Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaskaa

Przerwałam studia a nadal otrzymuję rentę

Polecane posty

Witam! mam pytanie. Studiowałam zaocznie(1 rok akademicki- zaczęłam gdy miałam 24 lata). Studia przerwałam z powodów finansowych. teraz mam ukończone 25 lat więc renta już mi nie powinna przysługiwać, bo i tak miałam przed sobą więcej niż rok nauki.29 sierpnia ukończyłam 25 lat (rentę dostawałam zawsze 1-go) więc myślałam, że renta przestanie przychodzić od września. Nie przedstawiłam w ZUSie zaświadczenia, że studiuję, więc tym bardziej powinni zawiesić wypłatę renty, tymczasem jest grudzień a ja nadal rentę dostaję. Co mam zrobić? Wiem, że te pieniążki będę musiała oddać, ale to chyba ich niedopatrzenie- nie dość, że przekroczyłam wiek, w którym mogę dostawać rentę, to jeszcze nie dostarczyłam im najważniejszego zaświadczenia. Proszę o odpowiedź w mojej sprawie. Pozdrawiam

Gość masz wątpliwosci
to się przejdź do nich bo jak ci jeszcze dowalą karę to będzie przykro. a raczej nie wytłumaczysz że to pani w okienku się nie dopatrzyła

tak, tylko, że ja mieszkam teraz jakieś 500 km od mojego miejsca zameldowania a co za tym idzie, od mojego ZUSu