Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamamikolajka

SOCZEWKI

Polecane posty

Gość glupio ci sie upominac
ale co?

okulistka nie chciala mi ich przepisac,chcialam wymienic okulary bo nie lubie nosic a pani doktor na wejsciu miala jakies ale i przepisala mi okulary...ktore mam...nawet taka sama wartosc...a co do soczewek to powiedziala ze mam zbyt wrazliwe oczy ale ja nigdy nie narzekalam na swoje oczy nawet nie sa czerwone,co jes?dala mi jakies krople i za tydzien jak sie poproawi to beda soczewki i znowu 75 zl za wizyte,ja pier...

Gość i..m
cos cie naciaga na kase, przeciez jak idzie sie dobrac soczewki to dostaje sie probne na miesiac, zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i czy oczy nie sa zbyt wrazliwe,

no nie stac mnie zeby co tydzien placic 75 zl za wizyte bez zadnych konkretow ,albo daje mi albo nie,przeciez jesli cos bedzie nie tak zawsze mozna zdjac chcialam byc odpowiedzialna ale chyba kupie soczewki na wlasna reke i sprobuje ja nigdy z oczami problemu nie mialam tez mi sie wydaje ze chce mnie wystraszyc i naciagnac na kase na kolejnej wyzycie

ja tam sie tylko kiedys spytalam okulistki czy moge nosic soczewki-powiedziala, ze tak :) Po jakims czasie, poszlam, wybralam i sa :) Soczewki nie sa na recepte , wiec nie potrzebowalam zadnego zaswiadczenia. Powiedzilam jaka mam wade tylko. Chyba, ze masz astygmatyzm , albo cos innego, w tedy sa specjalne soczewki ..., alebo nie nosi sie ich wcale i tyle . Trzeba kupic, jak ebdzie Ci w nich zle to juz wiecej nie zalozysz i juz .

Gość no tak.....
ale soczewki mają różne rozmiary, z tego co się orientuję... Jak wtedy dobrać odpowiednie na włąsną rękę? To chyba okulista powinien powiedziec jakie kupić, nie mam racji?

Gość i..m
nawet na astygmatyzm mozesz kupic sama, wystarczy ze znasz parametry, ja kupuje soczewki w sklepie internetowym

ja tam nie wybieralam zadnego rozmairu- kupuje zawsze te same, dobrze leza , ldanie wygladaja Jak pojdzi sie do dobrego optyka, to nawet tam potrafia wszytsko wymiezyc i dobrac najlepiej popytac o wsyztsko na miejscu

Gość i..m
nie ma roznych rozmiarow (jest jedne uniwarsalna wielkosc) - tylko na astygmatyzm sa wieksze niz pozostale

Gość witam kafeterianki
idz do optyka! olej okulistkę!! zapłac u optyka 50zł dopasują ci i dadza pierwszą pare +mini płyn za darmo! ona bedzie cie naciagac na kase

ja mam wade w okularach -1 -i -1,5 to w soczewkach tak samo a jakie soczewki najlepsze na poczatek ?nie mam astygmatyzmu a jaka krzywizna??

są rozmiary... np.8.7,8.4... Ja miałam na początku 8.4 i strasznie mnie eeee...."cisneły?"??? zle sie czułam w nich, pani u optyka wyjaśniła ze sa za małe teraz już kilka ładnych miechów nosze te same 8,7 i nie mam takich problemów

tak jak napisała "witam kafeterianki" albo jeszcze jutro wal do optyka po pare z Jonson&Jonson jak znasz wade...koszt ok.30zł. krzwizna ich to 8,4..przy okazji przekonasz sie czy naprawde nie masz zbyt wrazliwych oczu

mam ta sama wade od 2 lat nic sie nie zmienilo nawe mam okulary moge zabrac,alez to stara pizda byla juz na wejsciu sie jej nie spodobalo chyba ze wogole do niej przyszlam.Patrzyla sie na moje czerwone paznokcie i wogole tak sie gapila nie jak na pacjentke tylko nie wiem...tak chciala pokazac jaka to jest najmadrzejsza