Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna***

PROSZĘ POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość bezradna***

Kupiłam kuchenkę gazowo-elektr. (metalik) i wewnatrz na pokrywie była przyklejona taśma samprzylepna,Po ściągnięciu zostały brzydkie plamy i zmyłam je miękką gąbką woda z płynem do naczyń potem na sucho papierowym recznikiem i została okropna ciemna plama w tym miejscu , póżniej poprawiłam delikatnie samą wodą- plama jeszcze wieksza, a kuchenka wyglada obskurnie😭 Błagam niech mi ktoś doradzi, bo mi sie aż płacze!!!!

Gość bezradna***
tak,ale teraz to została taka ciemna duza plama, na dodatek to jest metalik

Gość bezradna***
spadaj podszywaczu ,mnie wcale nie jest do śmiechu

Gość bezradna***
nikt nie wie ?

Gość bezradna***
prosze o poardy z tym wc

Gość vbrtsbnbd
te kibel to ty waywal na smietnik :) strach na nim siadac bo syfa załapiesz , ludzie pomaluje se ta łazienke brudasko

Gość bezradna***
Już nie trzeba, przerobiłam tę kuchenkę na sracz i jest git. Mąż właśnie siedzi i wali kupę. Sądząc po odgłosach i zapachu jest wniebowzięty :):):)

Gość bezradna***
nie stac mnie na nowy bo wydałam kase na kuchenke

Gość bezradna***
dlaczego nikt mi nie odpowie na konkretne pytanie , tylko tego wartego swojego sprzętu ?

Gość bezradna***
idz gówniarzu do książek

Gość bezradna****
moze jednak ktoś wie jak usunąć tą plame, naprawde to okropnie wyglada, jakby farba zeszła, ale dlaczego jest taka ciemna? próbowałam znów delikatnie umyć wodą z mydłem i bez zmian 😭

Gość bezradna****
ale ta plama jest duża tak ok 3/4 powierzchni i mam wrazenie że po kazdym myciu siepowieksza. wyglada tak jakby farba zeszła Ja juz nie wiem co myśleć, bo nie używałam nic żrącego. Rozwazałam pójscie do sklepu z tym ,ale czy oni uwierzą?! Myślałam też o lakierniku samochodowym. No dobiło mnie to konkretnie, bo kuchenka oszpecona :(

Gość paloOp23
witam pracuje w reklamie i z naklejkami mam na co dzień do czynienia.Do usunięcia kleju z taśmy ,naklejek,foli typu solwent i tp jest kilka środków:Benzyna ekstrakcyjna nadaje się idealnie do usunięcia z plastiku czy innych tworzyw wrażliwych na środki chemiczne,Nitro,rozpuszczalnik,aceton nadaje się na powierzchnie metalowe,szklane takie które nie reagują z rozpuszczalnikami no i koniecznie szmatka z grubego materiały nie gładka im więcej ma pomarszczeń tym lepiej się zmywa klej.

Gość bezradna****
tak, rozumiem, ale ja ten klej usunęłam ciepła woda z płynem do naczyń , potem woda z mydłem i powstała obskurna plama. Niestety musze szukać porady chyba w sklepie, choć nie wierzę, ze cos z tego wyniknie. :O Dziekuję