Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghhgghhggf

Jak upomnieć się o oddanie 20 złotych?

Polecane posty

Gość ghhgghhggf

W zeszłym tygodniu koleżanka pożyczyła ode mnie 20 zł i najwyraźniej o tym zapomniała (wcześniej już pożyczała pieniądze, ale oddała od razu na drugi dzień). Nie lubię się upominać ale 20 zł piechotą nie chodzi, szczególnie, że nie pracuję, są to pieniądze od rodziców na jedzenie itd. Jak wspomniałam, że nie mam pieniędzy a muszę kupić sobie coś na obiad, zaproponowała, że mi pożyczy :/ Znamy się od niedawna, jak się upomnieć o te pieniążki...?

Oj , odwróć to w żart i powiedz koleżance , że zaczniesz procenty naliczać :D Jeśli faktycznie zapomniała to nie powinna się obrazić :)

Gość ghhgghhggf
up

To jest twoja kasa i co tobie jest glupio sie o nia upomniec? kiedys mi tez bylo glupio upominac sie o cokolwiek, ale jak cos jest moja wlasnoscia i to komus pozycze to ma mi oddac jak zacznie to byc mi potrzebne. Wiec radze ci powiedziec jej ze potrzebujesz pilnie kase i musi ci ja zwrocic w najblizszych dwoch dniach i tyle.

Trzeba było pożyczyć 15 zł i powiedzieć: to będziesz mi dłużna jeszcze5. :)

Napisz smsa,że niegrzecznie z Twojej strony,że pytasz,ale czy mogłaby oddać pieniążki,bo są Ci właśnie potrzebne.. A wtedy podejrzewam,że to jej zrobi się nieco głupio,że musisz upominać się o swoje i ,że tak kulturalnie to piszesz:) wiem bo mi kiedyś ktoś tak napisał :D ale głupio mi było :O :D

Gość nananananana
powiedz spokojnie "sluchaj nie mialabys mi oddac tych moich 20 zl, bo sa mi bardzo potrzebne' mysle ze dziewczyna jesli bedzie miala to Ci odda, moze faktycznie zapomniala o dlugu

Gość Koleżanki pożyczalskie
Upomnij się po prostu! To jej będzie głupio, że zapomniała. Na drugi raz będzie pamiętać, żeby oddać. P.S. Niektórzy ludzie "zapominają" celowo.