Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukier w ciąży

wynik na glukoze

Polecane posty

Gość cukier w ciąży

mam pytanie czy wynik glukozy w ciazy 27 tc na czczo 81 po 2h / 75 glukozy 149 czy jest prawidłowy

Gość cukrzycowa mama2
Wynik obciązenia 75 g glukozy - powinien byc po 1h do 180,po 2 h do 140. Pozdrawiam

Gość cukier w ciąży
czy jesli wizyte mam za tydzien u swojego lekarza to moge poczekac czy zglosic sie juz

Gość cukrzycowa mama2
U mnie wygladało w ten sposób ze po obciązeniu 75, po 2 h miałam wynik 152. Wizyte u lekarza mialam za ok 5 dni i poszłam dopiero wtedy. Moj profesor dał mi skierowanie do szpitala na zrobienie dodatkowych badan. Tam dowiedzialam sie ze przy tych wynikach jest to jedynie nietolerancja gluykozy a nie cukrzyca i ze wystarczy stosowac diete. Kupilam wiec glukometr i mierze cukry 4 razy dziennie. Wyniki mam dobre i ostatnie badania na czczo i hemoglobine glikolizowana rowniez prawidłową, wiec wszystko jest OK. Jestem w 30tg i na diecie od 24 tg nie jem słodyczy i "szkodliwych" weglowodanow. Nie martw sie przy twoich wynikach jest to mala nietolerancja glukozy, lekarz pewnie zaleci jedynie diete, ewentualnie dodatkowe badanie na HBA1C (hemoglobina glikolizowana; sprawdza cukry z ostatnich 3 ms). A dzidziusie przy kontrolowanych cukrach rozwijaja sie zdrowo:):)

mozesz poczekac do wizyty ale radze ograniczyc slodycze i wyroby z maki pszennej... wprawdzie to co podnosi cukier to indywidualna sprawa ale to co tobie podnosi cukier bedziesz wiedziec dopiero po tym jak staniesz sie posiadaczka glukometru i zaczniesz sie obserwowac badajac sobie po kazdym posilku krew... ale to co wymienilam wyzej glownie podnosi poziom cukru...

Gość cukier w ciąży
bardzo dziękuję za odpowiedz mam nadzieje ze bedzie to tylko dieta a nie pobyt w szpitalu , troche sie uspokoilam , a fakt jest taki ze jem duzo slodyczy i bialego pieczywa , no i wiem ze to grzech ale od czasu do czasu cola strasznie mi sie jej chce

Gość cukrzycowa mama2
Doskonale Cie rozumiem, przed badaniem rowniez mialam wielka ochote na słodycze. Na diecie je wyeliminowałam,ale cole od czasu do czasu nadal pije tyle ze 0 lub light i cukry po niej mam dobre. W poniedzialek mailam USG dzidzius moj rozwija sie zdrowo wazy 1600, wiec jest OK. Nie martw sie bedzie wszytsko dobrze, na poczatku mierzenie cukrów jest troche uciązliwe i moze przerazac, ale mozna sie przyzwyczaić. Dodatkowo moj profesor powiedział ze dzidzius ma zawsze o 10-15 mg glukozy we krwi mniej niz mama. Wiec 3maj sie ciepło:) I daj znac jak postepy w poskramianiu cukrów :) Pozdrawiam