Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piec w gaciach

jak żyć z pedantem?

Polecane posty

Gość piec w gaciach

kurwa, nie wytrzymam. wynajmuję mieszkanie z dziewczyną, która jest ciężkim typem człowieka. przypierdala się o wszystko, ma jakąś nerwicę natręctw czy obsesję, ciągle sprząta, wszędzie widzi brud, ustala jakieś zasady dotyczące ostatecznego dnia w tygodniu, w którym MUSZĘ posprzątać swoją część mieszkania, a ja zapierdalam jak wół - na uczelni, w domu i w pracy na weekendy. chcę przyjść i odpocząć, a myślę tylko o tym czy jest czysto i czy znowu się do czegoś nie przypierdoli. wycieram wszystko aż lśni, mycie kuchni zajmuje mi godzinę, kibla półtorej, tracę na to połowę dnia, każde ziarnko soli z podłogi zbiorę, bo zauważy, zacznie zrzędzić i mieć pretensje :o normalnie zawsze byłam osobą, która dyplomatycznie do wszystkiego podchodzi i zawsze znajdzie kompromis, a z nią za cholerę się nie da. jak można to przetrwać, żeby nie zwariować? ten najlepszy sposób, czyli wyprowadzkę znam, ale niestety nie wchodzi w grę jeszcze przez rok :( i nie mówię, że jestem brudasem, ale bez przesady, robić awanturę z powodu okruszka po chlebie na blacie to lekka przesada :o

Gość wspolczuje nienawidze
takich ludzi, ja bym wiała zaraz.

Gość piec w gaciach
ja się sobie dziwię, że już pół roku tak wytrzymuję. i z tym zrzędzeniem i ze wstrzymywaniem śmiechu, bo jak jej słucham to mało co nie pęknę. jakby mi ktoś powiedział, że są tacy ludzie to bym nie uwierzyła :o a najgorsze jest to, że powoli przeciąga mnie na swoją stronę, bo mi się udziela ta obsesja tyle tylko, że na razie mam ją z presji 😭

Gość no widzisz a ja już
od 19 lat mieszkam z kimś takim, jest to mój tata ;)

Dobra strona jest taka, że wyrobisz w sobie nawyk, więc nie grozi Ci, jak koleżance z topiku obok, że Twój chłopak zobaczy między ubraniami zużytą podpaskę. Moja koleżanka była straszną bałaganiarą, zamieszkała ze swoim ówczesnym mężczyzną, pedantem, i tak się nauczyła, że teraz sama biega i sprząta. Może się od niej tym zarazisz i za jakiś czas przestanie Ci to przeszkadzać? A tak swoją drogą, to czy próbowałaś z nią rozmawiać? Może rzeczywiście ma jakiś problem, typu nerwica natręctw?

Nie ma co się śmiać, ja teżmam nerwicę natręctw i wiem jak to jest, musisz ją spróbować zrozumieć

powiedz jej prost z mostu żeby się pierdoliła, nie będziesz sprzątać, chcesz odpocząć ;)

Nie wiem jak wygląda rozkład zajec twojej laski ale obowiązki powinniscie dzielic na pol, u mnie tez jest ciezko pod tym wzgledem, nie toleruje brudu ale mamy harmonogram: ja gotujem, on zmywa, on wrzuca pranie, ja wieszam itp.