Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kOMornicza

Długiiii

Polecane posty

Gość kOMornicza

Witam, jestem z facetem ponad dwa lata. Kocham go i wiem , ze on chce ze mna byc i za jakis czas mi sie oswiadczyc. Problem w tym, ze on ma długi moze to nie jest az tak wielka suma bo 15 tysiecy ale on sie wcale nie kwapi do splacania tego. Dodatkowo jeszcze lubi pozyczac od kolegow ,a mi za niego wstyd. Jest sens sie z kims takim wiazac?

Gość rekafe
żaden dopóki on nie dojdzie do wniosku co tak na prawdę w życiu ważne

Gość kOMornicza
Boje sie tego, ze teraz wielka milosc a potem splata tych zobowiazan spadnie na mnie i tyle z tego bedzie :(

Gość Restrukturyzacja
Proste jak drut - rozdzielność majątkowa jeśli np. weźmiecie ślub. Minusem może być to, że niestety rzeczy kupione przez niego już po jej podpisaniu a które on wnosi do Waszego mieszkania w razie czego nie będą podlegały podziałowi.

Gość kOMornicza
a taka rozdzielnosc majatkowa mozna kiedys uniewaznic np kiedy on splaci dlugi?

Gość Restrukturyzacja
No trzeba iść do notariusza i wnieść o zniesienie rozdzielności. Tylko czy masz pewność, że on później nie będzie znów zaciągał pożyczek? Wiele banków daje kredyt na dowód, bez zgody współmałżonka a potem jak taka osoba ucieka za granice lub np. umiera to niestety żona lub spadkobiercy muszą spłacać, chyba, że pożyczkę żyrował poręczyciel wtedy to jego problem. Czasem jest to szokiem, że ktoś z kim mieszkamy pod jednym dachem jest zadłużony po uszy. Dziś syn boi się poręczyć kredyt ojcu.