Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polniem

Czy ktoś się na tym zna?

Polecane posty

Gość polniem

Słyszałam , ze w miastach są mieszkania dla rodzin w trudnej sytuacji. Może zna się ktoś na tym jaka trzeba miec sytuacje aby takie dostac.Wiem , ze u mnei w miescie mojej mamy kolezanka dostala wlasnie takie . Czekala rok i dostala do remontu. Ja mieszkam z rodzicami i dziadkami , moj ma rodzine bardzo porządną ale głupią , ja jestem w ciazy. Moja rodzina narazie nic nie wie , a jak sie dowie to pewnie mnnei z domu wyrzuca. Czy to straczy?

Gość rozczaruję cię
nie ma takich mieszkań

Gość polniem
są i towiem na 100 % , przynajmniej u mnei w miescie. Rozmawialam z ta znajoma i ona powiedziala ze sklada sie podanie do burmistrza i sie czeka. Jesli jakies mieszkanie sie zwolni i jest sie na liscie to ma sie mozliwosc je dostac. Musi byc tylko to , ze jeden partner musi pracowac.Nie mowie , ze jak chce je na stale ale przynajmniej teraz jeszcze jak ma studia.

Gość rozczaruję cię
a co to za miasto? Chyba nie w Polsce!

Gość rozczaruję cię
oj naiwna osobo ! To składaj podanie jeśliw to wierzysz.Miasto ma mieszkania ale na pewno nie rozdaje ich w taki sposób jak opisujesz!

Gość polniem
Nie wiem sama dikladnie dlatego pytam. Wiem , ze ja znajoma zaszla w ciaze, nie mieli gdzie mieszkac. Zlozyla pismo do burmistrza , jedno z danymi , a w jednym opisala swoja sytuacje materialna. Burmistrz powiedzial, ze beda w kontakcie. Po 4 miesiacach zadzwonil i sie zapytal czy chce pani zobaczyc mieszkanie. Wprawdzie nie jest ono super bo 2 pokoje małe plus kuchnia i wc i do remontu ale zawsze to cos. Zgodzila sie na nie , podpisali na rok papiery i juz. Wlasnie do niej zadzwonilam i to mi powiedziala.

Gość ktośtośtoś
Pewnie chodzi ci o mieszkania komunalne, z zasobów miasta. Są w każdym mieście, ale jest też dłuuuuga kolejka oczekujących. Składa sie podanie do burmistrza. Komisja mieszkaniowa decyduje, czy spełniasz warunki do otrzymania takiego lokalu, jeśli tak, to wciągają cię na listę oczekujących. Żeby dostać szybko, trzeba mieć naprawdę tragiczną sytuację: niepełnosprawne dzieci, czy np. stracic poprzednie mieszkanie w pożarze, czy tez być wychowankiem domu dziecka. W twojej sytuacji nie wiem, czy to tak łatwo pójdzie.

Gość masażystka21
U MNIE W MIESCIE ( RYBNIK) NA MIESZKANIE KOMUNALNE ZWYKLI LUDZIE CZEKAJA 10 LAT , MŁODZIEZ Z RODZIN ZASTĘPCZYCH 5 LAT , MŁODZIEZ Z DOMU DZIECKA 2 LATA .... SĄ OSRODKI DLA SAMOTNYCH MATEK , JEDYNIE W TAKIM CZYMS CI MOGA POMÓC

Gość coś w rodzaju przenośni..
proponuje isc do biura burmistrza sie sie dowiedziec co trzeba zrobic, i gdzie... a nie domyslac sie.. a cooo? a kiedy???? a kto...?

Gość rgffdhd
Tak się składa, że jakiś czas pracowałam w Urzędzie Miasta w Referacie Spraw Lokalowych i wiem baaaardzo dużo na ten temat. Ale po kolei. 1. Liczba mieszkań komunalnych jest ograniczona. 2. Aby otrzymać takie mieszkanie, należy najpierw znaleźć się na liście oczekujących. 3. Aby być na tej liście, trzeba spełnić kilka warunków. 4. Dochody muszą być mniejsze niż jakieś tam (określone przez poszczególnie uchwały rady miasta). 5. Jeśli masz pod swoją opieką osobę niepełnosprawną, to Twoje szanse rosną. 6. Raz w miesiącu spotyka się specjalna komisja mieszkaniowa i decydują, kto otrzyma mieszkanie (przeważnie nikt, bo się nie zwalniają tak często). 7. Możesz być na takiej liście nawet całe życie. 8. W Twojej sytuacji nie będziesz nawet na liście, bo masz stały adres zameldowania, masz gdzie spać i co jeść, a są ludzie, którzy tego nie posiadają. 9. Takie mieszkania zazwyczaj mają fatalne warunki, np. wspólna łazienka z jakimiś menelami, grzyby, itd. Tak więc - powodzenia ;).