Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuszka21

przesyłka pobraniowa!!!!!!

Polecane posty

Gość martuszka21

na czym polega??? chce kupic torebke za pobraniem. jej cena to 85 zł, kto bedzie palcil za przesylke?? ta co wysłała torebke nie?? a ja zaplace temu kurierowi tylko 85 zł nie????

Gość zapłacisz za torebkę
i za koszty wysyłki

Gość karmelkaaaa
buahhahaha przesylka pobraniowa jest duuzo drozsza za torebke zaplacisz 85zl + koszty przesylki pobraniowej czyli jakies 16-22zł

Gość efwetwe
u mnie ok 40-50% osób zamawia przesyłki za pobraniem ok 90% kobiet zamawia za pobraniem i mniej więcej co 3 mężczyzna

Gość martuszka21
bo mi pisze panna ze ja zaplace tylko 85 zł za torebke a to ona pokrywa koszty przesyłki ;/

Gość martuszka21
ona sie upiera ze ja zaplace tylko 85 a to ona pokryje koszty przesylki ;/;/;/

Gość martuszka21
ONA PISZE TAK : wiesz co jak ja wpisze w druku że ty masz mi zapłacic 85 zł to ja już uwzględniam w tym przesyłkę i ty zapłacisz tylko 85 zł, a jak nie wierzysz to idź jutro na pocztę i zapytaj wysyłałam już kilka razy za pobraniem i wiem jak jest:)

Gość martuszka21
to jak to jest???

Gość gdyby tak było
to by znaczyło, ze torebkę wycenia na ok 65 zł (plus ok 20zł pobranie, to za paczkę faktycznie zapłacisz 85) Przesyłka pobraniowa w tym przypadku może być bardziej dla ciebie opłacalna niż z przedpłatą na konto. jak przyjdzie paczka i listonosz ci zaspiewa: 85 zł to płacisz i bierzesz paczkę a jak powie ci 105 zł to nie odbierasz paczki... Oczywiście może byc tez taka sytuacja, że (załóżmy kupujesz na allegro) wylicytowałaś za 85 zł, przychodzi paczka za pobraniem na kwotę 105zł, nie przyjmujesz paczki i masz bana za niedokończenie transakcji...

Gość efwetwe
nie rozumiesz tego, że masz zapłacić tlyko 85 zł a ona pokrywa koszty przesyłki? czy tego że przeszliście na TY?:o

Gość gdyby tak było
"ja wpisze w druku że ty masz mi zapłacic 85 zł " jej 85 zł + ok 20 zł poczcie to na mój gust

Gość martuszka21
no włąsnie!! ale ona wycenia torebke na 85 zł!!!!! i mowi ze ona pokrywa koszty wysyłki!!! a przeciez ona jak wsyle za pobraniem to nie zaplaci , tylko ja bede musiala doplacic 20 zł kurwirowi??

Gość łooooooo kurrr
Przesylka pobraniowa - zaplacisz przy odbiorze ! Przeciez ona idac na poczte i nadajac taka przesylke musi za nia zaplacic, wiec zadnego 20zl kurierowi placic nie bedziesz !

Gość łooooooo kurrr
I jesli ona pokrywa koszt przesylki, a torebka kosztuje 85zl to znaczy ze tyle wlasnie zaplacisz odbierajac paczke !

Gość rururru777
czasami paczka pobraniowa bardziej się opłaca niż przedpłata na konto. zdarza się np, paczka za pobraniem 15 zł, a z przdpłatą 10. mała różnica, a nie musisz przelewu robić, a do tego szybciej wyślą, bo czasami to sporo trwa zanim zaksięgują wpłatę

Gość martuszka21
aha!!!! czyli ze jak ona wysle a umawiamy sie ze bede placic tylko 85 to tyle zapłace??? ani gorsza wiecej???

Gość martuszka21
no i ona idac na poczte i mowic bedzie ze chce wyslac za pobraniem to ona zaplaci za przesylke a ja dam kurierowi 85 taaak???

Gość gdyby tak było
Przesyłka pobraniowa, to taka, za którą pobierana jest opłata od adresata przesyłki! (a nie nadawcy) Więc jeśli ktoś wpisze wartość paczki: 85 zł to do tego zostanie DOLICZONA opłata za pobranie!

Gość łooooooo kurrr
Ludzie opanujcie sie co Wy wygadujecie ! Przeciez jak ktos nadaje przesylke ZA POBRANIEM to za nia placi, potem ewentualnie moze ten koszt doliczyc do kwoty pobrania i ostatecznie odbiorca pokrywa rowniez koszt przesylki pobraniowej. A jesli w tym przypadku dziewczyna kupuje torebke za 85zl, a osoba ktora jej ja sprzedaje MOWI ZE POKRYWA KOSZT PRZESYLKI to niczego do tych 85zl doliczac nie trzeba !

Gość łooooooo kurrr
Gdyby bylo tak, ze osoba wysylaja przesylke za pobraniem nie placila nic za wysylke, a koszt tej wysylki automatycznie byl przerzucany na adresata to ciekawa jestem co byloby w sytuacji gdyby adresat paczki nie odebral ? Kto by pokrywal ten koszt ? POCZTA ?

Gość martuszka21
no wlasnie i jeszce jeden problem . ile taka paczka idzie?? a przyjdzie kurier mi do akademika do konkretnego pokoju???? bo wyjerzdzam na stusia i nie bedzie mnie 2 tygodnie ;/ wiec chce zeby wysłałą mi prosto do pokoju ;p da sie tak??? :D:D

Gość martuszka21
nie na stusia tylko na STUDIA hahahahahhahah :D:D:D

Gość łooooooo kurrr
Jak jest z akademikami to ja nie wiem. Teraz w okresie przedswiatecznym moze taka paczka isc dluzej, zalezy tez czy wysle ci ja jako priorytet czy nie. Mysle ze od 3-5 dni moze isc.

Gość martuszka21
no ale akademik to tak jak dom. napisze numer pokoju i chyba trafi nie???

Gość pracowałam na poczcie
przesyłka pobraniowa to taka za którą musisz zapłacić przy odbiorze. kurier pobiera od Ciebie sumę która widnieje na blankiecie nie plus coś tam. czyli jeżeli ona wpiszę za pobraniem:85 zł czyli tyle zapłacisz za przesyłkę. ewentualnie ona może doliczyć sobie koszt wysyłki powiedzmy 20 zł. Cyli wpisze w miejscu za pobraniem 105 zł i tyle tez pobierze kurier.

Gość łooooooo kurrr
pracowałam na poczcie - otoz to. Tylko w tym przypadku osoba ktora sprzedaje torebke zdeklarowala sie, ze przesylka jest na jej koszt, wiec nic juz nie zostanie doliczone do tych 85zł. Tak w gwoli scislosci bo sie dziewczyna znow zakreci ;)

Gość pracowałam na poczcie
do gdyby tak było paczka wartościowa( wartość paczki) to zupełnie co innego niż pobranie. Z tego co wiem paczka wartościowa to taka za którą poczta bierze dodatkową odpowiedzialność i jeżeli taka paczka zaginie to wypłacane jest większe odszkodowanie niż za zwykłą paczkę czy też paczkę pobraniową. nie myl pojęć przez takich jak ty ludzie na poczcie więcej pracy mają. zapytaj dokładnie przy okienku a nie głupoty piszesz!!!

Gość martuszka21
tak juz wiem!!!! dzieki za wyjasnienie!!! ale okazalo sie ze mieszkamy niedaleko i spotkam sie z jej meżem ktory mi ja przywiezie he he ( torebke) :):):)

Gość pelnytusk
Jeśli chodzi o przesyłki pobraniowe, to najlepiej wygląda to w wysylamtaniejPL. Pieniądze masz już na drugi dzień ;) Do tego odbiorca ma na drugi dzień paczkę.