Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsfldj

pomocy Angielski

Polecane posty

Gość adsfldj

Mam problem z pewny zadaniem z angielskiego

Gość no to dawaj je

Gość adsfldj
Mam takie pytanie czy mozecie mi pomoc w zadaniach z angielskiego 1 Mr Taylor ...........(buy) his car several years ago 2. Yesterday at seven a.m. we .............(still/sleep) 3.When you came in, my mother ..............(make) a cake 4. I ......... (feel) bad all day yesterday 5 The plane from Boston .........(land) an hour ago 6 You were watching TV while I .......... (study) hard 7 In 1965, my grandfather ...........(work) on a farm. 8 The professor was in his room at five . He .....(read) something 9 Cindy ..........(wash) her hair when she heard someone knocking 10 Jim was walking alone , when we ....... (meet) him in the park . Z gory wielkie dziex

Gość adsfldj
wiem ze te forum nie od tego służy żeby robić zadanie za kogoś ale porostu nie ma mnie kto poprawić liczę na wasza wyrozumiałość:)

Gość kless
No ale zeby poprawic, to musisz je najpierw zrobic:D Chetnie poprawie, ale wloz w to jakis wysilek...

Gość adsfldj
oki

1. bought 2. we were still sleeping 3. was making 4. was feeling 5. landed 6. was studying 7. was working 8. was reading 9 was washing 10 met z gory nie ma za co

Gość ghsgggfvbvc
1) bought, 4) felt 9) was washing 10)met 3) was making 5) landed 6) studied sory ze nie po kolei

Gość pomocccccccc
1. bought 2. were still sleeping 3. was making 4. was feeling 5. landed 6. was studying 7. was working 8. was reading 9. was washing 10. met

Gość kless
diet_coke, no i dlaczego nie poczekalas az dziewczyna sama sprobuje je zrobic? :O W ten sposob niczego sie nie nauczy, ale oczywiscie musialas sie wykazac:O

Gość to jest pseudo pomoc

Gość adsfldj
Mam jedno pytanie czysto schematyczne jak jest w zdaniu when to mam przyjać ze to jest najprawdopodobniej zdanie z czasem past continuous.

Gość adsfldj
dzięki wielkie za pomoc kless ciesze się ze tu na tym forum sa osoby które lobia pomagać innym bez interesownie nie jestem kobieta a i taka pomoc sie przdaj do analizy i to bardzo

sorry kless nie doczytalam ze chcesz ja motywowac jak ja chodzilam do szkoly to nie bylo takich pomocy naukowych jak kafe, wiec czemu mam nie pomoc komus, jak dla mnie to 2 minuty pisania.

Gość kless
ja ci nie pomoglam, czekalam az sam zrobisz, ale jak widac znalazlo sie wielu nadgorliwcow. Wersja diet_coke jest dobra, z tym ze bedzie felt, a nie was feeling. Diet, jak widzisz, to nie jest prawdziwa pomoc, jedynie jednorazowe uchronienie przed zla ocene za zadanie domowe. Chlopak dalej nie rozumie o co biega(patrz pytanie o when) i nastepnego zadanie rowniez nie zrobi samodzielnie.

when nie jest wyznacznikiem ani czasu przeszlego ani continues np when are you flying to London? mamy czas future czas past continues jest uzywany wtedy gdy piszesz ze jedna czynnosc miala miejsce (past simple) podczas gdy druga juz trwala (past continues) ale to nie jest regula. generalnie continues uzywany jest do okreslenia czynnosci ktora trwala przez jakis czas i nie zostala ukonczona

4 was feeling all day yesterday wskazuje ze czynnosc/ stan trwal przez jakis czas. gdyby nie bylo okreslenia all day uzylibysmy felt :)

Gość kless
Wlasnie dlatego, ze jest napisane all day, czyli caly dzien(jest to traktowane jako zamkniety okres czasu), bedzie 'felt, tego jestem akurat pewna.

Gość adsfldj
a w 7 czemu nie moze byc worked

Gość adsfldj
ja to rozumei tak ze moj dziadek pracowal od 1965 na farmie

Gość dghgfhhhgfg
bo nie mowi sie ze przepracowal ale PRACOWAl (w danym roku) więc jest continuous

Gość adsfldj
powiem wam szczerze ze angielski to moja pięta achillesowa uczę się tego i uczę jak w dniu świra i nic porostu to wynika z mojego lenistwa

Gość adsfldj
powinno być was feeling jest to typowe do tego czasu all day yesterday

Gość kless
Bedzie felt, ale nie bede sie spierac, wystarczy, ze ja wiem swoje.

wspolczuje, ja bylam dobra z angielskiego ale niemiecki lezal i kwiczal, zebym nie wiem co robila to nauczylam sie na sprawdzian a po tygodniu zapomnialam :P wiec ja robilam angielski osobom ktore byly z niego cienkie a mi robiono zadania z niemca. trzeba sobie pomagac :)

Gość adsfldj
te forum chyba nie jest od tego by sie kłócić ino konwersować z sobą

Gość adsfldj
wiesz to jest właśnie w tym chu*** ze tak napisze ze zdajesz sobie sprawę ze z polskiego to ty nic nie masz ino angielski jest ważny niemiecki ruski po cholerę nam polski jak chcesz dobrze zarabiać nie mieć do czynienia z ksenofobicznymi polakami którzy żyją według zasady jak da sie coś zajeba* to trzeba to zrobić oczywiście nie wszyscy ale większość

Gość felt
w 4. felt

Gość dzień się zakończył
i czynnośc dokonała - felt