Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to juz

czy to juz bulimia?

Polecane posty

Gość czy to juz

od dluzszego czasu sie odchudzam... w sumie to od kiedy pamietam. mam 20 lat. ale co jakis czas mam tak, ze przez kilka tygodni wymiotuje na sile. pozniej przestaje. ale to wraca. czy to juz bulima? niby wiem o wszystkim ci to powoduje, bardzo duzo o tym czytalam i zdaje sobie sprawe, ze to zabija. ale... sama nie wiem czemu tak robie. nie jestem jakas strasznie gruba ale szczupla tez nie. czy mam juz problem?

Gość czy to juz
up

oczywiscie, ze masz juz problem. Wiesz ja kiedys tez sie wciagnelam w to i choc rzadko kiedy rzygalam mialam juz powazny problem i podejrzenie bulimi. Do tego dochodzilo jeszcze przeczyszczanie :O

Gość
tak - masz problem, on tkwi w Twoim umyśle ;)

Gość czy to juz
ale co teraz powinnam zrobic? powiedziec komus zeby mnie pilnowal i z czasem sie odzwyczaje? czy od razu do jakiegos lekarza? psychologa? sama chyba nie dam rady... bo jak znam siebie to do tego wroce

Gość czy to juz
domyslam sie ze w umysle bo wiem ze to glupota straszna i ze zachowuje sie jak jakas przewrazliwiona na swoim punkcie kretynka

Zalezy na jak zaawansowanym etapie odchudzania jestes. Czy to pochłania wszystkie Twoje mysli, stalo sie Twoja obsesja? z reszta skoro czytasz to dobrze wiesz o co mi chodzi.

Gość czy to juz
tak, wiem o co chodzi. mysle ze nie jest ze mna tak zle. to wraca czasem, srednio raz na pol roku. mam duzo wazniejszych spraw niz odchudzanie jak np.rodzina czy studia. tylko ze kompleksy mam od zawsze, kiedys wazylam 73kg teraz sporo mniej... nie wiem, moze cos mi sie zakodowalo, ze co jakis czas musze glodowac zeby do tego nie wrocic? ehhh... sama nie wiem...

Moze rzeczywiscie az tak źle nie jest, ale nie powinnaś zwracac jedzenia, bo w koncu zakodujesz sobie tez, ze to dobry sposob na pozbycie sie tego co zjadłaś. Lepiej bedzie jak sie zmotywujesz do wykonywania ćwiczeń i małej ilosci jedzenia. Wowcz nie powinno byc problemu. Uwazaj.

Gość czy to juz
cwicze codziennie. wiec to akurat nie problem. jem chyba tez nie za duzo, w porownaniu do np.znajomych... gubia mnie napady glodowe w nocy. ale, jakos to bedzie. musi byc.