Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grillowa

allegro - ile czekacie na paczke, zanim kontaktujecie sie ze sprzedajacym?

Polecane posty

Gość grillowa

bo ja czekam juz tydzien. tydz temu pieniadze wplynely na jego konto. na aukcji napisane, ze wysylka do dwoch dni, po wplynieciu kasy. tak wiec paczka powinna juz u mnie byc, tym bardziej ze zaplacilam za priorytet. bardzo mi zalezy na czasie. i nie wiem, czy ja za duzo wymagam, czy sprzedajacy jest nieslowny i mam sie do niego w zwiazku z tym odezwac.

Gość Kolin Farelka
cieżko powiedziec. U mnie np gosc kupił bluzke w piatek, pieniędzy jeszcze nie mam.

Gość jestem deską
jeszcze nigdy się nie odzywałam chociaż zdarzało mi się czekać trzy tygodnie :o dopiero dzisiaj się wkurwiłam, bo chcę sobie chleb upiec, a chuj już dwa tygodnie nie może mi wysłać mąki, więc go ojebałam, czekam teraz co odpisze :P

Gość Melpomena...
deska... a nie prosciej kupic make w sklepie??? I moze nawet taniej czasami??

Gość grillowa
troche zla jestem, bo zdecydowalam sie na zakup u niego wlasnie ze wzgledu na ta obietnice szybkiej wysylki. a tymczasem wysylka wcale nie taka szybka.

Gość sadysciii
Dowiedz sie czy juz ja wyslal, niestety teraz w okresie przed swietami poczta dziala wolniej. Sama wyslalam paczke priorytetowa w ubiegla srode i dopiero dzis dotarla , wiec moze to nie byc wina sprzedajacego a poczty.

Gość jestem deską
pewnie, że prościej, ale ja we wsi żyję i tutaj takich szałowych mąk do fajnego chleba nie mają. nie mam wyjścia 😭

Gość napisz do niego z prośba o
skan dowodu wysyłki, jezeli taki posiad pownien bez problemu Ci wyslac i wtedy to wina poczty, jezeli nie to go opierdziel i zastrzez ze wystawisz mu negatywa

Gość ja czesto kupuje na allegro
ostatnio jak kupilam czapke to czekalam 2 tygodnie...wysylka tez niby do 48 h...tylko data na znaczku byla z dnia wczesniej wiec poprostu w chuja leca:> teraz czekam znowu na bluzki..napisalam maila grzecznego ze niech sie wywiazuja z umow....na wisior czekam ponad 2 tygodnie,jakby kurwa ciezko bylo wciepnac do koperty i wyslac ( za wszystko place odrazu przelewem w ten sam dzien na konto) to był moje ostatnie zakupe na allegro zważywszy ze w sklepach jednak wiekszy wybor i ceny nawet mniejsze...co wchodze na allegro te same łachy, ci sami sprzedawcy...z przesyłka sie poprostu nie opłaca, lepiej iśc na wyprzedaże:> i chociaz mam pewnosc ze bedzie pasowac;/

Gość Melpomena...
deska... ale to ja sobie sama taka make robie... drozdze w proszku, rozne ziarna, maka i jest jak cacy.... bez chemii, bez konserwantow... powazka... tez kiedys kupowalam, ale to sie nie oplaca!!

Gość Melpomena...
ja czesto kupuje na allegro.... wysylka do 48 godzin... czyli, ze oni wysylaja w ciagu 48 godzin.... a nie ze ty to dostaniesz w tym czasie do rak wlasnych!!

czytaj ze zrozumieniem łajzo!!!! pisze ze czekalam 2 tygodnie, na stęplu data z dnia wczesniej z Wawy...paczke dostałam we wtorek, oni wysłali w poniedzialek...wiec to nie poczta zawiniła tylko oni w chuja polecieli

Gość Melpomena...
kochaneczko.... zylka ci peknie.... :)

poprostu wysyłają kiedy im pasuje..mysla ze nie ma daty na stęplu;/....a potem człowiek klnie na poczte a to oni w chujki leca:> inne przesyłki czasem i na drugi dzien dochodza..z zagranicy doszła mi w 3 dni...

juz mi pęka ale napewno nie przez Ciebie;) zaraz spadam do fryzjera, zrobie sie na bóstwo do tej bluzki która przyjdzie za....3 tygodnie:P...buahahaha

Gość Melpomena...
i nie mow do ludzi "lajzo" bo ci kiedys ktos z nienacka facjate przestawi!!! To dla przestrogi...

Gość niestety.....
ja kupiłam na allegro telefon stacjonarny.Otrzymałam jednak nie taki jak zamówiłam i go odesłalam do dziś nie mam ani telefonu ani zwrotu pieniędzy,ani facet nie odzywa na komórce,ani na E-mail...

Gość aviiia
no ok, wysylka do 48godz. wiec nawet jakby wyslali dopiero o 2 dniach to powinnam juz paczke dostac, bo zaplacilam za priorytet! a priorytet idzie jeden dzien, no gora dwa.

Gość aviiia
z ciekawych sytuacji na allegro to - zamowilam 10szt jedwabiu do wlosow. czekalam dwa tyg, potem zaczelam mailowac do kolesia. przez tydzien mi mydlil oczy, ze juz wysyla. w koncu napisal, ze towar mu UKRADLI!!! zaproponowal inny jedwab. powiedzialam ok, niech wysyla ten inny jedwab, bo juz miesiac czekalam. napisal, ze wyslal. po tyg znow zaczelam do niego pisac, bo paczki nie bylo. po kolejnym tygodniu koles napisal, ze paczka zaginela!!! w sumie cala sprawa ciagnela sie prawie pol roku!!!

Gość ja_jako_ja
Ja ostatnio zamówiłam na allegro i wysyłka była priorytetowa i jakież było moje zdziwienie jak dostałam ją na 3 dzień (od zaksięgowania kasy na koncie) i jeszcze po 17:00. Pan doręczyciel powiedział, że w okresie świąt poczta nie dostarcza paczek tylko firmy zewnętrzne dostarczają, wiec z paczkami nie powinno być problemów, bo oni pracują jak kurierzy i puki nie rozwiozą wszystkiego nie kończą pracy w danym dnu. Gorzej sprawa się ma do listów, bo tym zajmują się etatowi listonosze poczty.

Gość Melpomena...
a tak jeszcze wracajac do problemu.... poki co nie zdazylo mi sie (poza jednym malym epizodem - wartosci bodaj 5zl.. wiec prawie zadnym) zbym miala prawo narzekac na wysylajacych... ja przede wszystkim patrze na sprzedajacego pod katem opinii jakie mu ludziska wystawiaja i jak ma negatywy to nie biore od niego...