Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ziarno prawdy

Jak mogę pomóc swojemu chłopakowi-blokada psychiczna

Polecane posty

Mam taki niecodzienny problem a mianowicie mój chłopak nie staje na wysokości zadania w sytuacjach intymnych...ma erekcje ale ona znika w połowie akcji...Jestem jego drugą partnerką wcześniej był w długoletnim związku który bardzo przeżył... Jesteśmy również swoimi przyjaciółmi i dużo ze sobą rozmawiamy wiem że jemu jest głupio tym bardziej że ja się dziwnie poczułam ale on przekonuje mnie że jestem najlepszym co go w życiu spotkało i że strasznie go podniecam...tylko że ma jakąś blokadę psychiczną... Nie chce żeby to zepsuło relacje miedzy nami tym bardziej że jest moim przyjacielem co mogę zrobić w takiej sytuacji? doradźcie coś mam mu wyskoczyć z seksuologiem?

Gość rozsmieszony arystoteles
sprobuj z nim sex bez prezerwatywy wtedy kulka penisa jest bardizej wrazliwa na bodzce moj kumpel mowil ze w gumie mu cos nei stawal a bez to zawsze jak struna :P nie zebym byl gejem takei meskei zwierzenia hehe :P

Gość idz na forum erotyczne
tam pelno takich tematow

Hm, stres potrafi zabić każdą erekcję. Z jakiegoś powodu widocznie się stresuje, może to być nawet tylko podświadomie (nie zdaje sobie sprawy z tego) - powodów może być bądź ile. Cóż najlepsze lekarstwo to czas i wytrwałość. Naprawdę bardzo rzadko zdarza się, że to coś na tyle poważnego, że potrzeba konsultacji ze specjalistą.

"moj kumpel mowil ze w gumie mu cos nei stawal a bez to zawsze jak struna" Może być uczulony na lateks. Ale to fakt, że seks w gumie to jak lizanie lizaka przez folię.

Nie chce na erotyczny bo to jest bardziej problem emocjonalny...i chodzi mi jak psychicznie go wesprzeć bo wiadomo że mężczyźni w takich sytuacjach są drażliwi... eh było bez prezerwatywy bo tez na początku myśleliśmy ze to to... i jakby to powiedzieć ni huja;)

Możliwe że to stres bo ja jestem bardziej doświadczona a on mimo swoich latek taki żółtodziób jest...tyle lat tylko i wyłącznie ze swoja dziewczyną u niej wiedział co i jak a tu "nowe i nieznane" myślicie że to może być to?

Nie wydaje mi się że to impotencją ponieważ po pierwsze to nie ten wiek po drugie w końcu ma ta erekcje a po trzecie ze wcześniejszą partnerka wszystko grało... do tego przyznam sie że udało nam sie kilka razy... kiedy byliśmy pijani... Więc najbardziej obstawiam jednak ten stres...

Gość Kumpel20009
Na pewno stres. Też tak miałem. Jak się za bardzo starasz, bardzo ci zależy to nici z tego. I cały czas sprawdzasz czy stoi, czy nie opadnie... koszmar! Spróbuj seksu w różnych porach dnia, najlepiej rano. Dużo pieszczot niekoniecznie zakończonych stosunkiem. Pokaż mu że sam stosunek nie jest warunkiem kobiecznym żeby osiągnąć satysfakcję. Jak się oswoi to nie będzie problemów.

Gość hahahahahahhaaaaaaaaa
" izuniaaaaaaaaaaaaa on nie ma żadnej 'blokady psychicznej' tylko impotencję. Od leczenia tych schorzeń jest seksuolog. I nie daj się nabierać na jego tłumaczenia. ja też byłam z chłopakiem, który miał takie reakcje. Poszedł do seksuologa i on mu powiedział, że to impotencja. Teraz się leczy ale to długie leczenie" ale bzduraD::D:D:D:D:D:D:D:D wiacac, jak MALO WIESZ:D:D:D:D:D

Gość hahahahahahhaaaaaaaaa
widac*

Gość autorko to stres
wahanie, niepewnosc i te glupie mysli, ze "nie uda sie", "nie bedzie ze mnie zadowolona", "musze sie sprawdzic"... pomoz mu soba, a bedzie dobrze:) powodzenia!

Gość no dokladnie dacie rade na pew
"kiedy byliśmy pijani... Więc najbardziej obstawiam jednak ten stres..." wlasnie, byliscie rozluznieni, a teraz on sie spina za mocno... poza tym nawet jak wypije piwo czy dwa, to tez moze byc zestresowany. tylko jak sie napije tez za duzo, to padnie caly na lozko i nawet ON na nogi nie wstanie, ale to juz wiadome:D

Gość qwscxt
spoko po to sa najlepsi z nailepszych przyjaciele z kafe:)

No czasami tez i tacy potrzebni:) przecież nie pogadam na ten temat z koleżankami które go znają albo wspólnymi kolegami bo by mi się całkowicie zamknął w sobie;)

Gość Z innej planety
Impotencja - per definitionem - dysfunkcja seksualna. Moze miec podloze fyzyczne lub psychiczne. Jesli Twoj chlopak funkcjonowal prawidlowo w poprzednim zwiazku to stawiam na powod natury psychicznej. takich powodow moze byc wiele a Ty, mimo dobrych chceci, mozesz miec problem nie tylko ze znalezieniem ich ale takze ze znalezieniem sposobu jak je zlikwidowac. Tez polecam rozmowe z fachowcem.

Gość dr. Evil
impotencja to jest wtedy, gdy gościowi fiutka urwie pozostałe przypadki to zaburzenia erekcji - wyleczalne ;)

Gość Paulina041
To może być spowodowane stresem, np. w pracy. Ale może też stresować sie że nie stanie na wysokości zadania, no i kółko sie zamyka :) Ale może to też być banalny problem, mianowicie: za mała prezerwatywa. Serio, ja ze swoim facetem miałam identyczny problem, zakładał gumke, niby go nie uciskała, wszystko było ok, no ale był taki sam problem jak u Ciebie. A wczesniej takich problemów nie miał. Myślałam że to stres, zerknełam na jakieś forum, już nie pamietam jakie i ktoś powiedział, że może ma za mała prezerwatywe. Popatrzyłam na opakowanie i faktycznie był na nich mniejszy rozmiar niż zazwyczaj. Standardowy to 56mm, z tyłu na opakowaniu pisze (tych durex). Może omyłkowo kupił mniejsze np. 52mm. W aptece np, nigdy sie o to nie pytaja, bo standard to 56mm, ale mogły np. im sie te akurat skonczyć i zostac tylko mniejsze rozmiarówki (opakowania nie róźnią sie wyglądem tylko z tyłu jest informacja)

Gość Paulina041
no a na rozluźnienie zawsze mozecie wypic po lampce wina (ale raczej nie wiecej) i jakas lekką kolacje (bo np. po wielkim obżarstwie typu, pizza, hamburgery, to sie aż nie chce nic)

Gość pacyniak
hah ludize co wy mowicie jaki stres! ja jak nie mialem pracy bylme na bezrobociu to z nerwow wrecz przeciwnei masturbowalme sie codizenie po 5 razy i tak przez 2 meisiace ... nie czyje sie przez to dumny tylko czulem odstresowanie od problemow

Gość pacyniak
hah ludize co wy mowicie jaki stres! ja jak nie mialem pracy bylme na bezrobociu to z nerwow wrecz przeciwnei masturbowalme sie codizenie po 5 razy i tak przez 2 meisiace ... nie czyje sie przez to dumny tylko czulem odstresowanie od problemow

Gość dasdsadsa
Nie ma to, jak na problemy typowo męskie odpowiadają kobiety :)

Gość dasdsadsa
Nie ma to, jak na problemy typowo męskie odpowiadają kobiety :)