Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zasmucona bardzo

Dlaczego Yorki są tak piekielnie drogie?

Polecane posty

Chciał uśpić, bo to wada genetyczna :O Żeby nie było szczeniaków po nim, które odziedziczą padaczkę. I naprawdę nie widzisz różnicy, że u pseudohodowcy stracisz pieniądze, a u hodowcy nie? To ja kończę naszą dyskusję, nie mam nastroju na zniżanie się :D

Zacznijmy od tego, że York to też pies :) Jest mały, ale nie można go traktować jak zabawki. Yorki to bardzo popularne psy i bardzo dużo osób je posiada :). Mało jest Yorków z rodowodem, ponieważ żeby o takiego pieska z rodowodem zadbać trzeba mieć czas . Wcale nie są głupie. Nie są tak strasznie drogimi psami, są droższe . Normalnie York tyle kosztuje, bo za 300 zł to można właśnie kupić Yorka lub jakiegoś kundelka ;P Myślę, że zanim się wypowie coś na ten temat należy poczytać o tych psach .

W sumie to Yorki są czasem drogie, ale takiego do kochania można kupić tańszego, jeżeli nie chce się go wystawiać na wystawach.:)

przyjaciółki nie zrozumiałam twojej wypowiedzi. Coś chyba przekręciłaś w tym zdaniu z dużą ilością słów York.

Gość mam yoreczka chłopca
nie stwierdził ze to pies z wdą genetyczna tylko jak to powiedził ''po co Pani taki wybrakowany pies''...no i co z tego ze miał padaczke,to nie ma prawa zyc?....kolezanka nie jest jakas idiotka która chciała by rozmnazac chorego psa....inna kupiła maltańczyka w tak zwanej pseudohodowli i psiak okazał sie tez byc chory....to hodowca podjął się leczenia pieska na swój koszt...dzisiaj sunia jest juz zdrowa....wiec nie uogólniaj pieprzowa

Autorko po co ciągniesz ten topik?! Precież Ty doskonale "wiesz" co robisz i jesteś zdecydowana! Ty nie chcesz porad ludzi, którym leży na sercu troska o zwierzęta! Chcesz po prostu psa dla córki, chcesz ja zadowolić i tyle! Kupując pieska za te 600zł sama napędzasz PRODUKCJĘ tych biedactw! Rób co chcesz bo Tobie i tak nikt nie przetłumaczy! Mam nadzieję, że piesek którego kupisz nie będzie chory bo nie życzę czegoś takiego żadnej żywej istocie (chodzi mi tu o psiaka)!

Gość ListopadowaNoc
wez pas ze schroniska najlepiej, malego tez znajdziesz a zrobisz dobry uczynek, zaoszczedzisz kasy i corce pokazesz co to znaczy byc dobrym dla zwierzat

Gość ListopadowaNoc
mialo byc psa nie pas ze schroniska :-)

Gość mam yoreczka chłopca
boze jak ktos chce yorka to yorka a nie kundelka ze schroniska...tak ciezko to zrozumiec?

Gość dla yorki sa po prostu
brzydkiei nie rozumiem ich "fenomenu", chyba to kwestia lansu dzieki celebrytom...popularnosc pudelka etc = co drugi ma szczuropodobnego psa...

jasne że wiem czego chce ja nigdzie nie prosiłam o porady a i tak dostałam świetną- gdzie mam szukać taniego psa i za to serdecznie dziękuję. Temat brzmi dlaczego yorki są tak piekielnie drogie w porównaniu do innych psów. Np sznaucer miniaturowy rodowodowy kosztuje o połowę mniej niż york rodowodowy.

Jak ty patrzysz? Moi rodzice kupowali od swojego bardzo dobrego znajomego sznaucera miniaturę z hodowli i opuścił im cenę z 1500 na 1000zł.

Mam psiaka. Z domowej hodowli. Tak jak myślałam piesek miał lepsze warunki niż można sobie wymarzyć. Zaszczepiony, odrobaczony, dostałam do niego wyprawkę, nawet pani mu ugotowała jedzenie na jutro i suchą karmę też dała. Dostałam całą kartkę w wytycznymi jak karmić, kiedy do lekarza itd. Na koniec pani wycałowała psiaka po mordce i się poryczała. Na 100% nie chodziło tu o pieniądze i oddanie psiaka byle komu. Pani prosiła żeby zadzwonić i dać znać jak się psiak chowa.

Gość yoreczki
Ja mam yorka ktory wazy 2 kg i jest śliczny te yorki sa drogie, ponieważ sa ta popularne i piekne psy,ktore maja wlosy a nie siersc !. ja dawalam za niego 1000 zl to zalezy gdzie kupisz yorka i jakie maja ceny /. i to nie prawda vo pisza ze np. yorki sa głupie , ohydne , niemadre czy cos takiego. Własnie ze sie myla yorki sa bardzo madre rozumieja wszystko co sie im powie ! ;]. Maja niezwykly dar słuchania czlowieka.Pani corka ma racje ze chce yorka bo to sa bardzo spokojne psy nie szcekaja zbytnio , nie zawadzaja sa male i skore do zabawy. Moim zdaniem powinna pani kupic yorka corce nie pozaluje pani tych pieniedzy na tego psa.!!! ale to juz pani decyzja ! Pozdrawiam ;]

Gość demokrates
Zgadza się yorki są obrzydliwe, głupie i załatwiają się gdzie chcą najlepiej w domu na dywanie albo na kanapie, wiem coś na ten temat ponieważ w mojej rodzinie są trzy yorki.

Gość kwiat lodu
wogule nie są drogie możesz kupić naprawde bardzo tanio!

Gość kwiat lodu
nawet darmo

Gość kwiat lodu
wogule nie są drogie możesz kupić naprawde bardzo tanio!] kwiat lodu nawet darmo (nie zawsze)

Gość kwiat lodu
rodowodowe może są (ale możesz mieć okazje za darmo) ale możesz kupić też innego o wiele taniej

Gość kwiat lodu
są różne ogłoszenia np w gazetach internecie itd. napewno znajdziesz coś taniego ja znalazłam !

Gość kwiat lodu
są różne ogłoszenia np w gazetach internecie itd. napewno znajdziesz coś taniego ja znalazłam !

Gość kwiat lodu
poczytaj ogłoszenia np w gaztech internecie itd to znajdziesz coś taniego ! ja znalazłam

Gość kwiat lodu
moje kumpela ma yorka i polecam :) psa łatwo czegoś nauczyć albo oduczyć

Gość kwiat lodu
nie słuchaj jak mówią że są głupie obrzydliwe itd bo to nie prawda ! ps jak twój pies załatwia się na dywan to nic wychodź z nim na pole to szybciutko się oduczy .i będzie siusiał,kupkał na polu :) mój pies kiedyś tak miał ale bardzo krótko :)

Gość kwiat lodu
będzie patrzył na inne psy poczuje ich odchody i napewno długo załatwiać w domu się nie będzie (psy bardzo rzadko załatwiają się w dmomu) :) KOCHAM ZWIERZĘTA

Gość kwiat lodu
jak twój pies będzie załatwiał eis w domu to pokaż mu że tak nie wolno .przy spacerach się tego oduczy i będzie super:)

Gość nana98765
ja tez chciałam kupić yorka ale dla mnie 500 zł to za dużo

Gość uilklk
a mi się bardziej podobają bolończyki :) Przynajmniej widać czy brudne i czy można takiego wziąć do łóżka