Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2

LIsta zakupow slozywczych???pomocy

Polecane posty

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2

Mam kwote 100z艂 i musze zrobic zakupy spozywcze.Ale nie mam pojecia co moge kupic tak zeby cos w lodowce do jedzenia bylo.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
nikt nie robi zakupow????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pieczywo mas艂o
z trzy rodzaje wedliny, ser bia艂y, 偶贸艂ty, pomidory, og贸rki kiszone, porcja roso艂owa na np. zupe pomidorow膮, 艣mietana, ry偶, jakie艣 mi臋so do obiadu itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Weronika- weronka
na ile ma starczy膰? posi艂k贸w, dni ...

Udost臋pnij ten post

Zalezy co masz juz w domu... Na ile dni to ma by膰. Czy spodziewasz sie gosci? Dla ilu os贸b..etc.etc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
na ok.10 dni.na sniadania obiady , kolacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
w domu ma:makaron, ryz, olej , majonez, keczup, 1 porcia rosolowa, koncentrat pomidorowy,ogorki konerswowe, dzemy.

Udost臋pnij ten post

Kilo kark贸wki - 12 z艂otych - ka偶dego dnia po plastrze opiecoznego mi臋ska do obiadu. P贸艂 kilo sera - 7 z艂otych - kazdego dnia po plastrze sera. Kilo pomidor贸w - 4 z艂ote - kazdego dnia pomidorek 10 jajek - 4 z艂ote - ka偶dego dnia 1 jajko na mi臋kko Kilo jab艂ek - 3 z艂ote - ka偶dego dnia 1 jab艂ko Kilo twarogu bia艂ego 15 z艂otych kazdego dnia twaro偶ek ze smietank膮 5 kartonik贸w smietanki do omawianego wy偶ej twaro偶ku - 8 z艂otych Kilo cukru jesli s艂odzisz 3 z艂ote Paka herbatki zielonej 6 z艂otych 1 kostka mas艂a 3 z艂ote 2 bochenki chleba 4 z艂ote przyprawy do potraw 6 z艂otych Reszta na to, co Ci sie przypomni lub 艂akocie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
nie jestem nieudacznikiem tylko nie mam poojecia co mam kupowac do jedzenia.Wiem ze jedzenie jest ardzo drogie.

Udost臋pnij ten post

Starczy Ci jeszcze na ziemniaczki, kasze lub ry偶. Kup tez olej, no i mo偶e cos na zabek czyli cukierki, ciasteczka. Wyzyjesz, jesli dla 1 osoby!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lustro2222
*Ja to bym posz艂a do marketu przede wszystkim;) No i: *ser topiony *pasztet *w臋dlin臋 na kanapki (jakies 2 rodzaje) - polecam tez s艂oikow膮 firmu bukat *kilka p臋tk贸w kie艂basy cienkiej *ser bia艂y *ser z贸艂ty (wiecej niz zoltego) *piersi z kurczaka lub w膮tr贸bk臋, podroby... zale偶y co gotujesz i co lubisz. Moim zdaniem i tak najbardziej op艂aca si臋 kupic ca艂ego kurczaka. Potem tylko poprcjowac i masz: piersi, skrzyde艂ka, udka i porcj臋 roso艂ow膮. * 0,5kg miesa mielonego *jakis sos w s艂oiku (dodasz do tego mieso makaron i masz obiad) * kilka cebul, g艂贸wk臋 czosnku *pomidory

Udost臋pnij ten post

Zr贸b sobie plan wy偶ywienia na 10 dni, lub 2 plany 5 dniowe. Trzymaj sie 艣cisle tego. No a wrazie nalotu gosci ku 2 pacvzuszki harbatnik贸w. No, dasz rade.

Udost臋pnij ten post

skoro nie masz na jedzenie poszukaj pomocy- s膮 sto艂贸wki np. u mnie na uczelni byli studenci kt贸rzy mieli dofinansow. m贸j ch艂op za 100 z艂 w dwa dni przejada. kurde bedziesz g艂odny chodzi艂 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lustro2222
No inna sprawa jesli nie masz w domu rzeczy typu: ziemniaki, przyprawy, kawa, herbata, cukier.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
Tez chodzi mi o to jakie produkty kupic i co z nich zrobic jakie dania.Na sniadania , obiady kolacje.Niewiem co juz mam jsc i co robic na obiady.A jest nas troje ja moj facet i dziecko.Dziecka nie licze.

Udost臋pnij ten post

Musisz zrobic plan zakup贸w i jad艂ospis 10 dniowy pod k膮tem tych偶e. Uda si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
08.12.2009] 21:24 [zg艂o艣 do usuni臋cia] Wlsnieeeeeee MM2 Tez chodzi mi o to jakie produkty kupic i co z nich zrobic jakie dania.Na sniadania , obiady kolacje.Niewiem co juz mam jsc i co robic na obiady.A jest nas troje ja moj facet i dziecko.Dziecka nie licze.

Udost臋pnij ten post

kup porcj臋 roso艂ow膮 - na 4-5 dni garniec zupy starczy na 1 os. masz makaron - to dodasz do zupy, albo ry偶. kup bochenek chleba 1/4 zostaw a reszt臋 do zamra偶arki. nie rozumiem jak mo偶na nie wiedzie膰 jak si臋 robi zakupy... id藕 na studia to si臋 nauczysz kombinowa膰 - jak tu si臋 naje艣膰 i 偶eby jeszcze na imprez臋 starczy艂o;P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
Kawy , herbate, cukier, make, oleje.PRzyprawy tez mam.

Udost臋pnij ten post

to zr贸b bardziej rozwodniony ros贸艂. najpierw 2 dni roso艂ek, potem pomidorowa;D a jak jest facet to musisz mu da膰 jeszcze 2 danie o musi po偶膮dnie zje艣膰 opiekane ziemniaczki z patelni do tego pier艣 z kurczaka, sur贸wka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lustro2222
Je艣li lubicie w膮tr贸bk臋, to kup 0,5 kg (bedzie jakies 3.20z艂), podsma偶 z cebulk膮 i zapraw 艣mietan膮. Ugotuj ziemniaki i obiad gotowy;) Na prawd臋 dobre. Poza tym w takich sytuacjach trzeba ratowac si臋 zupami, wiem cos o tym;) Mo偶esz robi膰 tez cos takiego jak moja babcia: ugotuj ziemniaki ale nie oddcedzaj wody do konca, pogniec i dodaj m膮k臋 ziemnaczan膮. Gnie膰 az wyjdzie Ci purre. W misce zr贸b ser ze 艣mietan膮, a ziemmniaki posyp uprzednio podsma偶on膮 cebulk膮. No i kazdy sobie nak艂ada sera i ziemniak贸w nie mieszaj膮c ich. Pycha;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ba艂vvanka mix plus
ja bym kupi艂a 艣nieg - u mnie w osiedlaku jest do艣膰 tanio za kilogram, bo jako艣 po 2,99 :) ze 艣niegu mo偶na zrobi膰 mn贸stwo fajnych rzeczy, a przy okazji troch臋 si臋 chudnie na takiej diecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlsnieeeeeee MM2
Dziecka nie licze bo corcia jest mala ma 10 miesiecy i ona ma wszystko. Powiem takja jestem strasznie rozrzutna , kasa u mnie leci jak woda.Nie umie oszcedzac.Moj maz nie zje na kolacje kanapek.Tylko np. kebaba, pizze domowa, zup nie je musi byc mieso na obiad,krokiety.Juz nie mam pomyskow na onbiady.Duzo rzeczy kupuje a pote wyrzycuam bo nikt nie je. Mozna zrobic cos dobtego za nie wielkie pieniadze .Ale co?????

Udost臋pnij ten post