Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuska_94

Moja mama będzie miec kolejne dziecko!

Polecane posty

Gość tuska_94

Witam. Otóż, dzisiaj przez przypadek dowiedziałam sie, że moja mama jest w ciąży. Ma 41 lat i piątke dzieci! Najstarsze 15 lat, najmłodsze 3 latka. Jestem załamana. Po co moim rodzicom kolejne dziecko? Oni twierdzą, że póki można, trzeba miec dzieci, bo daja tyle szcześcia, że niektórzy nie mogą miec dzieci, a skoro oni mogą, to dlaczego mają i szóstki nie miec? Ja ich sposobu myślenia nie rozumiem. Pomiędzy mną a tym nowym dzieckiem będzie 15 lat różnicy! Nie wiem, czy jestem przygotowana, poza tym mówic,ze się ma piątke rodzeństwa...nie ukrywam wstydzę sie tego. A wy jakie macie zdanie?

jesli twoich rodziców stac na tyle dzieci to czemu nie? nie masz sie czego wstydzic;-) to nic złego;-)

Gość nmnhmgjmj
zakładam że starsze rodzenstwo jest zmuszane do opieki nad mlodszym...?

Gość sgagsag
Młoda i głupia jesteś autorko topicu. Jak chcą mieć i ich stać, to niech mają. A nawet jakby nie było ich stać, to mogli wpaść. I co wykastrujesz rodziców, bo się wstydzisz rodziny? Wogóle jakim trzeba być egoistą, żeby się rodziny wstydzić tylko dlatego, że jest was dużo....

Gość pewnei prowokacja

Gość llpp
Ludzie, ktorych by faktycznie bylo stac na 5 dzieci zazwyczaj "koncza" na dwoch, a ci, ktorych nie stac nawet na jedno, rozmnazaja sie jak kroliki:O

Gość tuska_94
Właśnie akurat jesteśmy dość biedni, mama nie pracuje tylko tata ;/

no to troche niemadre z ich strony skoro wasza sytuacja finansowa nie jest zbyt dobra..;-/

Gość akurat dla ciebie piatka
rodzenstwa, to nie wstyd, raczej powód do szpanu , inna rzecz,ze jesli rodzice nie daja rady utrzymac, to nieodpowiedzialnosc. Moze idz po rade do jakiegos stowarzyszenia kobiet,czy opieki spolecznej namowia mame na antykoncepcje

zgadzam sie z poprzedniczka..mama powinna sie jakos zabezpieczac..skoro macie taka a nie inna sytuacje. ale ty sie nie wstydz bo nie masz czego..

Gość i z czego tu sie cieszyc
ale wy jesteście, dziewczyna się wstydzi swoich rodziców i ma rację, bieda a oni pieprzą się jak króliki. Wcale się nie dziwię. Jak może córka 15 letnia namówić matkę (starą krowę) do antykoncepcji. To córka ma się interesować i w tym wieku wiedzieć o antykoncepcji a stara nie. Też bym się wstydziła takiej matki i tak licznego potomstwa.

przykra sprawa, no coż bedzie kolejne dziecko, czasem chcialabym pojechac po takich nieodpowiedzialnych rodzicach ale podaruje sobie. mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i nie wstydz sie bo to nie twoja wina. porozmawiam z rodzicami powiedz jak to widzisz jak sie z tym faktem czujesz,powiedz ze moze dla odmiany teraz ty zaczniesz co roku rodzic ciekawe co by ci odpowiedzieli ..... pozdrawiam.

Gość tuska_94
Więc po pierwsze przepraszam, bo to nie ja odpowiadałam, tylko ktoś za mnie :/ Moi rodziece mają dosc dobrą sytuację materialną...tata ma firmę, mama pracuje. Nie wstydzę się ich, tylko martwię się, że będzie nas tak dużo. Szóstka dzieci to jednak już sporo

Gość tuska_94
monia1681 trochę nie fajnie się wyraziłeś, bo moi rodzice isę nie rozmnażają co roku, tylko pomiędzy nami są ok 4 laata różnicy i co najważniejsze- robią to świadomie. Przeczytaj jeszcze raz jaki ja mam problem.

Gość orinko urodziłaś już
:)

Gość bukkkaasss
tata pracuje, mama pracuje a dzieci same się wychowują. Dobre

Gość tuska_94
i z czego tu sie cieszyc - przykro mi, że w ten sposób wyrażasz isę o moich rodzicach. Nie mam patologicznej rodziny i nikt nie pieprzy się jak króliki! Dziwię się, że nie ma tu modów, któzy by kontrolowali wybuch agresji użytkowników

Gość orinko urodziłaś już
oj coś Twoja dzidzia się nie spieszy;) pewnie łapiesz doła:(

Gość tuska_94
nie ychowujemy się sami, bo mama pracuje w godzinach, kiedy jesteśmy w szkole/ przedszkolu. Mamy normalne, szczęśliwe dzieciństwo, nie wiem skąd w was taka agresja i wyciąganie pochopnych wniosków. Ludzie, po prostu mam z tym porblem, bo nie wiem czy to dobrze, że chcą miec szóstke szieci, sytuacja materialna jest odpowiednia, żyjemy jak normalni cywilizowani ludzie.

Gość kartoon network
mam 27 lat 4 miesiace 5 dni i nigdy nie mialem dziewczyny

Gość jestem 4
U mnie w domu też było 6ro dzieciaków i fajnie nam sie żyło, szkoda że te czasy juz minęły i wszyscy już jestesmy dorośli, kiedyś jeszcze będziesz wspominałą jak to wtedy było fajnie.

Gość
Ja sobie jednego nie wyobrażam :o

Jak macie kase i dobre warunkiu mieszkaniowe to czym się przejmować? Nie masz czego się wstydzić. No i nie musisz się z tego każdemu spowiadać np. w szkole.

Gość jedni chcą mieć dużo dzieci
a inni nie, co byś o tym nie myślała, nie masz prawa rodzicom zabronić mieć nawet jeszcze 10 dzieci, tym bardziej że wkrótce penwnie zechcesz się wyprowadzić i będziesz miała swoje sprawy. Rodzice pewnie lubią obecność dzieci w domu i nie chcą się z nią rozstawać, świadomi że Ty i Twoje rodzeństwo niedługo odejdziecie w świat. Ty też założysz kiedyś (jeśli zechcesz) rodzinę i na pewno nie chciałabyś żeby ktoś Ci dyktował liczbę dzieci jaką powinnaś mieć.

no juz jestem okropnie zniecierpliwiona;-) mała chyba ma spóznialstwo po tatusiowi;-) termin wczoraj minal i nic kurcze;-(

autorko jestes w wieku mojego synka.On jest jedynakiem chociaz bardzo chcialby miec rodzenstwo:) Ciesz sie,że masz duza rodzine.Pewnie na swieta wesolo macie:)

Gość jedni chcą mieć dużo dzieci
a inni nie, co byś o tym nie myślała, nie masz prawa rodzicom zabronić mieć nawet jeszcze 10 dzieci, tym bardziej że wkrótce penwnie zechcesz się wyprowadzić i będziesz miała swoje sprawy. Rodzice pewnie lubią obecność dzieci w domu i nie chcą się z nią rozstawać, świadomi że Ty i Twoje rodzeństwo niedługo odejdziecie w świat. Ty też założysz kiedyś (jeśli zechcesz) rodzinę i na pewno nie chciałabyś żeby ktoś Ci dyktował liczbę dzieci jaką powinnaś mieć.

autorko jestes w wieku mojego synka.On jest jedynakiem chociaz bardzo chcialby miec rodzenstwo:) Ciesz sie,że masz duza rodzine.Pewnie na swieta wesolo macie:)

no juz jestem okropnie zniecierpliwiona;-) mała chyba ma spóznialstwo po tatusiowi;-) termin wczoraj minal i nic kurcze;-(