i niektóre warzywa za free mamy

Gość ej_ty
wydajemy dużo, a nie jemy dobrze

My jestesmy we 3.Ja maz i 9 miesieczne dziecko. Ogolnie jemy bardzo duzo. dla dziecka mleko, kaszki, deserki i obiadki sama robie. niewiem juz co robic na obiady i kolacje.Zero pomyslow. ostatnio ide doo sklepu i niewiem co kupowac.

Gość Synthiaa
U nas też kasa leci strasznie. Na mnie, męza i 3 letniego syna wydajemy na samo jedzenie miesięcznie jakieś 800-900zł Porażka, bo nie jemy żadnych rarytasów, staram się kombinować i robić tanie potrawy, ale kasa leci jak woda..

Stanowczo za dużo. No ale a tu winogronko, a tu mandarynki, serki, wędlinki, mięsko, woda, warzywka, i wszelkie zachcianki jedzeniowe. Czasem wnerwia mnie to, że przejadamy kasę, ale z drugiej strony nie będziemy sobie ciągle wszystkiego odmawiać. Coś trzeba mieć z życia.

A my jemy bardzo dobrze, często owoce i ryba, czasem jakieś słodkości. Może zacznij sie zaopatrywać w marketach zamiast osiedlowych sklepików, gdzie każdy produkt jest ok50gr droższy.

ida swieta i maz z pracy dostaje ok.400 zł bonow i 200zł jakies paczki( a w nich kawa herbata, majonezy i inne potrzebne rzeczy) i kasa na swieta bedzie.

nie wydasz na jedzenie- wydasz na lekarstwa!

Gość llpp
600zl, jedna osoba, zero wyjsc do restauracji czy jakichs wykwintnych obiadow. Jedzenie w Polsce jest cholernie drogie...

Ale pwoiedzcie jakie produkty kupujecie.Jakie potrawy robicie.Nie ktorzy na kolacje jedza kanapki bo taniej.A my nie jemy. Robimy sobie np. pizze, gyrosa czy krokiety. Moj codziennie musi miec ziemniaki( na sam obiad na nas dwoje idzie ok.2 kg) i jakies mieso. Zup nie je bo sie nie najada. Do pracy tylko kanapki.Sniadania w tyg. maz w domu nie jada.

ok 700zl an 2 osoby (ja i facet) czasami jadamy na miescie, generalnie codziennie jakies mieso i wedliny obowiazkowo

Gość Ale temat o jeju

Ja ostatnio miałam mało kasy, to kupowałam w Biedronce gotowe - fasolę po bretońsku, gołąbbki, albo klopsiki, jadłam to z chlebem albo ryżem - do tego np. groszek z puszki, albo fasola. Koszt takiego obiadu na 2 osoby to 4 zł. Czasem robię tez taki tani obiad: smażę cebulę, do tego dodaję trzy parówki drobno krojone, albo trochę mielonego, albo ścinki wędlin, jak się podsmaży to dodaję dwie łyzki koncentratu rozcieńczonego w filiżance wody. Przyprawy - sól, pieprz, czosnek granulowany, pieprz ziołowy. Gotuję makaron - nitki. Podaję makaron - i na to ten sos. Do tego - np. groszek z puszki.

ja mam trojke dzieci wiec to roznie czasem 40 zl ,czasem 50 zl a czasem nawet 100zl roznie

ale ja tez tak mam ze ide do sklepu i nie wiem co kupic niby wydalam 50 zl a wsumie nic nie kupilam:O