Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wlsnieeeeeee MM2

LIsta zakupow slozywczych???pomocy

Polecane posty

Gość Wlsnieeeeeee MM2

Mam kwote 100zł i musze zrobic zakupy spozywcze.Ale nie mam pojecia co moge kupic tak zeby cos w lodowce do jedzenia bylo.

Gość Wlsnieeeeeee MM2
nikt nie robi zakupow????

Gość pieczywo masło
z trzy rodzaje wedliny, ser biały, żółty, pomidory, ogórki kiszone, porcja rosołowa na np. zupe pomidorową, śmietana, ryż, jakieś mięso do obiadu itp.

Gość Weronika- weronka
na ile ma starczyć? posiłków, dni ...

Zalezy co masz juz w domu... Na ile dni to ma być. Czy spodziewasz sie gosci? Dla ilu osób..etc.etc.

Gość Wlsnieeeeeee MM2
na ok.10 dni.na sniadania obiady , kolacje.

Gość Wlsnieeeeeee MM2
w domu ma:makaron, ryz, olej , majonez, keczup, 1 porcia rosolowa, koncentrat pomidorowy,ogorki konerswowe, dzemy.

Kilo karkówki - 12 złotych - każdego dnia po plastrze opiecoznego mięska do obiadu. Pół kilo sera - 7 złotych - kazdego dnia po plastrze sera. Kilo pomidorów - 4 złote - kazdego dnia pomidorek 10 jajek - 4 złote - każdego dnia 1 jajko na miękko Kilo jabłek - 3 złote - każdego dnia 1 jabłko Kilo twarogu białego 15 złotych kazdego dnia twarożek ze smietanką 5 kartoników smietanki do omawianego wyżej twarożku - 8 złotych Kilo cukru jesli słodzisz 3 złote Paka herbatki zielonej 6 złotych 1 kostka masła 3 złote 2 bochenki chleba 4 złote przyprawy do potraw 6 złotych Reszta na to, co Ci sie przypomni lub łakocie !

Gość Wlsnieeeeeee MM2
nie jestem nieudacznikiem tylko nie mam poojecia co mam kupowac do jedzenia.Wiem ze jedzenie jest ardzo drogie.

Starczy Ci jeszcze na ziemniaczki, kasze lub ryż. Kup tez olej, no i może cos na zabek czyli cukierki, ciasteczka. Wyzyjesz, jesli dla 1 osoby!

Gość lustro2222
*Ja to bym poszła do marketu przede wszystkim;) No i: *ser topiony *pasztet *wędlinę na kanapki (jakies 2 rodzaje) - polecam tez słoikową firmu bukat *kilka pętków kiełbasy cienkiej *ser biały *ser zółty (wiecej niz zoltego) *piersi z kurczaka lub wątróbkę, podroby... zależy co gotujesz i co lubisz. Moim zdaniem i tak najbardziej opłaca się kupic całego kurczaka. Potem tylko poprcjowac i masz: piersi, skrzydełka, udka i porcję rosołową. * 0,5kg miesa mielonego *jakis sos w słoiku (dodasz do tego mieso makaron i masz obiad) * kilka cebul, główkę czosnku *pomidory

Zrób sobie plan wyżywienia na 10 dni, lub 2 plany 5 dniowe. Trzymaj sie ścisle tego. No a wrazie nalotu gosci ku 2 pacvzuszki harbatników. No, dasz rade.

skoro nie masz na jedzenie poszukaj pomocy- są stołówki np. u mnie na uczelni byli studenci którzy mieli dofinansow. mój chłop za 100 zł w dwa dni przejada. kurde bedziesz głodny chodził :(

Gość lustro2222
No inna sprawa jesli nie masz w domu rzeczy typu: ziemniaki, przyprawy, kawa, herbata, cukier.

Gość Wlsnieeeeeee MM2
Tez chodzi mi o to jakie produkty kupic i co z nich zrobic jakie dania.Na sniadania , obiady kolacje.Niewiem co juz mam jsc i co robic na obiady.A jest nas troje ja moj facet i dziecko.Dziecka nie licze.

Musisz zrobic plan zakupów i jadłospis 10 dniowy pod kątem tychże. Uda się.

Gość Wlsnieeeeeee MM2
08.12.2009] 21:24 [zgłoś do usunięcia] Wlsnieeeeeee MM2 Tez chodzi mi o to jakie produkty kupic i co z nich zrobic jakie dania.Na sniadania , obiady kolacje.Niewiem co juz mam jsc i co robic na obiady.A jest nas troje ja moj facet i dziecko.Dziecka nie licze.

kup porcję rosołową - na 4-5 dni garniec zupy starczy na 1 os. masz makaron - to dodasz do zupy, albo ryż. kup bochenek chleba 1/4 zostaw a resztę do zamrażarki. nie rozumiem jak można nie wiedzieć jak się robi zakupy... idź na studia to się nauczysz kombinować - jak tu się najeść i żeby jeszcze na imprezę starczyło;P

Gość Wlsnieeeeeee MM2
Kawy , herbate, cukier, make, oleje.PRzyprawy tez mam.

to zrób bardziej rozwodniony rosół. najpierw 2 dni rosołek, potem pomidorowa;D a jak jest facet to musisz mu dać jeszcze 2 danie o musi pożądnie zjeść opiekane ziemniaczki z patelni do tego pierś z kurczaka, surówka

Gość lustro2222
Jeśli lubicie wątróbkę, to kup 0,5 kg (bedzie jakies 3.20zł), podsmaż z cebulką i zapraw śmietaną. Ugotuj ziemniaki i obiad gotowy;) Na prawdę dobre. Poza tym w takich sytuacjach trzeba ratowac się zupami, wiem cos o tym;) Możesz robić tez cos takiego jak moja babcia: ugotuj ziemniaki ale nie oddcedzaj wody do konca, pogniec i dodaj mąkę ziemnaczaną. Gnieć az wyjdzie Ci purre. W misce zrób ser ze śmietaną, a ziemmniaki posyp uprzednio podsmażoną cebulką. No i kazdy sobie nakłada sera i ziemniaków nie mieszając ich. Pycha;)

Gość bałvvanka mix plus
ja bym kupiła śnieg - u mnie w osiedlaku jest dość tanio za kilogram, bo jakoś po 2,99 :) ze śniegu można zrobić mnóstwo fajnych rzeczy, a przy okazji trochę się chudnie na takiej diecie.

Gość Wlsnieeeeeee MM2
Dziecka nie licze bo corcia jest mala ma 10 miesiecy i ona ma wszystko. Powiem takja jestem strasznie rozrzutna , kasa u mnie leci jak woda.Nie umie oszcedzac.Moj maz nie zje na kolacje kanapek.Tylko np. kebaba, pizze domowa, zup nie je musi byc mieso na obiad,krokiety.Juz nie mam pomyskow na onbiady.Duzo rzeczy kupuje a pote wyrzycuam bo nikt nie je. Mozna zrobic cos dobtego za nie wielkie pieniadze .Ale co?????