Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirabelka321

PoradaPrawna-PrawoJazdy

Polecane posty

Gość Mirabelka321

Chciałabym się dowiedzieć co ja mam zrobić w tej sytuacji..gdzie się odwołać..otóż 3 lata temu zrobiłam kurs na prawo jazdy- przerwałam go i egzamin w WORD zdałam w grudniu tego roku..ale w międzyczasie wyszła afera, że moja szkoła jazdy nie była zarejestrowana czyli działała nielegalnie przez 6 miesięcy.. w 2006r. i teraz KOminikacja nie chce mi wydać prawa jazdy, bo mówi, że kurs był nielegalny to i prawko nielegalne i każą mi robić prawko jeszcze raz.. :/ ogólnie dotyczy to większej ilości osób- im chcą zabrać prawko ale oni się mogą odwoływać a przez to cały czas jeździć a ja nie mogę odebrać dokumentu do wyjaśnienia sprawy.. Proszę o pomoc.. co mam zrobić ??? nie zostawie tego!! zrobie zadyme na całą Polskę !!!!

Gość Mirabelka321
Nie nic nie dostałam jeszcze- mój kolega ma identyczną sytuację jak ja i jemu nie wydali ja idę w przyszłym tygodniu- niby po prawko- bo napewno go nie dostanę - chcę być przygotowana co mam mówić i kogo prosić do okienka, żeby zrobić zadyme.. Kolega zrezygnował i poszedł robić kurs jeszcze raz ale ja się nie poddam. TO nie zgodne z prawem!!!!

Gość Mirabelka321
słuchajcie, a jest takie zaświdczenie, które bierze się przed wydaniem dokumentu prawo jazdy i na tym można jeździć przez jakiś czas.. Chodzi to, że ja potrzebuje pilnie gdzieś jechać a przez tą sprawę nie mam jak... jest takie coś ??? wydadzą mi to ?? gdzie to wydają??

Gość Mirabelka321
Brak dokumentów itp ale ja wiem czy tu piszą prawdę jedna dziewczyna też tu nic nie miała a prawko już leżało do odbioru w komunikacji..a co z moim zaświdczeniem jest takie coś ??

Nie słyszałem o takim zaświadczeniu. Na zaświadczeniu o zgłoszeniu faktu utraty dokumentu można prowadzić pojazdy ale przed otrzymaniem pierwszego dokumentu prawa jazdy, to raczej nie.

jezeli to prawda dzwon do uwagi oni sie tym bardzo szybko zajmą albo cie do kogos skierują. Oni zrobia taka zadyme bo skoro word wiedzial ze jestes z tej "nielegalne" nauki jazdy wogole nie mogl dopuscic cie do egzaminu i egzaminator dostanie po łapach. A rzeczywiscie nie ma takiego zaswiadczenia skoro jeszcze nie dostalas prawka do reki.

jezeli to prawda dzwon do uwagi oni sie tym bardzo szybko zajmą albo cie do kogos skierują. Oni zrobia taka zadyme bo skoro word wiedzial ze jestes z tej "nielegalne" nauki jazdy wogole nie mogl dopuscic cie do egzaminu i egzaminator dostanie po łapach. A rzeczywiscie nie ma takiego zaswiadczenia skoro jeszcze nie dostalas prawka do reki.

Gość turbo.auto.pl
Zapraszam wszystkich z Łodzi lub okolic do naszej szkoły jazdy www.turbo.auto.pl teraz mamy bardzo atrakcyjne promocje.