Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mdt15

Dlaczego niszczycie swoje zdrowie przez antykoncepcję?

Polecane posty

Gość Mdt15

By tylko dogodzić facetom kiedy chcą, gdzie chcą i jak chcą!

Gość nie facetom tylko sobie
Żeby dogodzić SOBIE, kiedy chcemy, jak chcemy i dzie chcemy. I żeby nie było konsekwencji w postaci niechcianego dziecka. Dlaczego uważasz, że seks sprawia przyjemność tylko kobiecie.

Dlaczego uważasz, że seks sprawia przyjemność tylko * kobiecie. Tylko MĘŻCZYŹNIE miało być. Seks jest również dla kobiet i im też może sprawiać przyjemność, a nie każda kobieta chce od razu zostać matką. Niektóre nie chcą być matkami w ogóle.

może nie wiesz , ale niektóre biorą antykoncepcje na inne problemy np. skórne, nieregularne okresy, kłopoty z hormonami...i nawet sa przy tym dziewicami! :) poczytaj sobie a się dowiesz zamiast pisać marne prowokacje :)

Gość Mdt15
Seks tylko w małżeństwie i stosowanie metod naturalnych, nie mylić z kalendarzykiem. Trzeba się obserwować a nie truć.

Gość bo mam do wyboru
niszczyc sobie zdrowie przez antykoncepcje lub niszczyc zdrowie przez ciąże. wybieram to pierwsze.

Autorze, możesz mieć swoje zdanie na ten temat i żyć jak chcesz. Inni mają swoje zdanie na ten temat i również mogą żyć jak chcą, więc daruj sobie nawracanie ludzi na jedynie słuszną drogę życiową.

Od zawsze :D

Gość bo mam do wyboru
dla niektórych o naprawdę tragicznym zdrowiu ciąża jest zagrożeniem. dlatego wolę się truc tabletkami niż potem w razie wpadki wykonywac aborcje by nie stac sie inwalidą.

Współczuję! Obyś kiedyś zrozumiała. Łatwa dziewczyna jest na raz a z zasadami na całe życie. Prawdziwy mężczyzna jest zdobywcą i ceni to co przychodzi zdobyć w trudzie. To co łatwo przyszło łatwo się rzuci

A nie pomyślałeś, że w małżeństwach ludzie też stosują hormonalną antykoncepcję? Antykoncepcja to nie tylko domena prostytutek i puszczalskich. Jesteśmy ludźmi i w swerze erotycznej, to co nas odróżnia od zwierząt to seks dla przyjemności i przeżyć emocjonalnych. Tylko człowiek "kocha się" dla przyjemności obcowania z ukochaną osobą i ma z tego korzyści duchowe, ale nie zawsze musi chcieć mieć dziecko. Zwierzęta natomiast uprawiają seks tylko w celu prokreacji.

sFerze

Możesz się obserwować i współżyć w dni niepłodne gdy nie chcesz w danym momencie mieć dziecka. Wystarczy mierzyć temperaturę i obserwować śluz.

Ale daczego mam współżyć tylko w dni niepłodne???? Chcę współżyć wtedy kiedy ja i mój partner mamy na to ochotę, a nie chcemy na razie zajść w ciążę. Naturalne metody są zawodne i czasochłonne. Poza tym, nie dają takiej wolności jaką daje antykoncepcja hormonalna. Jeśli chcesz, stosuj sobie metody naturalne, ja nie muszę.

Gość nie każdy może stosować
naturalne metody, przy nieregularnych cyklach jest to mało możliwe. Wystarczy głupie przeziębienie a już cykl jest rozregulowany i mozliwość wpadki się zwiększa. Po co więc ryzykować nie chcianą ciążą?

Gość Zawsze mnie zastanawiało czemu
przeciwniczki antykoncepcji zakładają, że wyłacznie mężczyźni odczuwają przyjemność seksualną? Wg mnie jeśli mężczyzna nie dba o twoją satysfakcję seksualną, a wyłacznie o własną to trudno nazwać to okazywanie kobiecie szacunku. I czemu mam nie kochać sie z mężem w dni płodne, właśnie wtedy gdy naturalnie odczuwam największą potrzebę?

Poczytaj sobie jakie są skutki hormonów. Zobaczymy czy po 10 latach stosowania tabletek "twój facet" będzie cię chciał gdy będziesz głucha, ślepa i po wylewie, zwłaszcza, że taraz ma gdy tylko chce

Hmm, kiedy chce? Kiedy oboje tego chcemy :) Naprawdę, powinnaś zweryfikować swoje podejście do związku, bo wylądujesz z facetem, który będzie przelatywał Cię w dni niepłodne pod kołderką ku własnej satysfakcji i bez zwracania najmniejszej uwagi na Ciebie :O

Ja to akurat wiem, ale przy tzw. metodach naturalnych nie można kochać się w dni płodne, kiedy kobieta odczuwa największe podniecenie. Nie wiesz tego? :O

głucha, ślepa i po wylewie mogę być nawet jutro, tabletki anty nie są tego wyznacznikiem. I jeśli mąż z tego powodu miałby mnie zostawić to niech spada już teraz. A co do seksu, to pierwsze słyszę, że ma mnie kiedy chce:D Seks jest wtedy gdy oboje tego chcemy, skąd przekonanie, że chce tylko facet a kobieta musi ulegać?

Każda kobieta może stosować metody naturalne. Cykl nie musi być regularny. Nie mówimy o kalendarzyku tylko o metodzie np. objawowo termicznej, która pozwala poznać z wielką dokładnościa dni płodne.

ale wytłumacz mi dlaczego mam uprawiać seks wtedy kiedy mam dni niepłodne? Ja z mężem nie widuje się codziennie i nie będę dostosowywać całego naszego życia do pomiaru temperatury, poza tym temperature trzeba mierzyć rano o stałej godzinie. Ja jakoś nie mam zwyczaju budzić się o 5 czy 6 rano by się poswięcać tej czynności

Autorze, przeczytaj post osoby powyżej. Dlaczego zakładasz, że to FACET ma wtedy kiedy chce? KOBIETA TEŻ MA WTEDY KIEDY CHCE. Seks jest też dla kobiet i im również sprawia przyjemność!!! Poza tym, seks to nie jest coś brudnego i złego. Seks nie uwłacza żadnej ze stron! Bardzo mi ciebie szkoda, że nie pojmujesz tego, że kochając kogoś i pożądając go można również go SZANOWAĆ! Myślisz, że ludzie, którzy są kochającym się małżeństwem będą się mniej szanować, bo mogą kochac się wtedy kiedy OBOJE mają na to ochotę?? Żal mi ciebie!! Co do ślepoty i głuchoty - Nie słyszałam jeszcze o kobiecie, która została inwalidką z powodu stosowania antykoncepcji hormonalnej, słyszałam za to krwawe opowieści o kbietach, które straciły zdrowie i życie w wyniku skomplikowanego porodu. Myślę, że jeśli zostanę kaleką w związku z urodzeniem dziecka, mój facet może zostawić mnie tak samo jak wtedy, kiedy zaszkodzi mi antykoncepcja. Natomiast w tym drugim przypadku, przynajmniej poużywam życia dopóki mogę. Moja dewiza - żyć krótko, ale szcęśliwie:D

A Ty znowu swoje "O W dni płodne kobieta odczuwa największą potrzebę seksu i często czerpie z tego seksu największą przyjemnośc. Szokujące, co?

to co nas odróżnia od zwierząt to seks dla przyjemności i dla tego jesteśmy gorsi od zwierząt bo zabijamy też dla przyjemności

Gość do mdt15
czy ty jesteś jakąś katechetką, nie masz faceta i nikt cię nie chce, że takie głupoty piszesz? To samo bys powiedziała cukrzykom, którzy biorą hormony insuliny? Tylko hormony płciowe są złe? Mam 50 lat, przez całe życie uzywałam tabletki anty. Robiłam przerwę tylko wtedy, kiedy chcieliśmy miec dziecko. Nie jestem ani gruba, ani ślepa, ani głucha i kocham się do dziś wtedy, kiedy oboje mamy na to ochotę, a nie wtedy, kiedy chce kosciół. Więc przestań kobietom mącić w głowie, bo żaden ksiądz nie będzie mi dyktował kiedy mam się kochac z mężem. A o dzieci kościół się martwi wyłącznie wtedy, kiedy są w łonie matki. Potem sobie wszyscy odpuszczają. I niech się martwia rodzice...

SZANOWAĆ kobietę czy mężczyznę to akceptować ich płodność. Stosowanie antykoncepcji to powiedzenie wsółmałżonkowi ja nie akceptuję twej męskości czy kobiecości, ja potrzebuję cię do zaspokojenia moich instynktów, mnie interesuje tylko pewien fragment twego ciała