Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thats my nameee

Trudne pytania dzieci

Polecane posty

Gość thats my nameee

Moja siostra zawsze była taką chłopczycą... Nie chciała mieć długich włosów, ubierała się w chłopiece ubrania odkąd pamietam. Nigdy nie miała chłopaka. I to jej pozostało. Ma 30 lat i... chyba planuję zmianę płci. Często widuję ją u lekarza w kolejce do chirurga a podczas odwiedzin u niej kilka razy natknęłam się na jakieś wydrukowane artykuły na ten temat. Nigdy nie rozmawiałam z nią na ten temat, ona sama go unika. Chodzi o to, ze mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym i zaczynają się pytania bo dlaczego ciocia wygląda i zachowuję się jak facet, itd. A tłumaczenie, że taki ma styl to już marne wytłumaczenie. Jak ja mam o tym rozmawiać z dziecmi?

Gość aasaa
póki jeszcze nie masz pewności, to nic nie mów a ile dzieci mają lat?

Gość a moze pogadaj z nia
najpierw, zamiast wymyslać własne historie, może pogadaj z siostra, zapytaj konkretnie, bo jak zaczniesz wymyślać a ona jednak zmieni płeć to będziesz musiała prostować :o poza tym, narazie chyba swoim dzieciom mozesz powiedzieć, że ciocia ma taki styl, tak jak tłumaczysz i ich to nei powinno interesować? ile te dzieci maja lat? dzieci zazwyczaj akceptują ludzi i rzadko zwracaja uwagę, nie obchodzi ich czy ktos nosi okulary czy ma krótsza nogę - taką osobę znają od zawsze i taką ją akceptują - czy napewno dzieci maja z tym problem a może ty sama nei wiesz jak sobei z tym poradzic i szukasz wymówki?

Gość thats my nameee
Dzieci w wieku 13 i 10 lat wiec w tym wieku już nie przechodza słowa o stylu czy czymś takim. Z siostrą nie rozmawiałam na ten temat bo ona nie chce. Zawsze twierdziła że to tylko jej sprawa i nie musi się nas pytac o zdanie co ona ma zamiar zrobić ze swoim ciałem.