Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gdybam

jak usunąć mąkę z głowy dziecka?

Polecane posty

córka koleżanki posypała się mąką ....o czym koleżanka nie wiedziała ....zrobiła się taka skorupa..jak ją usunąć , szampon nie pomaga?macie jakieś sposoby ?

Gość maja papaja
Niech spróbuję wymyć szamponem i spłukując pod bieżącą wodą wyczesać resztki grzebieniem. Niech powtórzy zabieg w razie potrzeby jeszcze raz lub kilka razy, dopóki nie usunie wszystkiego. Wydaje mi się jednak, że nie jest aż tak tragicznie jak piszesz - w końcu to tylko mąka, a małe dzieci mają z reguły bardzo rzadkie włoski, które łatwo jest doprowadzić do porządku.

Gość maja papaja
*spróbuje

Gość maja papaja
Może jeszcze ewentualnie dodać do szamponu oliwkę.

a czy ta skorupa napewno zrobiła sie od mąki ?czy koleżanka stwierdziła to - jak zaczeła czyścić dziecku glowę i stąd to przypuszczenie ? Mnie sie wydaje ,ze to co w rodzaju ciemieniuchy - u dzieci czesto sie zdarzają takie nawracajce ciemieniuchy - coś na ksztalt rozległego zbitego łupieżu.

Gość maja papaja
Albo jak pisze Klasyczna, może ona nabawiła się ciemieniuchy.

Gość mnioijdbg
no własnie... moze to pozostałość po ciemieniuszce? mój brat też tak miał, przypominało to zaschniętą mąkę ale to była taka chodźby zaschnięta, zrogowaciała skóra...

dziękuje za odp. , córka koleżanki bawiła się mąką , stąd jest pewna, że to nie ciemieniucha...;)