Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiciiaa

Poronienie??

Polecane posty

Gość Kiciiaa

Podejrzewam ze jestem w ciazy i chcialam robic test ciazowy 4.12 ale wyprzedzilo mnie krwawienie. Stwierdzilam ze to @ bardzo bolalo mnie podbrzusze wiec wzielam tabletke. Wczoraj cos ze mnie wylecialo:( i bardzo bolala mnie lewa strona podbrzusza. Nie wiem czy to zarodek czy tez moglo to byc cos innego?? Dodam ze bylam takze 3.12 u dentysty i mialam plombowane zeby jednak dentystka wiedziala ze moge byc w ciazy. Teraz krwawienie przechodzi. Jutro chce zrobic test ciazowy zeby w razie czego szybko udac sie do lekarza.

Gość idz do ginekologa
Mogloby to byc poronienie,ale idz do gina.Moze byc to dla ciebie niebezpieczne

Gość o ile spoznila Ci sie
miesiaczka...czy brałas jakies leki... P.s. Dentysta i plombowanie zebow nie ma wplywu na ciaze...co wiecej kobietom w ciazy zaleca sie wyleczenie wszystkich zebów jak najszybciej... Mysle ze test ciazowy teraz nic nie da...

Gość Kiciiaa
Cykle mam nieregularne wiec nie wiem czy mi sie spoznila czy dopiero mialabym dostac. Zadnych lekow nie bralam oprocz tej jednej tabletki. Dlatego test i tak jednak wykonam.

no ale test nie ma teraz sensu... Poczytaj najpierw o testach ciazowych... one wykrywaja stezenie hormonu (gonadotropiny kosmówkowej) obecnego w moczu kobiet tylko wtedy gdy sa w ciazy (bo pod takim katem teraz to rozpatrujemy) w momencie poronienia (ktorego jak na moje oko nie było) przestajesz byc w ciazy wiec poziom tego hormonu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciazy itd. spada czyli test nic nie wykaże teraz... Masz cykle nieregularne ale ile trwał ostatni? Poza tym w poczatkowych tygodniach ciazy zarodek jest tak malutki ze nawet bys go nie zauwazyla..... Co do tego,ze cos z Ciebie "wypadło" to to po prostu mogł byc skrzep krwi (skrzepy nawet dosyc spore w trakcie menstruacji sie pojawiają) poza tym normalne jest to,ze podczas menstruacji boli podbrzusze, natomiast to,ze musialas wziasc tabletke (przeciwbolowa jak sie domyslam) nic nie znaczy bo wyobraz sobie ze sa kobiety,ktore mdleją z bolu ktory towarzyszy menstruacji...

i jeszcze jedno ile masz lat?

Również uważam, że to nie poronienie. Wierz mi, że tabletka by nie pomogła:( Mi nawet ketonal w zastrzyku nie pomógł na ból przy poronieniu. Na jakiej podstawie stwierdziłaś, że to ciąża? Sądzę, że nie byłaś w ciąży. Ja też w tym cyklu byłam pewna ciąży, a tu zonk:) No i oczywiście ani dentysta, ani tabletki nie mają wpływu.