Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnjjsjs

Prezentacje maturalne

Polecane posty

Gość fnjjsjs

Czy mógłby mi ktos doradzic jaką ksiązkę oprócz zbrodni i kary mogę wybrac do takeigo tematu : Portrety psychologiczne bohaterów literatury rosyjskiej XIX i XX wieku. Omów problem, odwołując się do wybranych utworów.

Gość fnjjsjs
O tego jeszze nie omawiałam , a myślisz ze jakis inny utwór dostojewskiego mógłby byc ?

jasne, ale dobrze by było gdybyś wzięła pod uwagę też innych autorów. nadal polecam Mistrza i Małgorzatę, lektura bardzo przyjemna, i ciekawe portrety psychologiczne

Gość fnjjsjs
a zbrodnia i kara oraz mistrz i małgorzata wystarcza ?

Klasycy literatury rosyjskiej. Od Puszkina, Gribojediewa, Gonczarowa, Gogola do Pielewina, Łukanienki, Akunina, Pierumowa i wielu innych. poszukaj informacji na ich temat, przejrzyj książki, wybierz najciekawsze. Byłoby lepiej gdybyś oparła się na kilku pozycjach różnych autorów, możesz wybrać jednego i omówić charakterystyczne portrety dla niego, ale o innych autorach też wspomnij, praca będzie bogatsza

Gość kij ci w odbyt
ja mialam 7 utworow ale to byl temat wiary i boga literaturze

Gość fnjjsjs
chciałabym cos co bd omawiane w szkole bo jak ja sama zinterpretuje to moze nie byc dobrze...

Gość fnjjsjs
tylko ze mam pewnien limit i boje sie ze mi czasu nie starczy , musze przeciez wspomniec o biografii kazdego autora , o genezie ksiazki , ogólnie o niej , o tych portretach , wypadałoby dodac cos od siebie , jakies wnioski ... moze wezme 3 utwory . Myślałam jeszce o temacie : Studium psychologiczne wybranej postaci lub dwóch w oparciu o filozofię freuda i junga .

Gość fnjjsjs
ALe ogolnie w bibliotece mało jest o tym jungu z internetu nie chce brac bo to ryzyko zawsze . A dzisiaj pani w biibliotece powiedziała ze to trudny temat

Gość hgfjy
wez "Idiotę"

Gość fnjjsjs
patrzyłam juz na ten utwór ale mówię właśnie ze boję sie wziac cos co nie jest omawiane bo moze źle zinterpretuje ? nie zwrócę uwagi na cos szczedgólnego ... zawsze to inaczej .

Gość gadu39444860
prezentacje maturalne - SOLIDNIE!!!

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie! Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281