Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cicha obserwatorka

pytanie do osób, które samodzielnie robią biżuterię

Polecane posty

Chciałabym zrobić córce prezent świąteczny w postaci zestawu do wyrobu biżuterii. Głównie kolczyków, ale też bransoletek i korali. Od kilku dni po kilka godzin przeglądam allegro i szukam czegoś właściwego. Myślałam o zestawie startowym tego typu http://www.allegro.pl/item833506316_zestaw_d o_tworzenia_bizuterii_ok_200_szt.html zastanawiam się jednak bo kamyki w tych zestawach nie są specjalnie imponujące. Może ktoś kupował taki zestaw??? na zdjęciu wszystko wygląda ok, ale boję się że w realu będą wyglądać jak zwykła plastikowa tandeta. Myślała lepiej kupować wszystkie akcesoria osobno??? a jeśli tak to jakie są konieczne??? No i oczywiście jakich narzędzi do wyrobu będzie potrzebowała córka. Chcę dokupić dodatkowo różne kamyki. Widzę że są specjalne linki woskowane do nadziewania, ale na przykład nie wiem jakie do tego stosuje się zapięcia [myślę tu o bransoletkach i koralach na szyje] Będę wdzięczna za każdą pomoc i uwagi

Mysle ze fajnie i moze taniej (link sie nie wkleja) bedzie, jak kupisz coreczce osobno koraliki roznych wielkosci i ksztaltow, zapiecia i linke jubilerska Proponuje kupic u jednej osoby, zeby przesylka byla tansza Bigle posrebrzane z kulka i sprezynka kosztuja nawet kolo 1 zl kilkadziesiat sztuk, do tego haczyki lub inne druciki do kolczykow w podobnej cenie i wszelkie mozliwe szklane paciorkim linka jubilerska nie woskowanai zapiecia :)

ja kupuje od 1 sprzedajacego rozne rzeczy (1 kwota za przesylke) jesli chodzi o te linki to one sa grube i musisz dokupic koraliki z duzymi oczkami, a jesli chodzi o zapiecie sa takie specjalne - po 1 stronie dziurka do zapiecia, a po drugiej 1 blaszki, ktore sie sciska na lince a do wyrobu potrzebuje takich 'kombinerek' z waskim koncem - tez na allegro do wyrobu bizuterii a w tym zestawie brakuje zylki i jest malo koralikow - i mysle, ze za ta kwote kupisz o wiele wiecej na aukcjach za 1 zl

Dzięki za link. Ja juz się tego tyle naoglądałam tak, że aż mi się w oczach troi. Chodziło mi o radę kogoś doświadczonego kto powie mi czy te zestawy są praktyczne. Nie chcę żeby się okazało że połowa z tych rzeczy jest nieprzydatna. Jeśli nie warto takiego zestawu kupować to proszę mi powiedzieć co jest konieczne do zrobienia np. kolczyków jakie produkty i narzędzia?

Ja jestem poznanska pyra, ale uwazam ze jest tam niedrogi towar dobrej jakosci Do tego co napisalam dokup roznorodne w ksztalcie koraliki, male i duze, crackle, lampworki, moze beda jakies fantazyjne ksztalty typu kwiatki i inne np http://www.allegro.pl/item840615909_element_ozdobny_kwiatuszek_krysztalki_pkr_24.html http://www.allegro.pl/item840676258_rurki_proste_10x1_5mm_80szt_kol_ciemny_pcs_10.html http://www.allegro.pl/item833441459_posrebrzane_kuleczki_ozdobne_12mm_5szt_pkn_34.html mysle ze corcia bardziej sie ucieszy niz z gotowego zestawu ;) Nie widze opcji odbioru osobistego, ale warto spytac, prawda?

do kolczykow trzeba - do najprostrzych - koraliki - bingle - szczypce z cienkimi koncowkami (najlepiej tez w srodku z taka wkladka do ciecia) - i nie pamietam jak sie to nawzywaa - takie kawalki drutu z koncowka albo kuleczkiem albo kula (na to naklada sie koraliki)

najlepiej to wejdz na allegro na bizuterie hand made - tam duzo dziewczyn sprzedaje, popatrz sobie, a na pewno znajdziesz inspiracje (corce tez pozniej pokaz) - bedziesz wiedziala czego trzeba

Super:D tak mi sie właśnie zdawało, że w tych kompletach jest wielkie nic i jeszcze bym przepłaciła. Jednak nie bardzo wiedziałam jak się do tego zabrać i od czego zacząć, bo jestem laikiem w tej dziedzinie i dla tego myślałam że komplet mógł być dobrym rozwiązaniem. Jednak warto zapytać kogoś kto się na tym zna 🌻 dziękuję bardzo

Dieli:) dzięki Tobie wiem jak się do tego zabrać. Na qunszt.pl znalazłam stronki z praktycznymi poradami od czego zacząć Madz:) ja już to wszystko oglądałam. Chodziło mi o to żeby kupić rzeczy przydatne. Na allegro samych akcesoriów znalazłam ponad 600stron, ale bardzo dziękuję za każdą cenną wskazówkę