Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarz czy nie lekarz

moj 3 latek mocno kaszle-nie goraczkuje-co robic?

Polecane posty

Gość ybu7t7iint7n7iun
pewnie krtań z nadmiernego przegrzewania pomieszczenia zwłaszcza w nocy u mnie niezawodny zestaw (też dla 3 latka podany przez pediatrę) to : 2x dziennie mucosolvan 2 ml 2xdziennie clemastinum wzf 5 ml (na recepte ale tani 6 zł) 2x dziennie tantum werde albo hascosept w aerozolu przy dodatkowym katarze otrivin podawac 5-6 dni ale lepiej nie przegrzewać pomieszczeń to nie bedzie to częśte

Gość ybu7t7iint7n7iun
clemastinum 3x dziennie miało być

Gość Stefan5000
Kaszel mokry czy suchy? Mokry to coś z płucami, oskrzelami itp. jakaś infekcja. Suchy to różnie od kokluszu przez alergie, do nawet niedawno poruszanej tutaj na forum glisty :) Mokry - syropy wykrztuśne. Suchy syroby przeciwkaszlowe np. z codeiną. To wstrzymuje odruch kaszlu.

Gość sinsine
sinecod przeciwkaszlowo

odkaszluje flegmą

to mokry kaszel.Syropy wykrztusne.W zadnym przypadkuhamujace kaszel Podawaj duzo plynow do picia.Oklepuj plecki:)

Gość oklepuj dużo

Gość oklepuj dużo
Masz miód (naturalny) ?

mam deflegmin wapno calcium i tyle w sumie a i prawoslazowy syrop

Gość oklepuj dużo
Może syrop z czosnku i cebuli ?

Gość AGNIECHA79
Deflegmin,skoro jest mokry kaszel.

Gość wesoła wdówka32
mojemu tez cos furczy w plucach.

Gość JAK DZIECKO MOCNO KASZLE
idz z nim do lekarza - byc moze ma juz zapalnie oskrzeli lub cos powazniejszego . lepiej chuchac na zimne niz pozniej plakac .

Gość oklepuj dużo
W sumie co Ci zależy podjechać do lekarza. Lepiej chuchać na zimne zanim coś się rozwinie.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

jesli bardzo kaszle i kaszel utrzymuje sie od kilku dni to jedz do lekarza. ja z moim robie tak ze jesli cos sie utrzymuje dluzej niz 2-3 dni to jade niech go oslucha i obejrzy. czasami mu cos przez te dni podaje a czasami nie - zalezy co tam sie mu dzieje, ale jak nic sie nie zmienia to dluzej nie czekam i jade. tylko dobrze by miec lekarza/lekarke ktory/a nie jest maniakiem/czka lekow. my jedziemy i jak nic sie nie dzieje to nic nie dostaje a ja jestem spokojna ze pluca i oskrzela czyste.

Gość irmina6i9
Fenspogal kochana:) naprawdę działa i przynajmniej wiesz, że nie trujesz małego żółcienią pomarańczową.

Gość tolkau
Jakiego syropu byście nie brali kochani to sprawdzajcie etykietę i uważajcie na E110 czyli żółcień pomarańczową! To świństwo, które pakują teraz do wszystkiego łącznie z lekami a to jest szkodliwe. Może powodować alergie, a nawet raka!!! Czytajmy etykiety!

Gość gość
Jak kaszel mokry, to polecam fosidal wykrztuśny i przeciwzapalny. Ostatnio go wypróbowałam jak córka była chora i sprawdził się rewelacyjnie. Mała bardzo krótko miała kaszel i szybko się pozbierała.

widzę że firmy dalej intensywnie reklamują ten syrop żałosną kryptoreklamą na głupkowatym forum. Żenada ;/

Gość gość
Zadowolona jestem z inhalatora Sanity Simple. Jest praktycznie bezawaryjny, a to też z tego powodu, że ma dość prostą konstrukcję. Wiadomo że im więcej urządzenie ma funkcji, tym więcej rzezy może się zepsuć. Ten system nie jest skomplikowany, spełnia podstawowe funkcje czyli dostarcza lek w postaci wygodnego dla dróg oddechowych aerozolu. Polecam.

Gość gość
Ja bym w takiej sytuacji podała fosidal przeciwzapalny, żeby szybko zahamować stan zapalny, który jest przyczyną kaszlu i żeby infekcja nie zeszła na dolne drogi oddechowe

Gość gość
Moje dziecko miało zapalenie oskrzeli kilka razy i nigdy nie miało zleconego żadnego syropu aptecznego. Mieszkam za granicą i tutaj jest zakaz podawania dzieciom syropów do 12 r.ż. ze względu na szkodliwość.