Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafedziewczyna20

Proszeo poradę

Polecane posty

Gość kafedziewczyna20

Witam od pewnego czasu choruję na chorobe cushinga, jest to poważna choroba, bo powoduje wiele schorzeń typu cukrzyca, osteoperoza, zanik miesni. nieleczona jest smiertelna. Oprócz tego mam nowotwór chormonozależny. lekarze dośc długo szukali przyczyny mojego złego samopoczucia i dopiero kiedys natrafiłam na artykół o tej chorobie w internecie sama z własnej inicjatywy zrobiłam badania, potem był szpital i potwierdzenie. Chciałabym się zapytać czy chorujac na tę chorobę moge liczyc na jakąś rentę ponieważ moje samopoczucie nie pozwala mi iśc do pracy, a poprostu leczenie jest bardzo drogie, ponieważ jak nie wezme tabletki moge nawet umrzeć. Czy moge liczyć na jakąś pomoc od państwa? dodam iz jestem młoda osobą i nie pracowałam , poza odrobieniem stażu.

Gość szukam wciąż
myslę ze prawdopodobnie mozesz ubiegac sie o rente socjalną cos ok 500zł i z MOPSu mozesz dostac zasiłek celowy na leki :)

Gość szukam wciąż
co do renty zapytaj lekarza prowadzącego lub tego onkologa co cie leczy :)

Gość zależy ile masz lat
nie pamiętam dokładnie ale jest jakis próg powyżej którego musisz mieć minimum 5 lat pracy żeby dostać rente...ale ile to latek to nie pamiętam

Gość szukam wciąż
niby calkiem bez stazu kiedys było do 18 rz ale mojej kolezanki mama sie własnie ubiega a nigdy nie pracowała ,jest po 40 moze cos sie zmieniło najlepiej do zusu zadzwonic i sie dopytac .

Gość kafedziewczyna20
Dziękuję za miłe słowa, myślałam że mnie tu od nierobów zwyzywają, ale ja naprawdę wolałabym pracowac niż prosić o cos państwo, niestety tak wyszło...

A jaka jest przyczyna tej choroby u Ciebie , jesli mi wolno spytać? No i jakie msz objawy?

Gość kafedziewczyna20
przyczyną tej choroby jest gruczolak prawdopodobnie, objawia się bólami głowy, czerwonymi rozstepami zaburzeniami elektrolitowymi, bólami mięśni, częstym siniaczeniem, czerwienieniem twarzy trądzik, bóle kostne, otylośc ale tylko brzuch a nogi i ręce chude, ogólnie osłabienie.