Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olka8138

Jak długo czekałyście na ciążę będąc całkowicie zdrową

Polecane posty

Temperatura po owulacji rośnie i utrzymuje się tak do okresu. Niby wszystko ok. A ty poza bólami brzucha i płodnym śluzem zaobserwowałaś u siebie skok temperatury po owulce?(Mam na myśli okres przed leczeniem)

ola ogolnie tem. nigdy sobie nie mierzylam. Wiec tego Ci nie powiem. Jedynie co gienio mnie poinformowal ze mocne napuchniecie i bolesci piersi przed okresem moga swiadczyc ze cykl byl bezowoulacyjny. No, a ja to mialam. Spie goolnie na brzuchu, a przed okresem nie bylo mowy o tym.

Odczuwam w sumie bolesność piersi ale traktuję to jak zwykłe napięcie przed miesiączkowe. Wiem , ostatnio też czytałam że duża bolesność piersi ma z tym wiele wspólnego. Mnie ból mija praktycznie w pierwszym dniu okresu, napięcie też wtedy znika kompletnie więc myślę że tu jest w porządku. Cóż, te wiadomości są na pewno cenne dla dziewczyn a ja przyjrzę się sobie dokładniej przed okresem:) bo w tym roku na pewno nie zawitam już do lekarza. Myślę że w twoim przypadku cenną rolę odegrała by właśnie ta temperatura ale po czasie tak czy tak dotarłaś z czym to związane. Daj też znać jak będziesz wiedziała czy się udało:)

U mnie pierwszy cykl starań:) Nie robię sobie wielkich nadziei. Myślę że czas starań to sprawa indywidualna każdej kobiety i nie ma się co wyścigiwać. Ponoć dla niektórych orgagnizmów kobiecych ciąża jest aż takim ekstremum że układ immunologiczny walczy z nią jak z chorobą aż w końcu da za wygraną. Kto wie czy tak nie jest w niektórych przypadkach. Czy wiecie coś na temat kłopotów z zaciążeniem kiedy kobieta ma podwyższoną ilość leukocytów we krwi i nie jest to jakiś stan chorobowy tylko taka "uroda"?

Podwyższone leukocyty we krwi to tak jakby ktoś miał organizm nastawiony na stały atak przeciw bakteriom czy wirusom ale nie jestem pewna czy ma to wpływ na nasienie.