Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gogolinkaaaa

POWIEDZIEĆ CIOCI???POMÓŹCIE,NIE CHCĘ BYĆ KONFIDEM

Polecane posty

Gość gogolinkaaaa

Wiem,że mój temat nie ma nic związanego z uczuciami,ale jest tutaj najwięcej osób,więc dlatego postanowiłam tutaj napisać. Otóż nie wiem co mam zrobić.Mam 12letnią kuzynkę,która do tej pory była ,,idealną córeczką,wnuczką,uczennicą''.Moja babcia zawsze ją wychwalała,że jest taka pilna w szkole,że lepiej się uczy,niż ja kiedyś,że taka grzeczna,że ma tyle koleżanek,że chodzi na tańce,na gitarę,itd.Ciocia to samo mówiła.Po prostu idealne dziecko.Same 6 i 5 w szkole,czerwone paski,sukcesy na tańcach.Tak było do ok.11 roku życia.Teraz moja kuzynka strasznie się zmieniła i najgorsze jest to,że moja babcia i ciocia tego nie widzą.Dla nich wszystko jest ok.Co prawda,kuzynka nadal ma te 5 i 6,jednak ostatnio załapała 3 naganne(niby za gadulstwo).Na dworze siedzi do 21,szwenda się z koleżankami i kolegami po klatkach(towarzystwo ma ok.14-16 lat)i zakochała się w jakimś 16 latku,który również z nimi przesiaduje.Ale to nic w porównaniu z innymi rzeczami.Zapewne wiecie co to jest photoblog.Moja kuzynka sobie coś takiego założyła.Wczoraj pokazała mi go i omal zawału nie dostałam!Pokazałam i jedną fotkę i wyłączyła stronę,ale to się zapisało i jak pojechała,to z ciekawości zajrzałam na tego fb.Obok zdjęć pisze się notki.Słowa typu,,zajebiście'', ,,pojebana'', ,,ku*wa'' , ,,z*eby'', ,,z*ebana'',to norma!!!Oczywiście wprowadziłam cenzurę.Tak wyglądają jej notki!!,,Jestem po*ebana(...)ale za*ebiście!(...)oni są z*ebani!!(...)Ku*wa ale mam chandrę!(...)mam z*ebaną sobotę bo jestem u kuzynki,dobrze,że chociaż ma kompa,bo bym oszalała''...Eh,ja mam 21 lat,ale zawsze miałyśmy super kontakt,a od roku nie wiem o czym z nią gadać!!Słucha hh,ubiera się jak taka chłopczyca,istne dziewuszysko!!Ale wg babci i cioci jest ok ! W końcu ona ma więcej koleżanek niż ja !! O fb nie wiedzą i o tym co ona pisze.I mam dylemat-powiedzieć cioci?Żeby zwróciła uwagę?Kuzynka się maluje,bo jej koleżanki to robią.Ciągle nowe ciuchy-bo koleżanki mają.Moja kuzynka zakumplowała się z 15 letnią dziewczyną,więc pewnie dlatego tak się zmieniła,chce jej dorównać.Na photoblogu tej dziewczyny są jeszcze gorsze notki.Pełno przekleństw!!A komentarze mojej kuzynki wygrywają ... ,, Masz ku*wiki w oczach,pi*da na c*uju,smak spermy,dziwka''.. itd..12 latka i takie teksty wali??I jeszcze ma starszych kolegów,a wiadomo jakie teraz czasy.Wiecie,najlepsze jest to,że kuzynka w towarzystwie jest grzeczniutka,nic nie mówi,inny świat.A tu takie rzeczy...Boję się o nią,żeby czegoś nie zrobiła.Kiedyś to się brzydziła tych słów,jak ktoś wybluźnił,to robiła minkę,a tu proszę.Co ja mam robić?Nie chcę wyjść na konfidenta,ale z drugiej strony nie chcę,żeby stała się takim człowkiem :(

Gość gogolinkaaaa
help!

Gość amalletta
pokaż bloga ciotce, ja bym chciała wiedzieć takie rzeczy o moich dzieciach. smarkula jest jeszcze na tyle młoda, że spokojnie się ją da wyprostować... W końcu matka mogła też znaleźć tego bloga sama, bez twojego udziału z drugiej strony jak zaciąży po pijaku za dwa lata to będziesz sobie w brodę pluła, że wiedziałas i nic nie zrobiłaś

Gość gogolinkaaaa
No dokładnie,a z tego co wiem,to jedna z jej koleżanek(z którą siedzi w ławce)piła już piwo w wieku 11 lat :/ Tzn.ze 4 łyki wzięła od starszej koleżanki.Moja kuzynka przyjaźniła się kiedyś z taką inną dziewczyną,ona jest taka spokojna,grzeczna,a teraz się nie kolegują,bo prostu ta dziewczynka nie chce się z nimi spotykać,bo widzi co jest grane.Zupełnie się różnią.Jutro pokażę cioci tego bloga,niech sama zobaczy,żeby nie było,że może zmyślam,czy coś. Dziękuję za radę :)

Gość amalletta
moja koleżanka oddała córkę z którą zaczęły się problemy do gimnazjum z internatem do sióstr. Zero wyjść, komp na sali informatycznej tylko, korespondencja cenzurowana, klasztor za murami. Panna "się naprawiła", chociaż dwa lata się do starych nie odzywała za tę zsyłkę. Ja uważam, że trzeba ją odizolować od tego towarzystwa

Gość krucafuks
Teraz to sobie mozecie, powiesz ciotce, mala wda sie w pyskowe, bedzie musiala usunac bloga a i tak bedzie robila co chce za waszymi plecami. Wez ja gdzies ze soba od czasu do czasu, malej imponuja starsi, moze masz jakis autorytet u niej. Wytlumacz jej, ze wcale nie musi na sile byc 'cool', jak sie sama nie bedzie szanowac, to nikt nie bedzie szanowal jej. Dzieciaki teraz tak szybko chca byc dorosle, nawet mnie to szokuje, ale przeciez nie zamkniecie jej w piwnicy, dopoki nie skonczy 18.

strasznie dziwnie to wszystko napisane,nie jakbys miala 21 lat,a 11...z mojego doswiadczenia - nie mow.

Gość akacjowy poranek
Jak powiesz ciotce i wyda się że to Ty to staniesz się wrogiem publicznym nr 1. Znajdź inny sposób.

Gość ...........oj............
kochana ale będzie jeszcze gorzej;) Ja mam 14letnią siostrzenicę która odwala takie pyskówki że gdyby była moją córką zamknęłabym ją na te 4 lata do karceru;) Nie mogę tego niestety zrobić więc pozostaje mi tylko jedno: przypomnieć sobie jak to było te pare lat temu kiedy miałam naście lat i sama męczyłam się z tym zasranym dojrzewaniem i szalejącymi hormonami. Na razie działa, mam z nią dobry(?) kontakt-przynajmniej jak coś się dzieję ja wiem o tym pierwsza i staram się ze wszystkich sił żeby jej nie stracić.

Gość gogolinkaaaa
Właśnie na fb doczytalam się, że ona już nie jest dziewicą! Jestem w szoku :(

Gość ...........oj............
a na twoim miejscu nie mówiłabym o tym blogu ciotce. Niech mała pokurwuje skoro przynosi jej to w czymś ulgę. Za to podsuwałabym jej historyjki że ktoś tam komuś pokradł zdjęcia z fb i cośtam z nimi zrobił-może się przestraszy i da se siana ze swoimi fotami? Skoro słucha hh to może podsunełabyś jej pomysł żeby zapisała się na jakieś zajęcia taneczne w tym kierunku? Albo żeby sama zaczeła tworzyć tą "muzykę". Miałabym tylko na nią oko co ona wyczynia z tym towarzystwem i sama załatwiała z nią pewne sprawy bo jak stracisz jej zaufanie a jesteś dla niej ważna to ona może potem całkiem nieprzyjemnie zareagować-upije się albo coś.

Gość dziecko dojrzewa musi
poznać to co było zakazane - póki jej bunt nie przybiera form niebezpiecznych dla niej to nie ma co mówić ciotce, bo to akurat tylko sprawę pogorszy. Może spróbuj spędzać z nią więcej czasu, rozmawiać bez moralizowania, np. wyśmiać wulgaryzmy i inne rzeczy, które z punktu widzenia dorosłego nie są żadnym buntem tylko szczeniactwem itd.