Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaleaaaaaaa

ile czasu od seksu do zapłodnienia? Ile godzin czy dni potrzeba

Polecane posty

Gość aaaaaaleaaaaaaa

żeby plemnik dotarł do komórki jajowej???

Gość czy ktoś wie może

Żeby plemnik dotarł do komórki jajowej potrzeba stosunkowo niewiele czasu. Plemnik jest w stanie do jajowodów dostać się już od 15 minut do pół godziny (jeżeli mamy owulację i komórka już czeka na nasienie) a do poczęcia dochodzi zazwyczaj od 7 dnia po owulacji i trwa to kilka dni zanim dojdzie do całkowitego zagnieżdżenia.

Gość ale sie narobiło
czy to oznacza że tabletka "antykoncepcja po" to już aborcja? Użyłam jej 3 razy ale to dlatego że jestem panikarą, ale jakbym wiedziała że to jest już aborcja to bym tego nie zrobiła.. Jeden raz wzięłam ją 6 dnia czyli do owulacji było daleko drugi raz wzięłam 18-19 dnia więc już chyba było po owulacji. A raz wzięłam nie wiem po co po chłopak lekko dotknął penisem mojej wargi sromowej a chyba miał trochę tego płynu ale to nie było pewne... Więc ogólnie trułam się bez potrzeby. Teraz unikam seksu bo chyba zawału dostane od takiego stresu. to jakaś fobia. Żyć i myśleć nie mogę normalnie. A sex nie sprawia mi przyjemności bo myślę o konsekwencjach

Aż trzy razy?? Lepiej tak nie robić , to są hormony i odbiją się na twoim cyklu. Myślę że nie będziesz w ciąży i to na 100%. Odsteruj się w końcu bo osiwiejesz ;).

Gość ale sie narobiło
no aż 3 ale to na przestrzeni 2-3 lat nie pod rząd:) Ale to przez ten stres. Normalnie nie było potrzeby ich brać. Bo nie było żadnych wpadek.

Gość stillballin
Boze , kobieto.... facet we mnie doszedł a ja sie boje wziać tą tabletke,a ty bierzesz bo cię reką tam dotknął? Rece i nogi opadają nie wspominajac o biuście...

Gość ale sie narobiło
no niestety mam bardzo nietolerancyjnych ludzi wokół mnie więc, niestety lepiej się truć niż mieć jakieś ryzyko. BO chyba wtedy musiałabym wyjechać gdzieś daleko i urwać kontakt w większością

Gość stillballin
jak to nietolerancyjni? Czyli ew. aborcje zaakceptuja ale nieślubne dziecko już nie? Zastanów się co jest mniejszym złem... bo dla mnie to oczywiste , że mniejszą krzywde zrobie jak urodze dziecko teraz niż jak bym miała je zbaić tylko z powodu bo ktoś to dziecko nie akcpetuje.

Gość ale sie narobiło
oczywiście że aborcja nie wchodzi w grę dlatego się zabezpieczałam i nigdy nie miałam sytuacji ryzykownej. A tymi tabletkami się trułam bo psychicznie nie wyrabiałam. MAm fobie co do ciąży.

Z mezem staramy sie o dziecko , odbylismy stosunek w dniu owulacji po stosunku jak to zwykle bywa bierze sie kapiel jesli poghwa zostala wyplukana w srodku woda czy plemniki rowniez??

Niestety, ale szansa na ciążę jest. Jakbyś wypłukała coca-colą to co innego. 😴 Ona zabija plemniki. :classic_cool:

Mam po kilku dniach od stosunku w czasie owulacji miewam bole male bo male ale dziwne po brzusza zaraz pod pepkiem jakby jajniki podczas miesiaczki nie mam takich boli staramy sie juz 6 miesiecy czy to mozliwe ze sie udalo w koncu czy to paranoja?

Z hipotetycznego punktu widzenia zajście w ciążę wcale nie jest trudne. Jeśli będziesz uprawiać seks w czasie owulacji lub tuż przed nią, to dojdzie do zapłodnienia i po około dwóch tygodniach na teście ciążowym pojawi się wynik pozytywny. Tyle teoria, w praktyce nic nie jest takie proste.