Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feefesaaessd

pryszcze na czole

Polecane posty

Gość feefesaaessd

niewiem co to ma byc myjhe sie 2/3 razy dziennie i mam pryszcze na czole niewiem czemu bo wiecozrem niemam za duzo wieczorem moja skora jest ladna a rano i popoludniu wstyd sie pokazywac w szkole az bo mam brzydka skore co mam robic?

Gość feefesaaessd
wlasnie nie jestem typowa dziewczyenska modnisia ja przejmuie sie tylko nauka chce sie uczyc i tyle ale mi to przeszkadza bo to jest dziewne mam przez caly dzien zmeczona szara pryszczoata twarz a wiecozrem jest ladna i pelna kolorow!

Gość krucafuks
Czym myjesz? Uzywasz kremu nawilzajacego? Przesuszona skora moze szalec i produkowac sebum, stad biora sie pryszcze. Jesli to nie jest zaawansowany tradzik kup zel do mycia(mydo zaburza pH skory), tonik matujacy i lekki krem. Najlepiej naturalne, niekoniecznie drogie. Uwazaj na kwas salicylowy w zelach i tonikach, moze on powodowac przesuszanie i jeszcze wiekszy wysyp, lepiej kupic preparaty delikatne, a punktowo uzywac np olejku z drzeba herbacianego

Gość krucafuks
Wieczorem masz inne swiatlo, pewnie stad roznica w odbiorze kolorytu cery. Polecam peeling enzymatyczny. Dbaj o cere za mlodu, nie ma to nic wspolnego z modnisiowaniem. Lepiej zapobiegac niz pozniej leczyc dziury po tradziku. Jesli zmiany sa rozlegle,lub sie nasilaja to tak jak mowi KoloroweKredki wybierz sie do dermatologa.