Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gloria z nad wisły

emma-ładnie?

Polecane posty

Gość gloria z nad wisły

tak będzie nazywała sie moja córa:) ładnie? zanim ktoś zacznie krzyczeć, zę nie polskie to proponuje sprawdzić na wikipedii;) jest w polskim kalendarzu

Gość Coffe Shoop
Kojarzy mi się z wokalistką Spice Girls - Ale ładnie, podoba mi się :)

Gość gloria z nad wisły
do piknie- rozumiem, ze Ci się nie widzi?;)

Gość kozetka
to co, że jest w polskim kalendarzu. Na sile kazde imie znajdziesz, bo albo jest wpisany odpowiednik polski zagranicznego imienia, albo samo zagraniczne tylko spolszczone. Są dwie opcje- albo mąż obcokrajowiec, albo mieszkacie zagranicą- wtedy nadanie obco brzmiącego imienia ma sens. W innym wypadku jest u nas po prostu śmieszne.

Gość gloria z nad wisły
głupio gadasz:O jest wpisane w takiej samej formie jak np. w Anglii- Emma i już, nie doszukuj się spisków:O jest w Polskim kalendarzu i to się liczy

Gość Mama jak inne
Emma - bardzo ladne imie. Mnie bardzo sie podoba rowniez Lena, Pola, Mia - to tez takie krotkie, kobieco-brzmiace imiona

Gość piknie
no tak!!wiesz nie lubię w ogóle takich imion nie podobają mi sie i tyle ale przeciez mi nie musi sie podobać to twoje dziecko bedzie nosilo to imię :)

Gość aviiia
mi sie podoba, jest bardzo ladne. jak pytalam na forum o "moje" imie dla corki to mnie z blotem zmieszali, a ja i tak ja tak nazwalam. :-)

Gość Coffe Shoop
aviiia - A jak ma na imię Twoja córeczka?

Gość gloria z nad wisły
aviiia a jak nazwałąś córkę?:) wal śmiało;)

Gość tak średnio mi się podoba
Sama szukam czegoś nieoklepanego i wymyśliłam Klara. Jest krótkie, dobrze przyjęte w Polsce, a mało kto je nosi. Jedyny problem to to że w żaden sposób się nie zdrabnia. Bo Klarcia brzmi fatalnie.

Gość gloria z nad wisły
mnie osobiście Klara się nie podoba ( wolę Klaudia), ale tak ma na imię córka Renaty Przemyk i córka Radka Pazury nie wiem czy wiesz:)

Gość nie nie wiedziałam
nie interesuję się takimi rzeczami zbytnio. Klaudia mniej mi się podoba, a mężowi wcale więc odpada. Jak byłam małą dziewczynką i bawiłam się lalkami to wymyślałam jakieś nietuzinkowe ale miło brzmiące imiona dla dzieci i wymyśliłam wtedy tą Klarę i Kleopatrę- w skrócie Kleo, ale nie odważyłabym się nazwac córki Kleopatra, za to Klara nadal mi się podoba.

Gość gloria z nad wisły
Kleo brzmi super, ale Kleopatra to faktycznie byłoby przegięcie;) w sumie wszystko dobre byle nie Julka albo Zuzia bo tego to już tyle, ze się chce nie pwoiem co;)

Gość bardzo podoba mi sie emma
a ze dla literka M ma szczegolne znaczenie, to moze w przyszlosci dam tak na imie dziecku:D

Gość gloria z nad wisły
jakoś nie zrozumiałam Twojego postu:O

Gość trelka morelka
ale po co ty zadajesz takie glupie pytanie:Ladnie? przeciez to jest jasne jak slonce-ze jednym sie podoba a innym nie. chyba,ze oczekujesz,ze caly narod polski zacznie ci bic brawo za wspanialomyslnosc. jak juz pytasz to ci powiem,ze Emma maja najczesciej na imie krowy w oborach np.w Niemczech

Gość gloria z nad wisły
masz argumenty jak dzieciak:O a ja mogę powiedzieć , ze w Polsce setki psów to Kubusie albo Czarki i co? to znaczy, ze ktoś ma tak nie nazwać syna bo idioci nazywają zwierzaki ludzkimi imionami? trochę Ci nie wyszło:D

Gość Mama jak inne
trelka morelka Emma to rowniez imie bylej krolowej w Holandii co to za argument z krowami...?

Gość gloria z nad wisły
:)

Gość aviiia
moja corcia to Nela :-)

a mi się podobają własnie takie imiona :)

Gość trelka morelka
to byla moja odpowiedz na twoje glupie pytanie ,czy ladnie brzmi imie emma. tak jak widzisz-jednym kojarzy sie z krowami,innym sie podoba. tak samo jak wyzej wspomniani:Kubus i Czarek co chcesz uslyszec?pytalas to ci odpowiedzialam. Chyba,ze ty chcesz slyszec tylko same pochlebstwa-jaka to madra,nowoczesna,wspanialomyslna jestes.

Gość Tante-Emma-Laden
do Niemiec niech lepiej nie wyjeżdza :D

Gość gloria z nad wisły
trelka morelka masz jakies problemy ze sobą chyba:D po co sie tak produkujesz? spytałam czy ładne, wystarczyło odpowiedziec NIE i tyle a Ty za wszelką cenę próbujesz coś udowodnić, ale nie bardzo wiadomo o co Ci chodzi:) Nela to bardzo ładne imię:)

Gość aviiia
na forum przeczytalam, ze Nela to imie dobre dla psa. zawsze znajdzie sie ktos, kto wchodzi na forum z priorytetem : dowalic komus.

A moge zapytac jakie jest zdrobnienie ? Emma to rzeczywiscie nietuzinkowe imie ale osobiscie nie dała bym tak córce na imie. Ja patrzylam i dziewczyny ktore maja na imie Emilia mowi sie na nie nieraz emma. Patrzyłam na wikipedia i Emma to planetoida w polskim brzmieniu.