Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnala11

Drogie mamusie maluszkow

Polecane posty

Gość agnala11

styczniu bede witacmojego maluszka i moje pytanie do Was doświadczone mamusie jakie kosmetyki najlepiej kupic. Wiem że po kąpieli olejekiem się smaruje, ale najważniejsze po każdym przewijaniu używać pudru czy kremiku do pupci i jakiego? Z góry dziękuje za wypowiedzi.

Gość cium cium cium cium
kremik do pupci? :O

Gość do kąpieli kup
oilatum, po kąpieli nie olejek tylko oliwkę. najpopularniejsza jest jonsona, ale ważne zeby to była ta z różową nakrętką, bo pozostałe są dla starszych dzieci. do pupy będziesz stosowała to co będzie wygodniejsze dla Ciebie, sudocrem, linomag czy inne cuda. u nas rzy pierwszej sprawdził się sudocrem ale już kolejny maluch go nie tolerował i stosowaliśmy linomag

Gość treee.........
zadnego olejku, tylko dobry plyn do mycia (ja uzywam Musteli) i do mycia pupy czysta woda z delikatnym mydlem i waciki bawelniene a pozniej cienka warstwa Bepantenu ... im mniej chemii tym lepiej :-)

Gość johnson ma parafinę
lepszy hipp albo bubchen bo nie mają tego swinstwa

Gość judzi87
mój Maluszek miał często odparzoną pupcie i pomógł mu tylko krem linoderm plus, z kolei siostra męża jest zadowolona z kremu przeciw odparzeniom nivea baby, każda pupka jest inna:-)

Gość dzieci nie powinno
smarować się oliwką, bo oliwka zatyka pory. Lepiej użyć mleczka np. Nivea. Oliwkę jedynie po kąpieli na główkę i to tylko w pierwszych dniach życia, żeby zapobiec ciemieniusze. Jeśli będziesz stosowała emolienty, tzn. Oilatum, Balneum itp., to właściwie po kapieli nie musisz już niczym smarować dziecka. Jeśli chodzi o smarowanie pupy dziecka, to polecam Bephanten- ale tylko w przypadku odparzeń. Na co dzień sprawdza się zwykła mąka ziemniaczana. Nie ma sensu przesadzać z kosmetykami.

Gość agnala11
Dziekuje. Miałam na myśli oliwke o napisałam olejek:P kiedyś używali pudru do pupci teraz tych kremików jest tak wiele że nie wiadomo co kupić. Słyszałam o linomagu jest krem i maść i można w aptece kupić.

ogólnie jak najmniej kosmetyków. ja do pupy stosowałam mąkę ziemniaczaną,i jak były odparzenia to bepanthen maść. na początku uzywałam oliwki a później tylko dobrego płynu do kąpieli - Skarb Matki, później Hipp i z obu byłam zadowolona :)