Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białawdowa11

mąż odda córce

Polecane posty

Gość białawdowa11

Właśńie sie dowiedziałam, że mąż ma następującą teorię: gdyby nasza córka go uderzyła, to on by jej oddał. Co prawda dopiero wtedy, gdy będzie świadoma tego co robi (narazie ma roczek), ale mimo wszystko uważam to za czyn nie do pomyślenia. Jako rodzice mamy dawać dobry przykład, a nie ucieleśniać teorii "oko za oko". Nie wiem co myśleć. Mąż bardzo ją kocha, cały czas się nią zajmuje, w zasadzie od urodzenia, wzrusza go jej płacz, a tu TAKA TEORIA.

Gość gada sobie tylko tak
nie traktuj tego powaznie, pewnei to bedzie córunia tatusia;)

Gość białawdowa11
Już go raz walnęłam i nie oddał. Ale może mu "po mnie" został jakiś uraz, nadszrpnięcie autorytetu, że tak nagle na córke "napada"...

Moja matka ma niestety takie samo zdanie :/ Dostała odemnie porządny opierdzel jak oddała małej (uderzył ją po rączkach) ale prawda jest taka, że niektrym nie przetłumaczysz. pozostaje mi obserwować, bo nie dociera do Niej że nie życzę sobie bicia mojego dziecka w jakikolwiek sposób. Życzę bardziej rozumnego męża.

Gość gosija
ngLKa ja slyszalam, ze dziecka nie wolno bic po raczkach :/ a do autorki temetu ..... moze gada tak teraz :) pozniej nie ruszy dziecka, chociaz uwazam, ze jak dziecko bedzie dorosle i uderzy ktores z rodzicow to powinno dostac ostry opiernicz

Dziecka w ogóle nie wolno bić ale mojej matce nie przetłumaczysz. ściekła byłam jak mało kiedy, bo to był drugi raz - miałam nadzieję, że zwrócenie uwagi w mało przyjemny sposób po pierwszym takim zdarzeniu - da jakiś rezultat. Mała ma 1 rok i 3 miesiące, bez przesady! to nie rozkapryszony pięciolatek, ktry przywali, "bo chce i już".

Gość Pseudomatkozona
IekszoscWIększość dzieci około 2 roku życia bije :( i jedynym sposobem aby przestały jest tłumaczenie i pokazywanie jak trzeba robić. Co to znaczy: ja mogę bić a ty nie??

Gość eryhko
Powinnaś zakazać takiej babuni widywania dziecka na jakiś czas(taka kara),albo przy niej powiedz dziecku ,że babcia jest niegrzeczna i bardzo źle zrobiła.Może jak zobaczy ,że tłumaczysz małej jaka to babcia niegrzeczna i wyraźnie wskażesz ,że robi źle w obecności dziecka to sie zawstydzi