Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffs

Urzad pracy

Polecane posty

Gość fffs

jestem zarejetrowana w urzedzie pracy. w piatek dostalam prace (na wlasna reke, nie przez urzad) i tak, pani w zakladzie pracy powiedziala, ze poinformuja urzad o moim zatrudnieniu, ale ze ja tez mam to zrobic. i jeszcze tydzien temu odebralam dowod osobisty w nowym adresem i z takowym sie wpisalam do pracy, ale w urzedzie jeszcze widnieje moj stary adres. i co teraz?

Gość a mialas zasilek dla bezrob.
?

Gość fffs
nie mialam zasilku

to w sumie bez roznicy, kazdy powinien wyrejestrowac sie sam, ale skoro masz prace, to nie pojdziesz sie podpisac i sami Cie wyrejestruja. a gdybys miala zasilek, to nalezalby sie aktywacyjny, jako ze sama znalazlas prace, ale skoro nie, to nie masz sie po co klopotac.

Gość fffs
a nie bedzie problemu ze zmiana adresu??

Gość fruttellaa
idx do urzędu pracy z nowym dowodem osobistym:)

Gość fffs
ale ja moge isc do urzedu we wtorek a w poniedzialek juz moga poinformowac urzad o mnie i co?

ale pzeciez nie ma po co tam isc... ma prace, to automatycznie zostanie wyrejestrowana, jak sie nie zjawi na podpis.

Gość fffs
ale temin mam za miesiac

Gość amalletta
piszesz informację o podjęciu zatrudnienia , podajesz aktualny adres ( dodając że zmieniłaś) i wysyłasz poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Masz na to 7 dni. Jesli nie poinformujesz urzędu jak następnym razem będziesz chciała zasiłek to ci nie dadzą

i co sie tym przejmujesz? masz te umowe na minimum 3 miesiace? to masz prace, po co sie martwisz pup-em. skoro sie tak tym przejmujesz, to zadzwon jutro. ale ludzie zazwyczaj nic nie robia, bo majac prace, nawet nie maja jak isc do pupu, ktory jest czynny w godzinach pracy.

Wyślij listem powiadomienie o podjęciu pracy i dołącz kopię nowego dowodu,ale musisz mieć potwierdzoną 'za zgodnosć z oryginałem'.Chciaż teraz jak będziesz wyrejestrowana,to ten nowy dowód nie jest im potrzebny do niczego.Ale ważne,żebyś zgłosiła,że podjęłaś pracę,a nie została wykreslona za niestawiennictwo w terminie.

'Jesli nie poinformujesz urzędu jak następnym razem będziesz chciała zasiłek to ci nie dadzą' nieprawda, to sie przedawnia. a skoro teraz nie miala, to sporo czasu, zanim wypracuje sobie.

Gość amalletta
nieprawda, to sie przedawnia. Przedawnia się po 3 latach, a prawo do zasiłku nabywasz po roku pracy, więc lepiej poinformować, bo nie masz gwarancji, że popracujesz całe 3 lata