Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mdt15

Dlaczego niszczycie swoje zdrowie przez antykoncepcję?

Polecane posty

Gość do mtd 15
wiesz kochana - zostaw Pana Boga w spokoju- bawisz się w jego sługę-nawracacza?? Tak 8 lat ze względów zdrowotnych- mi nie wolno mieć dzieci i już- taka moja osobista mała tragedia- nie twój interes i jestem pewna że Pan Bóg jest od ciebie dużo mądrzejszy i rozumie dużo więcej- a co do tekstu że nie można stosować antykoncepcji stosowanej ze względów zdrowotnych (w senie hormonów) do celów antykoncepcyjnych- hmm... to jak ty to sobie wyobrażasz- kobieta bierze bo musi dajmy na to rok hormony z jakiegos tam powodu medycznego- ma nie sypiać z mężem w ogóle w tym czasie?? czy jakoś inaczej bo tego nie jestem w stanie skumać?? Ma się usunąć z życia seksualnego małżeńskiego bo akurat przechodzi jakąś kurację-??

Do a więc tak Dlaczego twierdzisz, że nauczanie Kościoła nie ma sensu? A skąd wiesz wszystko o swoich rodzicach?

to jak ty to sobie wyobrażasz- kobieta bierze bo musi dajmy na to rok hormony z jakiegos tam powodu medycznego- ma nie sypiać z mężem w ogóle w tym czasie?? czy jakoś inaczej bo tego nie jestem w stanie skumać?? Ma się usunąć z życia seksualnego małżeńskiego bo akurat przechodzi jakąś kurację-?? Może sypiać w teoretycznie niepłodne dni by nie korzystać z antykoncepcji. Podkreślam teoretycznie niepłodne ponieważ wszystkie są niepłodne

Gość do mdt15**
Wiesz a mnie się wydaje, że kościół popiera naturalną antykoncepcję, bo wie, że jest nieskuteczna:D

Gość do mdt15**
A to co napisałeś powyżej to HIPOKRYZJA!!!!:D

Gość do mdt15**
No i jeszcze jedno, jak kobieta stosująca pigułki antykoncepcyjne ze względów zdrowotnych ma rozpoznać na podstawie metody obserwacji śluzu, które dni są niepłodne? Przecież wtedy śluz wygląda cały czas tak samo.

nie hipokryzja tylko konsekwencja tego, że nie korzystamy z antykoncepcji

Gość super bzdety
ma sypiac w teoretycznie dni niepłodne - achchchchacha ale sie ubawiłam!:-D Czy jestes jakims nawiedzonym ksiedzem?

W czasie stosowania antykoncepcji hormonalnej wszystkie dni są niepłodne, nie można obserwować śluzu, napisane było "w teoretycznie niepłodne" a więc zaprzestać w połowie teoretycznego cyklu. Bo cyklu też nie ma, krwawienie jest po odstawieniu tabletek.

Gość do mdt15**
Gdyby kobieta chciała być uczciwa, to podczas stosowania antykoncepcji powinna wycofać się z życia małżeńskiego, bo nie jest wstanie odróżnić dni płodnych od niepłodnych (płodnych wtedy nie ma). A tak jak napisałam - brak seksu to w oczach kościoła brak małżeństwa i oziębłość żony może być podstawą do unieważnienia małżeństwa. Poza tym, jeśli ktoś ma problem hormonalny to jest to problem na całe życie i leczenie może być potrzebne cały czas. Więc taka kobieta powinna skazać się na celibat aby być w zgodzie z prawami boskimi.

Gość do mdt15**
Dni płodne nie występują tylko w połowie cyklu. Każda kobieta ma je kiedy indziej. Jedna w połowie, a inna zaraz po miesiączce lub zaraz przed miesiączką. Owulacja może wystąpić nawet w czasie miesiączki. Doucz się.

Gość super bzdety
nie,ty propagujesz te duperele i bzdury. Mam wrazenie ze jestes klecha

Widzę, że koleżanki nic nie wiedzą o swojej płodności. Która kobietą ją ma przed miesiączką?

Gość do mtd 15
życie nic nie pokazuje- życie jest różne- u każdego inne- a "teoretycznie niepłodne dni" to jest czysta hipokryzja choć rozumiem ich ideę

Gość do mdt15**
Zapytaj ginekologa!!!

Gość super bzdety
idź klecho na jakąś pozyteczną akcję typu-pomoc materialna biednym dzieciom,a nie zawracasz głowę w rzeczach najmniej waznych.Nie widzisz ile osób obok jest w potrzebie,ilu głodnych?

Gość do mdt15**
Ale rozumiem twój / Pana brak wiedzy na ten temat. W seminarium nie uczą na temat płodności kobiety.

Owulacja jest ok 14 dni przed miesiączką. Może nastąpić pod koniec miesiączki czy bezpośrednio po niej w przypadku krótkich 18-20 dniowych cykli ale nigdy bezpośrednio przed miesiączką. Kłania się wiedza z biologii

Gość do mdt15**
Są tacy co twierdzą, że podczas miesiączki nie można zajść w ciąże i że wystąpienie owulacji podczas miesiączki jest niemożliwe.

Owulacja pod koniec miesiączki jest możliwa, ale nie prze miesiączką

Gość do mdt15**
A skąd wiesz, że nie? A jeśli kobieta ma zaburzenia hormonalne?

Gość do mdt15**
Właściwie nie wiem, jak się do Ciebie/ Pana zwracać.

Gość super bzdety
''wasza eminencjo'' ;-)

Gość do mdt15**
Tak właśnie myślę i choć jestem niewierząca, to mam szacunek dla osób duchownych. Więc pewnie zostanie Pan.

Czy tylko księża mówią o npr? Nie zaspokoję kobiecej ciekawości i nie powiem kim jestem. Niech to zostanie tajemnicą.