Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efki

kiedy test wykryje ciążę?!

Polecane posty

Gość efki

hej! mam takie pytanie i temu też chciałabym poświęci ten wątek. otóż 1 grudnia miała okres, skończył sie 5 (długoość cyklu to zazwyczaj 28 dni), współżyłam z mężem tuż po 6,7,8,9 itd;) i kiedy mogę wykonać test na prawdopodobieństwo ciąży:)... bardzo chcemy mieć dzidziusia:* bobaska małego:* jakie testy są dobre, najbardziej czułe?

ja zrobilam test 3 dni przed spodziewana @ i wyszla bardzo blada druga kreska doslownie cien cienia :) z dnia na dzien kreska na kolejnych testach robila sie coraz wyrazniejsza w dniu spodziewanej @ byly to juz II grube krechy

Gość efki
czyli rozumiem, że jak bym zrobiła w ten weekend to raczej test nic nie wykaże?!

w ten weekend to mozesz miec owulacje dopiero a gdzie dopiero test robic... :)

Gość efki
to kiedy w takim razie? i kiedy cała ta owulacja się zaczyna;)

o jej to chyba masz slabe pojecie o cyklu :) owulacja wypada srednio w polowie cyklu, wystepuje wtedy ciagnacy przezroczysty sluz, czasami bol jajnika-wtedy tez warto starac sie o dziecko :) test zrob na 1-2 dni przed okresem

Gość sylwunia_
Jeżeli cykle masz regularne 28 dniowe cykle to oulację będziesz miała dopiero za 4 dni. Na 100% nie jesteś jeszcze w ciązy i nie ma sensu sprawdzać. Najleoiej test wykonywać w dzień spodziewanej miesiaczki albo nawet później. Tak że ja z testem poczekałabym do 28 grudnia.

Gość efki
aha...no szkoda, bo chciałam mężowi zrobić prezent pd choinkę...nio nic dowie się w nowy rok - też dobry dzień...óki co dzięki bardzo... evi a słabo wiem o cyklu bo dopiero tz zaczynam się wgłębiać w ten temat, tak wiec cierpliwie czytam wasze porady i opinie:)

Gość efki
a powiedzcie mi kochane kjakie testy anjlepsze? najczulsze? i czy profilaktycznie mogę zacząć przyjmować folika(kwas foliowy), czy lepeij poczekać na konsultacje z ginekologiem?! pozdrowionka:):* i czy wo gołe polecacie jakieś witaminy w okresie"starania się" o dzidzusia?!

efki, no chociaż ja znawcą w temacie nie jestem to widać że ty dopiero rzeczywiście zaczynasz:) oczywiście to nie miało byc złośliwe. Po 1. staraliście się w dni względnie niepłodne, czyli zaraz po @. Jak Ci dziewczyny pisały, owulacja ma miejsce przeważnie 14 dni przed następnym okresem. Więc jeśli następny okres będzie 29 gr to owulację będziesz mieć ok. 14-15 gr. I w tych dniach okołoowulacyjnych powinniście się starać. Tu masz linka do kalkulatora płodności, wyliczysz w nim kiedy największe szanse na poczęcie: http://www.byckobieta.pl/kalkulator-kalendarz-dni-plodnych.html Po 2. kwas foliowy możesz już łykać, nie potzreba konsultacji gina. Po 3. gratuluję pewności siebie i życzę żeby się udało w tym cyklu, ale pamiętaj że nie zawsze udaje się od razu, i czasem tzreba wiele miesięcy prób, i nie wolno się tym łamać:)

Kwas foliowy powinnaś łykać trzy miesiące przed ciąża. Jeśli tego nie zrobiłaś zacznij jak najszybciej. Raczej wątpliwe jest, żeby udało wam się za pierwszym razem. Powodzenia:)

Gość efki
he he oby się udało a jeśli nie to bedziemy dzielnie próbować....póki co ide łuyknąc kwas foliowy!! minia85 3 miesiące przed ciążą łykają kobiety kwas foliowy które urodziły z różnym wadami dzieci w 1szej ciąży-ale to tak na marginesie

Gość oj efki
ile ty masz lat? w szkole już trąbią że kwas foliowy powinny łykać już bardzo młode kobiety ( tak profilaktycznie). Tak samo o cyklu kobiety uczą w szkole? wagarowałaś, czy spałaś na lekcjach????? pierwsze słyszę o twojej teorii. jeśli ktoś świadomie stara się o potomstwo powinien najpierw "rozeznać się w temacie". zresztą wasza sprawa czy chcecie świadomie zaryzykować wady ukł nerwowego u dziecka i mieć nauczkę na przyszłość....

Gość jak kobieta może nie znać
własnego cyklu? zadajesz pytania jak nastolatka a kwas foliowy najlepiej łykać 3 miesiące przed planowaną ciążą i to nie tylko w przypadku ciąż z wadami

Gość hehehe sorry
ale większego głąba nie było tutaj od czasów laski twierdzącej że cewka moczowa jest w pochwie hehehe

Gość efki
generalnie to jesteście jaieś psycholki!! forum jest po to aby sie radzic a nie po kims jezdzic...idiotki!! porypane! jak cois sie ci w zyciu nie udało to do domu i milcz świnio!!

Gość hehehe sorry
i wszystko w temacie ;) zgłaszam do usunięcia 🖐️