Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pęknięta agrafka

Proszę, wejdź z ten topik.

Polecane posty

Gość Pęknięta agrafka

Kochane Kafeterianki! Mam problem. Jestem w W-wie, ale stąd nie pochodzę. Teraz muszę zgłosić się do przychodni, jednak nie jestem zapisana w żadnej z tych warszawskich, tylko u siebie, w miejscu zamieszkania. Co muszę mieć, żeby się zapisać w ośrodku zdrowia? Google mi powiedziało, że potrzebny jest numer PESEL i dokument potwierdzający opłacone składki. Pierwsze oczywiście mam, ale co do drugiego - skąd mam to wziąć? Mam taką białą książeczkę RUM - Rejestr Usług Medycznych. Ale to chyba nie wystarczy? Jestem studentką, czy z tego tytułu przysługuje mi bezpłatna służba zdrowia? Zupełnie się w tym nie orientuję...Pomożecie?

Oczywiście, że przysługuje Ci akademicka służba zdrowia, łaski Ci nie robią. Zorientuj się, gdzie się ona mieści (jak UW, to na Mochnackiego) i jedź śmiało. :)

Gość Pęknięta agrafka
Tylko że mnie nie kłuje w sercu, a w barku :P Jestem studentką UKSW i tak googlam sobie i chyba nie mamy jako takiej przychodni jak np UW. Jeszcze zadzwonię do najbliższej przychodni..Ale dziękuję ślicznie za rady ;*

jesli sie uczysz ubezpiecza cie szkola. idz do przychodni wez karte czip, laski w przychodni dadza ci karte rejestracyjna ktora bedziesz musiala wypelnic. odasz im wypelniona no i tego samego dnia beda mogly cie zapisac na wizyte. pozdrawiam :-P