Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieporadna w tym temacie

Czy Ktos krok po kroku poinstruuje mnie jak odinstalowac linuxa?

Polecane posty

Gość nieporadna w tym temacie

Bo chcialam zainstalowac windowsa xp a kopletnie nie moge sobie z tym poradzic, tzn. nie wiem jak mam ustawic te partycje w biosie czy skasowac i zeby przypadkiem jakis dyskow nie usunac, prosze pomoscie jesli kos s ie w tym orientuje, bede wdzieczna, bo juz mnie dobija ten linux

Po prostu odpal instalkę Windowsa. Z poziomu instalki usuń wszystkie partycje. Dla pewności uruchom ponownie komuter (bez tego Winda miewa czasem problemy). Stwórz z poziomu instalki Windows partycję Windowsową. A potem formatowanie i reszta idzie sama. Od Windowsa NT/2000 wzwyż nie powinno być problemu z usuwaniem linuksowych partycji.

Gość w biose to nic nie musisz
kręcić . Jeśli chesz skasować linuxa to wystarczy włożyć płytkę od XP i usunąć partycje z dysku. Uruchomi się instalator dojdziesz do momentu gdzie jest wybór dysku i usuniesz sobie wszystkie partycje.

Gość zolta gruszka
Przepraszam nie bylo mnie chwile Czy jesli usune wszystkie partycje to moge przez to usuac jakies dane z dyskow?

Gość tak usuniesz wszystkie
dane które były na tych partycjach

Gość zolta gruszka
A skad mam wiedziec ktorych partycji ie usowac zeby nie stracic danych z dysku?

Gość musi dużo na rowerze
trzeba sobie pod linuxem zobaczyć gdzie są dane, albo lepiej zgrać na pendrive. Generalnie nie jest trudno odczytać dysk linuxowy pod windows jest taki program EXT3 viewer .

Gość dfsghsdfg
najlepiej skopiuj potrzebne dane na płytę albo pendrive i po instalacji windowsa albo podczas zrobisz nowe partycje.