Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadgnita marchewka

dlaczego Polacy uwazaja, ze lepiej nie wiedziec i sie nie badaja?

Polecane posty

Gość nadgnita marchewka

kobiety nie chodza do ginekologa, nie robia bezplatnej mammografi piersi, mimo ze nawet te specjalne samochody, w ktorych jest sprzet samochody podjezdzaja blisko ich domu. Panowie tez sie nie badaja...nawet jak mocno boli to p co isc do lekarza, lepiej wziac tabletki przeciwbolowe, bo" jak pojde do lekarza to jeszcze sie okaze ze cos powaznego mi jest i co wtedy?" i dlaczego tak jest?

Gość asdfsafs
czasem lepiej nie wiedzieć - takie założenia wynikają z systemu poddańczego, prowadzonego przez wiele lat i kontynuowanego również dzisiaj.

Gość migra tetete
bo polki są brudne i śmierdzą , z biedy na mydle oszczedzają i na wodzie by mieć na jakiś perfum. nie mają kultury higieny. nawet wolą do buzi brać niż wpuścić tam bo z buzi im trochę mniej śmierdzi niż z pochwy. dlatego najtańsze są w burdelach w Europie

Bo lekarze są niedouczeni. Wiem po sobie - chodziłąmz czymś od lekarza do lekarza, słyszałąm tylko: "nie wiem co to jest, może...?", "a moze to...?" Istna zgaduj-zgadula. A badanie krwi (najprostsze) uważają za jedyne mozliwe... Tragedia. Albo mówią: "nie wyślemy Pani na skompikowane badania, bo na nie czeka sie 6-9 miesięcy."...

mam 20 lat i nigdy nie byłam u ginekologa :) i jakoś mi nie zależy :) a jak mi pisane żebym umarła akurat na raka szyjki macicy to umrę :) z przeznaczeniem się nie wygra :)

Gość nadgnita marchewka
akurat Ci nie zlaezy...gdybys zachorowala na raka szyjki macicy to bys inaczej mowila...

Gość nadgnita marchewka
ja mam raka szyjki macicy , przedtem miałam raka jajników ale usuneli mi oba dwa. przynajmniej już studiować nie muszę . a i zabezpieczać się też nie

Gość nadgnita marchewka
beznadziejny podszyw, i wcale nie smieszny

mi nie zależy bo nie jestem hipohondryczką (w przeciwieństwie do mojej rodziny) i nigdy mi na życiu ani zdrowiu nie zależało, a jednak żyję... po cholere się leczyć jak sie ma śmiertelną chorobę? np. warto się niszczyć na półmetku naświetlaniami ? chemioterapią? nie lepiej wykorzystać czas przed śmiercią jakoś przyjemniej??

Gość sanibel
Akurat tą mammografią bym się nie ekscytowała.Najnowsza wiedza pokazuje,że wcale nie jest to tak dobroczynne badanie jak się wydawało, a czasami przynosi więcej szkody niż pożytku.