Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mdt15

Dlaczego niszczycie swoje zdrowie przez antykoncepcję?

Polecane posty

Gość gumki
obcierają śluzówkę narządów rodnych kobiety, stwarzają możliwość powstania ranek i infekcji, poza tym mężczyźnie otępiają doznania dotykowe!!!. Hormony skuteczne, ale z kolei rak piesi, guzy w macicy!!! Z tego wszystkiego, najmniej szkodliwa wydaje się być spialka, ale nie nasączona hormonami, gdyż nie hamuje krwawienia. Ale spirala działa na zasadzie permanentnego stanu zapalnego śluzówki macicy, w ten sposób nie pozwalając na zagnieżdżenie się zapłodnionego jajeczka. Permanentny stan zapalny też nie jest obojętny dla macicy i może wywołać nowotwór/raka. Jak widać i tak źle i tak niedobrze, więc najlepsza z tego wszystkiego będzie "szklanka wody zamiast" lub klasztor i świeca, A mężczyźni? Dziura w grubej słoninie,ha, ha, ha!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gumki
seks z gumką, dla mężczyzny, to tak jakby lizać cukierek przez grubą szybę!! Seks z gumką, dla kobiety to obtarcia i ... tym wyżej pisane. Poza tym seks bez złożenia nasienia w pochwie to strata leku, gdyż nasienie działa stymulująco i leczniczo na sluzówkę waginy; u kobiet przyjmujących spermę do środka, zauważono mniejszy odsetek raka szyjki macicy. No, która poda złoty środek?

Gość a Ja mam+++++++
lalkę gumową za 6,55tys $ sterowaną komputerowo i pieerdole wszystko; mam kiedy chcę, czysto, pachnąco, higienicznie i bez humorów przedmiesiączkowych, polecam. Taka kochanka może płakać, śpiewać, kwilić, pocić się, wyć orgiastycznie, nadawać tempo ruchów frykcyjnych etc. może nawet obudzić w środku nocy i zaproponować sex. Ponoć pojawił się lalek dla kobiet, ale jest dużo droższy.

Gość Mdt15
Do a więc tak I znowu zmiana tematu. Nie wiem komu brakuje wiedzy!!! Prawo do obrony mamy. Jezus uderzony w policzek bronił się; "Jeśli co złego uczyniłem to udowodnij, a jeśli nie dlaczego mnie bijesz". Co ma wspólnego Kopernik z moralnością? Tu chodziło nie o moralnośc tylko o spojrzenie na świat. Kościół praw moralnych nie zmienia bo nie jest ich twórcą tylko stróżem. Twórcą praw moralnych jest Pan Bóg.

Gość do mdt15**
Mdt15 Ale niestety moralność chrześcijańska nie wszystkich obowiązuje. Człowiek, który nie jest chrześcijaninem lub katolikiem nie musi stosować się do "praw boskich" na straży których stoi kościół. Ty natomiast próbujesz uświadomić nam, że stosując antykoncepcję hormonalną obrażamy boga. Otóż, nie wiem jak inni, ale ja nie czuję że Boga obrażam, bo w niego nie wierzę, więc taka argumentacja do mnie nie trafia. Mało tego, twoje argumenty uważam za absurdalne (oczywiście z całym szacunkiem dla Ciebie jako człowieka). Nie widzę nic złego w sztucznym zwalczaniu swojej płodności, jeśli przeszkadza mi ona w prowadzeniu takiego życia jakie mi odpowiada. Wbrew temu, co mówi twoja religia, człowiek powinien dążyć do tego, żeby jego życie było jak najłatwiejsze i jak najbardziej szczęśliwe, oczywiście jeśli przy tym nie krzywdzi innych.

Gość co Wy dooooo
kuurwy nędzy uparłyście się mieszać sex z religią, a zwłaszcza z kościołem i klechami. Seks jest to naturalna potrzeba rozładowania napięcia seksualnego i jeżeli się go nie rozładuje to grozi chorobą zarówno somatyczną jak i psychiczną. Rzecz w tym by antykoncepcją nie szkodzić organizmowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość co Wy dooooo
A. hormonalna często i to bardzo czesto szkodzi!!!!!!!! choć i tak mniej niż aborcja!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Gość faffaraffa
Jakiś czas temu już pewnien ksiądz jezuita powiedział w wywiadzie z redaktorem jednej z gazet,że popiera stosowanie prezerwatyw.Swoją drogą - dawno to było - ciekawe czy nie wykluczyli go juz z szeregów za szerzenie herezji..?Tak więc nie każdy klecha jest tak zacofany jak ten,który tu się wypowiada.Nie wspomnę już o książce niejakiego Romana - byłego księdza, tam dopiero mozna się rozczytać o ''czystości''niektórych księży.Od razu - uprzedzając twoją odpowiedź Mdt , mówię gardzę takimi jak on. Pewnie wiesz, o czym mówię.

Gość Mdt jestes tu
?

Gość Czcigodne panie
Nieważne co głosi jakiś odosobniony jezuita, ważne to co głosi Kościół? A głosi, że antykoncepcja jest zła! Czy grzech jakiegoś księdza usprawiedliwia twoje?

Gość ghhhkkkkj8
rozwaliły mnie argumenty o szkodliwości gumek- zaburzenia emocjonalne?! brak pełnego zaspokojenia kobiety?! wtf?! co ty moherowy frajerze możesz wiedzieć o zaspokojeniu kobiety?! ja czuję się zaspokojona po kilku intensywnych orgazmach, a nie dlatego,że facet nie zakłada gumy. otarcia śluzówki- puknij się w glacę- są spowodowane suchością pochwy albo nieudolnościa partnera, a nie mikroskopijną warstwą lateksu(jeszcze zwykle nawilżanego więc z lepszym poślizgiem). sperma jako cudowne lekarstwo na wszystko-buhahahaha! zrób sobie okład ze spermy kolegi na pryszcze, a w trakcie tego kosmetycznego zabiegu pomyśl o przenoszonych przez spermę chorobach- hiv, hpv, kiła, syfilis, opryszczka, chlamydia oraz wiele innych, niekoniecznie zawsze zabójczych, ale uciążliwych. i pamiętaj, że kobiecie o wile łatwiej zarazić się jakimś paskudztwem w trakcie stosunku, bo pochwa to ogromna powierzchnia wyścielona śluzówką- wprost idealną do przenikania bakterii i wirusów niż mężczyźnie, dla którego tym miejscem jest ujście cewki moczowej, czyli mały punkcik. a poza tym to zawsze mnie trzęsie jak katole głoszą szkodliwość gumek w czasach kiedy w niektórych krajach ogromny procent populacji jest zarażony hiv! skrajna nieodpowiedzialnoćś i brak moralności!

Gość śmiesznnnne
Wczoraj użyliśmy z mężem gumki,po czym spytałam go czy po fakcie stracił do mnie szacunek.Nie wiedział o co mi chodzi.Jak wróci z pracy to dam mu przeczytać ten topic...:-D

Gość Mdt15
Stosowanie antykoncepcji jest wyrazem przedmiotowego traktowania wspołmałżonka jeśli nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy

Gość kskjpdjpq
mdt jakaś ty mądra- mądrzejsza od samego Pana Boga , bardziej konserwatywna niż kościół, wszechwiedząca i nieomylna - przez takie jak ty ludzie czuja agresję w stosunku do kościoła- nikt cię nie prosił ani z kościoła ani sam Pan Bóg o takie psychiczne znęcanie się nad kimś kto mi inne poglądy- napisałaś raz co myślisz i starczy- skończ krucjate przeciwko nam marnym grzesznikom - daj życ ludziom i przestań ich pogrążać- nie znam ani jednego księdza czy zakonnika który tak upierdliwie wtrącał się i pouczał kogoś-oni służą radą, odpowiedzą na twoje pytanie ale nie wpieprzają się tak jak ty- kim ty jesteś do cholery żeby tutaj tak sięmądzrzyć?? Wszystkie rozumy pozjadałaś??- za kogo ty tutaj robisz kobieto??

Gość kskjpdjpq
a jak ci napisze że mój facet ma hiva i stosujemy gumkę to też będziesz mi pieprzyć że przez to się rozchwieję emocjonalnie i traktuję go przedmiotowo?? Ciągle się podpierasz kościołem itd. a nie znasz czegoś takiego jak :" nie osądzajcie ..." a ty to robisz- ciągle kogoś oceniasz i wmawiasz że przedmiotowe traktowanie, że brak szacunku itp. itd. - tak więc zamknij paszczę już i wynocha stąd idiotko

Gość Mdt15
kskjpdjpq skad u ciebie tyle nienawiści

Gość Mdt15
Dlaczego u osób stosujących antykoncepcję jest tyle jadu i nienawiści do inaczej myślących i propagujących metody naturalne

Gość to nie kobieta tylko
gorliwy ksiądz,który naucza przez internet :) W tym celu codziennie przeszukuje to forum czy aby nie napisała jakaś grzesznica ;) Gdyby to była kobieta świadoma biologii , nie pisała by , że np.w czasie okresu nie można zajść w ciążę-bo każda z nas wie , że można.Poza tym , nikt nie zieje tu do wielebnego nienawiścią , wymieniamy się poglądami,a to że są ciut inne niż te głoszone przez księdza...nie oznacza że go nienawidzimy:)

Gość a o co chodzi

Gość do Wszystkich
zachowujecie się jak dzieciaki bez piątej klepki!!!! Każda antykoncepcja jest zła, choć lepsza niż aborcja, ale fakt faktem, że kondom otępia bodźce dotykowe u mężczyzny do tego stopnia, że u starszego mężczyzny przyjemność jest taka jak podczas lizania cukierka przez grubą szybę.Zatem, moim skromnym zdaniem, gumka nadaje się dla tzw. nizin społecznych, gdzie brak higieny i wiedzy może być przyczyną różnych zakażeń: rzeżączka, lues, brodawczak z HIVem na czele. Tak, że gumka jest dobra w burdelu, na autostradzie, na dyskotece, ale nie w zdrowym normalnym związku, no chyba, że się ma kurewską naturę.

Gość no tak lepiej ryzykować
zdrowiem kobiety faszerującej się hormonami niż narażać mężczyznę na zmniejszenie doznań dotykowych

Gość oo Mtd zmieniłeś pseudo
? ;)

Jeśli to dotyczy wypowiedzi na temat tego czy lepiej ryzykować zdrowiem kobiety faszerującej się hormonami niż narażać mężczynę na słabsze doznania dotykowe to było to moje pytanie.

Gość i co doczekałaś się
madame , przysłał ci odpowiedź..?Może chociaż na maila...?Bo tu tylu heretyków...;)

Gość dziś wigilia

Gość ale tu cicho