Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga.M

Torbiel jajnika w 6 tugodni....

Polecane posty

Gość Kinga.M

Witam, moja historia zaczyna się następująco: zaczęło się od laparoskopowego usunięcia woreczka żółciowego z powodu złogów.Po okresie 10 tygodni, podczas których czułam się bardzo niedobrze. Trafiłam znowu na oddział chirurgiczny z bardzo silnymi bólami całej jamy brzusznej. Po oględzinach i badaniu USG powstała według mnie sprzeczność gdyż lekarz który wykonywał badanie USG stwierdził wylew w jamie brzusznej po stronie woreczka żółciowego. Natomiast lekarz operujący stwierdził że przyczyną silnego ataku bólu i wylewu był torbiel endometrialna lewego jajnika. Który podczas drugiej operacji został usunięty. Moje podejrzenia są takie, pierwsza operacja się nie udała, podczas drugiej przy okazji usunięto mi torbiel. I tak przynajmniej mi się wydawało. Po okresie 6 tygodni z powodu silnych bóli udałam się do ginekologa, który stwierdził torbiel jajnika lewego w rozmiarze ok 6 na 8 cm. Myślałam że spadnę z fotela, jestem załamana i obolała. Moje pytanie brzmi: Czy torbiel może osiągnąć takie rozmiary w tak krótki okresie czasu, czy po prostu nie usunęli mi go tylko poprawili pierwszą operację. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.