Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marsjakka0000

skutecznosc sterylizacji w procentach?

Polecane posty

Gość marsjakka0000

jak myslicie ktora z metod antykoncepcyjnych daje najwiekszy procent zabezpieczenia? sterylizacja? przeciecie jajowodow?

Gość marsjakka0000
tak wiem ,ale w uk jest to legalne :)

Gość otóż to
to jedz do uk jesli mieszkasz w polsce skoro tam to legalne :o tylko zebys nie miała kiedyś pretensji do nikogo jak zachce ci sie dziecka wtedy już klops!!!

Gość jdiwjefojewo
Szkoda, że w polsce to nielegalne! Otóż to jeśli ktoś się decyduje na taki zabieg to jest 100% pewny, że nie chce dzieci. Gdybym miała możliwość wykonałabym traki zabieg...przed wpadką, czyli przed urodzeniem dziecka! Każda inna odwracalna forma antykoncepcji daje aż za duże prawdopodobieństwo ciąży! Mam w domu tego dowód!

Gość Coffe Shoop
Ja też bardzo żałuję, że taki zabieg jest u nas nielegalny. Dlaczego sama nie mogę decydować czy chcę miec dzieci czy nie? A Państwo robi to za mnie? Musze się za to truć tabletkami... :o

Gość marsjakka0000
nie musze jechac bo mieszkam tu ponad 4 lata a dzieci mam 4 wiec dlatego moja decyzja o sterylizacji chciałam znac poprostu wasze opinie i macie racje ze polska to zacofany kraj i nie mozemy decydowac o swoim zyciu

Gość yjdghdgh
Podwiązanie jajowodów daję taki sam poziom zabezpieczenia co tabletki antykoncepcyjne, a z biegiem lat ten poziom bezpieczeństwa się obniża. Więc także w tym wypadku to równie dobrze można brac tabletki i będzie to samo.

Gość Coffe Shoop
Tak, ale tabletki antykoncepcyjne nie są obojętne dla naszego organizmu, a wszczególności dla wątroby. Nie oszukumy się, ale hormony to nie witaminki i nie każdy może je łykać. Więc po co mam się nimi faszerwoać i truć, skoro mogłabym ten problem rozwiązać raz a skutecznie? Więc dlaczego nasze zacofane państwo odbiera mi możliwość zadecydowania o swoim ciele. To na prawdę chore. Inne państwa nie robią z tego żadnego problemu, tylko Polska ma wiecznie jakieś ale, potem rodzą się takie niechciane dzieci i nie wszystkie dobrze kończą... A wystarczyłoby pozwolić nam samym zadecydować. Ale przecież w naszym kraju nic nie jest nasze ... Nawet nasze ciała - nie są naszą własnością.

Polska jest niestety krajem katolickim i dopoki nim bedzie o wielu rzeczach tak naprawde beda decydowac inni.. wiec pojecie wolnosci w Polsce jest niestety ale nieprawdziwe..

Gość Mama jak inne
DO: marsjakka0000 Skuteczna ale chyba lepiej aby wysterylizowal sie mezczyzna - zabieg u mezczyzny jest duzo tanszy, trwa krocej, nie wymaga hospitalizacji - chyba ze wykonywany nowa metoda u kobiety wtedy rowniez trwa krocej. Wiele ubezpieczen (w krajach w ktorych jest dopuszczalna) pokrywa koszty. NP tu gdzie mieszkam ubezpieczenie zwraca koszta sterylizacji mezczyzny a kobiety nie. Jedynie koszta operacji przywrocenia droznosci (bo wszystkie te zabiegi sa okazuje sie sa odwracalne) trzeba pokryc samemu.

Gość w Niemczech tez jest
nielegalne przynajmniej do ktoregos wieku chyba 30 lub 35 lat ( ;) ) moja kumpela wyszla za maz, urodzila dwojke dzieci, wszytsko bylo fajnie, zayebiscie, byla zdecydowana na sterylizacje, chyba 3 razy pytala sie lekarza czy moze skoro jest na 100% przekonana, mowila ze ma dwojke ze to wystarczy, ma zycie zaplanowane i ulozone, ale ze nielegalne to nic nie mogla na to poradzic. pare lat pozniej rozwiodla sie z mezem i zwiazala z innym, z radosci i milosci do niego urodzila mu dziecko. to co wam sie teraz wydaje pewne na bank nie musi byc takie zawsze. istnieje wiele zabezpieczen calkowicie pewnych jak sie przestrzega 'wytycznych' nie trzeba sie zaraz posuwac do takiego kroku jak sterylizacja bo sie jest w pewnym momencie przekonanym, ze nie chce sie dzieci....

w Niemczech zabieg sterylizacji kobiety jest mozliwy gdy osiagnie ona wiek 30 lat wiem bo tutaj mieszkam :) koszt takiego zabiegu to od 1tys euro..

Gość Mama jak inne
sterylizacja jest odwracalna wiec nie musimy tej metody skreslac. cena zterylizacji w Holandii mezczyzny 227 - 410 euro vasektomia cena sterylizacji w Holandii kobiety 480 - 1.200 euro (zalezy od metody, jest ich juz 6)