Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madralala

jakich macie współlokatorów?

Polecane posty

Gość madralala

z jakimi osobami mieszkacie? czy tylko ja mam takie problemy ze współlokatorami... moja współlokatorka podkrada mi wszystko np. kosmetyki a gdy ja o to pytam moi ze to nie ona masakra mam 25lat i nie mogę sobie dać z nia rady;/ mój chłopak mówi ze przesadzam ale kurde ilez mozna? pisze to w tym temacie bo przez nia także pzuje się miedzy nami;/

teraz mam swój dom, ale jak bylam na studiach to mieszkalam z ludzmi którzy nie zaplacili za miesiąc, poprosili mnie, zebym wylożyla za nich,a onie oddadza po wyplacie, ja sie zgodzilam, pewnego dnia wracam, a tu puste mieszkanie, a oni sie wyprowadzili, nie odbierali tel, a jak sie juz dodzwonilam, przepraszali umawiali sie na oddanie pieniedzy i kluczy i nie przychodzili, w dodatku zwineli klucze i balam sie ze mnie okradna.

Gość był już podobny temat
wasi najbardziej intrygujący współlokatorzy(tytuł ironiczny aczkolwiek) ja nie narzekam no współlokatorki wszystkie jesteśmy z jednej uczelni tylko właściciela mamy do dupy i nam przychodzą masakryczne rachunki za prąd :(

ty nie płacz tylko sprawdź w instrukcji obsługi jaką moc ma twój wibrator i koleżanki też niech posprawdzają włączy taka suszarkę, ćwiczy z wibratorem dwie godziny a potem się dziwi że napalone

Gość studentka na emigracji
Ha! to temat dla mnie :) No więc mieszkam z jedną głupiutką, acz niegroźną Francuzką i sympatyczną, choć nieprzewidywalną Brazylijką... Od zawsze były problemy z zakupami. Francuzka twierdzi że nie ma kasy i ciągle narzekała że za dużo rzeczy razem kupujemy i za dużo wydajemy (przy czym co 3 dni jada w kfc i wydaje tyle ile kiedyś potrafiłyśmy wydać na cały tydzień na jedna osobę(10euro)). Ma problemy z oddawaniem pieniędzy i jest totalnie nieżyciowa- nic nie potrafi sama policzyć, jakbym nie zwracała jej uwagi na jakiś drobiazgi to traciłaby 2 razy więcej kasy, bo inteligencją nie grzeszy. Brazylijka akurat z kasą nie robi problemów, ale za to jest nienormalna i zostawia wszędzie syf. Na dodatek niczym sie nie zajmuje- wychodzi z pokoju o 16, je, wychodzi z chłopakiem, wracam, wstaje o 16, je... itd. Miesiąc temu z dnia na dzień jej się coś powaliło i przestała ze mną rozmawiać- na miesiąc!- obgadywała mnie i kłamała. Niedawno mnie przeprosiła i powiedziała, że to dlatego, że zwróciłam uwagę, żeby nie zostawiała śmieci na środku stołu......... Najgorsze było to, że z kłamstwem nie da się walczyć. Więc ostatni miesiąc był najgorszym w ciągu ostatnich moich lat. Teraz jest ok, ale już jej nie ufam i jestem dużo ostrożniejsza. A teraz trochę o mnie, bo wygląda jakbym sama była aniołkiem :D Otóż nie jestem- wkurwia mnie każdy bałagan. Jestem pedantką, więc jak idę do kuchni to odruchowo przysuwam krzesła do stołu i zamykam drzwi od szafek. Wiem, że je to wkurzało, bo one są moim przeciwieństwem. Ale ustaliłyśmy, że jak coś komuś nie pasuje, to ma mówić- one nie mówiły nic, ja większość rzeczy których nie akceptowałam. I pewnie było tego za dużo. Od miesiąca nie mówię już nic- wcześniej bo bałam się, że Brazylijka albo będzie agresywna, albo komuś nazmyśla na mój temat. Teraz, bo nie mam już siły i nabrałam dystansu. Oj tak, mieszkanie w kolokacji uczy nabierania dystansu do głupot.... W kuchni syf jak był tak jest, ja zmywam od razu po sobie i już nie dotykam się do ich trzydniowych brudnych talerzy chociaż nie mogę patrzeć na to. Jakie szczęście, że każda ma swój pokój. Ogólnie, gdybym musiała płacić za mieszkanie z nimi to już dawno by mnie tu nie było. Ale, że jest jak jest- to ćwiczę cierpliwość póki co :) W każdym razie- kolokacja to szkoła życia... jakby nie było- każdemu by się przydała na jakiś czas.

Gość Nimfffffffffffffffffffffffffff
Ja mam 2 wspanialych wspolokatorow - facetow oraz 1 wspollokatorkę, świetnie sie bawimy razem :) Sex grupowy to fajna rzecz