Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molly_mom

W czym do chrztu z 6 mc dzieckiem zimą?

Polecane posty

Gość molly_mom

myślicie, że może to być zwykły kombinezon?

Gość molly_mom
co myślicie?

Gość gosija
ja 5 miesiecznego synka ubiore w garniturek (cienki) i do tego cos ala kombinezon 2-czesciowy :)

Gość a jakże
Jasne, że może. Przecież w trakcie chrztu nakłada się tę białą szatkę i nie ważne co jest pod spodem. Byłam ost. na chrzcinach i tak właśnie dziecko 5 m-czne było ubrane.

My chrzciliśmy moją chrzesnice miesiac po urodzeniu w dodatku była bardzo chora był listopad ale spadlo strasznie dużo sniegu i bylo zimno, a le chrzcilismy ja w kombinezonie tylko smiechu bylo bo ludzie przechodzili kolo nas i nie wiedzieli ze dziecko bedzie chrzczone bo była ubrana w kremowy kombinezon :D ale wszystko sie udało :) A pasuje jak najbardziej wazne zeby dziecku bylo cieplo

Gość do patka
Nie rozumiem co było smiesznego w tym, że nie wiedzieli że będzie chrzczone i przechodzili obok was? A jakby wiedzieli, ze bedzie chrzczone, to by się wam kłaniali czy co, albo nie przechodzili obok?

Śmieszne było to ze było chrzczone we wsi gdziejest 40 numerow kazdy kazdego zna i wiedzieli ze bedzie chrzest ale nie wiedzieli w ktora niedziele i nie spodziewali sie ze ubierzemy dziecko w kremowy kombinezon a nie w bialy rozek jak to jest u nich przyjete wiec byli w szoku jak ksiadz do nas podszedł. Od to cała zagadka. Nikt nikomu nie musi sie klaniac, ale dla nas to było zabawne :D

Mój mały miał 3 miesiące.Początek grudnia, - 10 stopni, ksiądz powiedział że grzejniki będą grzały ale było i tak zimno jak diabli ;) Mój miał niebieski kombinezon.A pod spodem białe welurowe śpioszki,sweterek,rajstopki.Mały nie zmarzł i nie był zgrzany.

Gość a jakże
No nie, nie wierzę, że sa tacy powierzchowni ludzie. Czy dla Boga jest ważne jak dziecko bedzie ubrane w czasie chrztu. Ubranie się dla was liczy , to co powiedzą ludzie, czy co? Bo nie wiem o co wam chodzi.

Gość molly_mom
dzięki za wypowiedzi. dla mnie nie jest ważne, w co dziecko będzie ubrane, i wiem, że dla Boga też;) ale mam takiego trzepniętego księdza, I CHCIAŁAM SIĘ UPEWNIĆ, ŻE JEDNAK JEST MOŻLIWE OCHRZCIĆ DZIECKO NIEZALEŻNIE OD UBRANIA.