Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gloria z nad wisły

emma-ładnie?

Polecane posty

Gość trelka morelka
gloria-w pytaniu powinnas dodac:i prosze wyrazac sie tylko pozytywnie:) bo jak ktos wyrazi inna opinie to zaraz ma z soba problemy i niewiadomo o co mu chodzi.

Gość gloria z nad wisły
zdrabnia się Emi. Nie rozumiem dlaczego Emilie zdrabnia się Emma, to jakaś bzdura

Gość aviiia
tu nie chodzi o tylko pozytywne wypowiedzi. roznimy sie od siebie. kazdy z nas ma inne zdanie. ale wystarczy napisac "mi sie nie podoba". z tymi krowami to po prostu przesada. zreszta to tak, jakby mowic anglikowi "nie nazywaj corki Diana, bo w Polsce to imie dla psow". na marginesie, znam dwie Diany, fajne, ladne dziewczyny :-)

Gość gloria z nad wisły
aviiia to napiszesz jak ma na imię Twoja córa?:)

Gość trelka morelka
wnioskujac:jak sie komus podoba to moze pisac u glorii na topiku poematy. a jak sie komus nie podoba,to ma napisac krotkie-NIE i spadac.

Gość hmhmhmhmhm
Mnie tam się podoba Elena i Anastazja!;***

Gość aviiia
napisalam przeciez. Nela.

Gość klamra na....
przecież niech wie dziewczyny,ze jak do niemiec pojedzie z córka i ja zawola to zleca sie okoliczne krowy:):):)

Gość gloria z nad wisły
nie zauważyłam, sorka;) mi się Nela podoba:) Anastazja nawet ładne, ale za długie a zdrobnienie Nastka w ogóle moim zdaniem nie pasuje

Gość Tante-Emma-Laden
tu nie chodzi nawet o krowy, ale o sam wydźwięk tego imienia, w angielskim brzmi lepiej niz w polskim

Gość jusaa
Emma to moja przyszła córka (na razie) bardzo podoba mi sie to imię,jest proste i co ważne mówi sie tak jak pisze więc nie będzie nieporozumień jeśli kiedykolwiek wrócę do Polski:) Pola też mi sie podoba..tylko "Im Pola from Poland" :D

Gość Mama jak inne
kazdemu ime kojarzy sie z czyms i kims innym. Ja na przyklad mialam kolezanke krota nazywa sie Maria i jej bardzo nie lubilam, mimo ze maz chcial nazwac corke Maria nie moglam sie przelamac bo od razu mialam przed soba te kolezanke... wiec trudno chyba znalezc imie ktore wszystkim sie podoba bo kazdy ma z nim inne skojarzenia

To nie zadna bzdura tylko fakt dziewczyn które noszą to imię. Lepiej sprawdz bo gdy dziecko pojdzie do szkoly zamiast mowic na nia Emma beda mowic Emilka. Sprawdzałam znaczenie tego imienia a wierze w te znaczenia bo sie sprawdzaja i moge powiedziec ze mozesz spokojnie dac tak na imie dziecku bedzie dobra osoba.

Gość gloria z nad wisły
droga Patko, nie interesuje mnie, ze jacyś nie poważni ludzie mówią na Emilię Emma:) to 2 różne imiona i nie wiem po co takie pomieszanie z poplątaniem.To 2 różne imiona! to tak jakby ktoś np. na Karoline mówił Kamila-bzdura. Nie czytałam znaczenia tego imienia bo raczej nie wierze w takie rzeczy ale jeśli mozesz to chętnie przeczytam co ciekawego wyczytałaś:)

Gość trelka morelka
a ja myslalam gloria,ze ciebie interesuje tylko krotkie TAK lub NIE....

rozumiem ze cie to nie interesuje ale takie sa realia. Chyba dziewczyny które tak maja na imie wiedza jak się na nie mowi w skrócie. Ja mam na imie Patrycja a mowia na mnie Patka. Moja kolezanka ma na imie Paulina a mowia na nia Pyśka. Tak sie przyjeło wiec wierze tym dziewczynom które pisza ze maja na imie Emilia a mowia na nia Emma. A ty skoro nie wierzysz w znaczenie imion to po co chcesz wiedziec co wyczytałam. Ja wierze wiec czytam. :D

Gość jusaa
a ja znam 3 Emilie i nikt nie mówi na nie Emma. Przecież to inne imię:/

Gość gloria z nad wisły
nie chcesz to nie mów:p ja tam znam 2 Emilie i też 1wsze słyszę żeby mówić do nich Emma.

Gość gloria z nad wisły
no Patka to jest skrót od Patrycji, ale Pyśka od Pauliny?:O okropne i pierwsze słyszę

No widzisz co rejon to inaczej sie mowi, ale jednak tak jest przyjęte. Ale czy paskudnie cóż nie powiedziała bym tak. To tak jak by na twoja emme powiedzieli ze jest paskudne :)

Miałam w szkole koleżankę o imieniu Emanuela :) wszyscy wołaliśmy do niej Emma albo Emka :D bardzo fajne imię ,mało spotykane :)

Gość gloria z nad wisły
Patka, nie istotne. nawet jakby było tak jak mówisz to by poprawiła taką osobę: nie nazywam się Emilia tylko Emma i po sprawie:)

Gość fretka...
jakis dziwak z ciebie,dziewuszko znad wisly:(

Gość gloria z nad wisły
dziwak:D...;)